Relaxed lezen doe je zo:

Lieve lezers,

Steeds vaker krijg ik de vraag hoe je ontspannen kan lezen naast je school/werk/zeer drukke leven. Natuurlijk heb ook ik niet de houden formule maar ik wil je graag tips geven over hoe ik dit aan pak.
Daarom vandaag een artikeltje speciaal gewijd aan relaxed lezen.

IMG_9748

Zorg voor een leeg hoofd 
Dat klinkt misschien een beetje logisch of juist vreemd. Maar wat ik er mee bedoel is dat je niet rustig kan lezen als je nog 100 dingen in je hoofd hebt die je moet onthouden omdat je ze nog moet doen. Maar als je ze nu allemaal gaat doen dan kom je nooit meer aan lezen toe.
Zorg daarom dat je alles wat je moet onthouden in je agenda of dagplanner hebt geschreven.
Ik zelf heb voor het blog een desk planner waar alles in staat. Voor privé/werk dingen heb ik een old fashion papieren agenda.
Zo weet je dat alles genoteerd staat en dat je je niet druk hoeft te maken tijdens het lezen om afspraken of dingen die je niet mag vergeten.

Zorg voor een rustige omgeving
Zorg dat je in een prettige rustige omgeving bent. Het schiet niet op als je geen ontspanning kunt vinden omdat de tv heel hard aan staat of je totaal niet lekker zit. Pak een flinke kop thee een lekker kussen doe een heerlijke geur kaars aan en zet je telefoon op niet storen. Hierdoor heb je geen omgeving afleiding en ook geen irritaties. Dit zorgt er voor dat je heerlijk ontspannen kunt lezen.

Help je lichaam te ontspannen
Neem voor of tijdens het lezen een warm bad met een heerlijke geur. Of pak een kop thee in een van je favoriete smaken. Een lekker stuk chocolade er bij (wat je waarschijnlijk vergeet te eten doordat je in je boek gezogen word) en je triggert je lichaam om te ontspannen. Hierdoor heb je meer rust en daardoor zal het lezen meer ontspannen en gemakkelijker gaan.

Zorg dat je jezelf goed voelt
Heb je vandaag helemaal geen zin om uit je bed en je pyjama te komen? Blijf dan gewoon lekker liggen. Maar voel je je vandaag als een slons en heb je daardoor de hele dag een pest humeur trek dan lekker mooie kleren aan doe een make-up op maar een paar leuke snapchats van jezelf en ga dan lekker lezen in die heerlijke stoel of op de bank. Hierdoor heb je geen innerlijke strijd met jezelf over dat je jezelf op dat moment niet comfortabel voelt.

 

Dit zijn mijn tips om te zorgen dat je meer Relaxed kan gaan lezen.
Binnenkort meer tips maar voor nu kun je beginnen met deze.

 

Wat doe jij om ontspannen te kunnen lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *