Tips voor het Bloggen

Lieve lezers,

Een tijdje terug zat ik te kletsen met een andere blogger. Samen hadden we het over het bloggen de Bloggerswereld en hoe wij elkaar helpen.
Dit bracht me ter herinnering dat ik al lang nies meer heb geschreven over het bloggen. Daarom kriebelde het weer aan alle kanten en is er nu weer een blogpost over Bloggen.

img_2260

Voor deze keer heb ik besloten om in te gaan op wat er veel verandert is voor mij vergeleken met dat ik begon en nu. Waar ik me minder druk over maak en waar ik juist meer op let.

Schrijf je ideeën op
Altijd als ik in bed lig komen de meest geweldige blog ideeën in me op. Dit is natuurlijk heel frustrerend want ik wil dan naar de laptop rennen en ze uit gaan werken. Maar dit kan natuurlijk niet want ja je ligt in bed en je MOET echt gaan slapen. (Want je hebt al te lang gelezen enz enz). Daarom zorg ik dat ik altijd een notebookje bij de hand heb (of mij telefoon) ik schrijf dan zo veel mogelijk uit wat ik in gedachten heb voor het artikel. (Natuurlijk lijft het wel bij steekwoorden en niet al het hele artikel anders had ik net zo goed uit bed kunnen gaan). En de volgende keer dat ik tijd heb om te gaan zitten om te gaan bloggen pak ik het boekje en schrijf ik alles uit.
Ps. die notebookjes hoeven echt niet duur te zijn je hebt enorm leuke bij de action.

Instagram
Steeds meer mensen hebben instagram en er zijn ook steeds meer Bookstagram account. Vergeet dus met je blog vooral niet mee te doen met deze hype. Nu zul je misschien denken maar waarom zou ik zo veel tijd en moeite steken in een hype.
Wel om het volgende. Instagram inspireert mij enorm ik maak namelijk foto’s voor Instagram omdat ik dat heel leuk vind maar deze foto’s inspireren mij ook gelijk weer tot boogartikelen. Want als je soms een geweldige foto geschoten heb doet je dit gelijk denken aan een leuk onderwerp dat je weer wil delen op je blog.

Kleine veranderingen
Ik hoor zo links en rechts dat veel mensen niets durven te veranderen aan hun blog omdat ze bang zijn lezers af te schrikken. Nu wil ik iedereen die dat denkt graag het volgende mee geven. Je kan zeker kleine dingen aan je blog veranderen. Zoals opzet, banners en kleine wijzigingen. Daarvan hoef je de lezers echt niet perse op de hoogte te brengen. Maar ga je je hele layout omgooien is het wel handig als je de lezers daarvan op de hoogte brengt.

Statistieken
Sinds ongeveer een half jaar heb ik de statistieken los gelaten. Ze doen me niet meer zo veel en ik kijk er nauwelijks nog naar. Heel soms kijk ik als ik heel trots ben op een artikel of als ik de melding op mijn telefoon krijg dat mijn statistieken door het dak gaan. Natuurlijk blijft dat altijd leuk maar het hele ik moet zo veel lezers hebben is er voor mij vanaf. Ik blog omdat ik het leuk vind en of dat nu voor 5 mensen is of voor duizenden iedereen is me even dierbaar.  En sinds ik dit los gelaten heb komen er ook veel meer artikelen uit mijn vingers omdat er een bepaald soort prestatiedruk is weg gevallen. Ik kan loslaten van de statistieken dan ook iedereen aanbevelen.

Vooruit werken
Ik hoor van steeds meer bloggers dat hun blog “dood” is. Dit omdat ze geen tijd meer hebben om iets te schrijven vanwege drukte. Dit is natuurlijk eeuwig zonde en ik vind het heel jammer om veel blogs in de vergetelheid zien te verdwijnen omdat door drukte er niet meer geblogd kan worden.
Ik heb deze tip al vaker gegeven maar ik wil hem graag nog een keer onder de aandacht brengen. Werk vooruit, zorg dat je altijd een paar artikelen vooruit geschreven hebt. Want laat ik het zo zeggen. stel je plaatst 2x per week een artikel. Als je dan 6 artikelen vooruit schrijft heb je altijd voor 3 weken vooruit klaar staan. Ben je dan een keertje ziek of heb je het enorm druk heb je de stress van het bloggen niet. Ga dan weer een week later of twee weken later een dagje zitten en je hebt zo weer genoeg voorraad om je blog niet ‘dood’ te laten gaan.

Dream Big Never Quit
Zoals het dikke notebook op de foto hierboven al zegt. Dream big never quit. Wat mensen ook over je blog zeggen het is jouw blog en jij mag er mee doen wat je wil. Geen droom voor je blog is te groot. Je kunt ze altijd realiseren, misschien kost het een paar maanden of een paar jaar als jij voor je droom gaat kun jij hem waar maken.

 

Dit zijn mijn tips weer voor deze keer. Ik hoop dat je er inspiratie, tips en voldoening uit hebt kunnen halen.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *