Stacking The Shelves Week 1 – 2017

Lieve lezers,

De eerste week van het jaar is begonnen en wauw wat heb ik een prachtige stapel boeken binnen gekregen. Mijn eerste week van het jaar kon niet mooier van start gaan. Vandaag deel ik graag met jullie wat er allemaal binnen is gekomen. (Er kwam zelfs zowaar een hele grote doos vol boeken binnen)

img_2309

Kleine Zwarte Leugens
Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?
Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou.
Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt? 
Dus nu… wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

Dit boek lijkt me zo enorm spannend. Ik ben dan ook gelijk van start gegaan in dit boek en de recensie komt er zo snel mogelijk aan.

 

De Erfenis
Op de avond van zijn verjaardag wordt de schatrijke alzheimerpatiënt Ted Grant dood gevonden. Alles wijst erop dat zijn vrouw Betsy hem heeft vermoord. Stiefzoon Alan wacht in spanning het proces af, maar is hij uit op gerechtigheid of is hij vooral geïnteresseerd in de erfenis? Is Betsy misschien toch onschuldig? Televisiejournaliste Delaney Wright wordt gevraagd een reportage te maken over de rechtszaak. Al gauw raakt ze betrokken bij Betsy en haar verhaal. Ze besluit Betsy te helpen, en spoedig stuit ze op een schokkend geheim dat niet alleen grote gevolgen heeft voor Betsy, maar ook voor haar eigen leven…

Dit boek lijkt me spannend met toch een vleugje Chicklit er in. Ik ben heel benieuwd.

 

Waar zijn de kinderen
Wat gebeurde er die dag, zeven jaar geleden? De dag van haar tweeëndertigste verjaardag is voor Nancy Elredge geen reden tot feest. Zeven jaar daarvoor verdwenen op exact deze datum haar twee kinderen. Vermoord. Het hele land verdacht Nancy van deze brute moord. Zelfs haar echtgenoot getuigde tegen haar. Maar wanneer de belangrijkste getuige verdwijnt, wordt de aanklacht geschrapt. Na zeven jaar heeft Nancy een nieuw leven opgebouwd. Ze heeft haar naam veranderd, is hertrouwd en heeft opnieuw twee kleine kinderen. Maar wanneer ze op haar verjaardag de krant openslaat, blijkt haar ware identiteit onthult te zijn. Een blik naar buiten en ze weet genoeg: opnieuw zijn haar kinderen verdwenen. Waar zijn de kinderen? Zal hen hetzelfde lot te wachten staan?

Ik hou van dit soort boeken maar toch krijg ik er ook altijd kippenvel van. Heel benieuwd of dit boek top of flop gaat worden. Maar een leuke prijs heeft hij zeker!

 

Mijn Bodyguard
Ex-scherpschutter Jake Sharp krijgt een nieuwe baan. Hij wordt bodyguard van de knappe en eigenwijze miljonairsdochter Camille. Hij moet haar beschermen: ze krijgt dreigbrieven en wordt gestalkt door haar drugsverslaafde ex. Maar ook Jake heeft een duister en mysterieus verleden, waar Camille niks van mag weten…
Al snel krijgen Camille en Jake gevoelens voor elkaar die niet te negeren zijn. Maar wanneer Camille in de zoveelste brief met de dood bedreigd wordt, moet Jake kiezen tussen haar veiligheid en hun liefde. Hij moet tot het uiterste gaan om Camille te beschermen, voor het te laat is. Kan hun liefde dit doorstaan?

Wat is het lang geleden dat ik dit soort boeken heb gelezen. Ik heb er nu al zin in!

 

De Kunst van het Geluk
Het boek dat je leven voor altijd verandert We streven allemaal naar geluk. Maar geluk laat zich niet makkelijk definiëren en is niet vanzelfsprekend. De Dalai Lama laat ons in deze wereldwijde bestseller de zin van het leven ontdekken. Aan de hand van concrete voorbeelden leert de spirituele leider je hoe je dit kan bereiken. Word een gelukkiger mens door kleine aanpassingen in je manier van omgaan met anderen. En leer om te gaan met tegenslagen en zo innerlijke rust te vinden. De kunst van het geluk is een inspirerend boek vol wijsheden en praktische tips die ook voor jou relevanter zijn dan ooit. Zonder haat, hebzucht en jaloezie ligt een gelukkig leven voor iedereen binnen handbereik!

Om 2017 goed van start te gaan mag dit boek denk ik niet ontbreken. Binnenkort de recensie.

De onderstaande twee boeken heb ik gewonnen:

Koning van Katoren
De vrolijke oude koning van het goede land Katoren is overleden zonder een opvolger te hebben. Zes zure ministers regeren het land en beweren al zeventien jaar dat ze een nieuwe koning zoeken, maar er gebeurt niets. Dan komt de 17-jarige Stach de ministers vragen wat je moet doen om koning te worden. De ministers geven Stach zeven bijna onuitvoerbare opdrachten, waarop al velen voor hem hun krachten beproefd hebben. Maar Stach is niet bang. Hij is slim en weet met gezond verstand alle opdrachten uit te voeren, waardoor hij Katoren weer tot een leefbaar land maakt.

Dit boek las een van mijn schoolmeesters vroeger voor. Ik weet nog dat ik het verhaal prachtig vond maar tot op de dag van vandaag heb ik het boek nooit zelf gelezen. Ik kan dus niet wachten het nu eindelijk eens zelf te lezen.

Het touwtje uit de brievenbus & Katoren revisited
Met zijn oprechte en emotionele pleidooi in De Wereld Draait Door, wist Jan Terlouw miljoenen mensen in hun hart te raken. Zijn oproep tot een leefbare wereld, waarin wij zorgen voor de aarde en vertrouwen hebben in elkaar, heeft veel in de samenleving losgemaakt. Kennelijk heeft hij iets onder woorden gebracht waar velen van ons naar verlangen.
Als politicus, wetenschapper en auteur heeft Jan Terlouw zich altijd ingezet voor een betere wereld. Zijn beroemde boek, Koning van Katoren, is actueler dan ooit. De opdrachten die de jonge Stach moet uitvoeren om koning te worden, zijn van toepassing op alle problemen waar wij ons op dit moment mee geconfronteerd zien: van het klimaatprobleem tot de marktwerking in de gezondheidszorg en van de botsing met het islamisme tot het gebrek aan vertrouwen in onze democratie.
In dit boek vertelt Jan Terlouw met de passie die hem eigen is, over de zeven grote uitdagingen waar wij voor staan om de toekomst van onze jeugd te waarborgen, voorafgegaan door de integrale tekst van zijn pleidooi in De Wereld Draait Door.

Toen ik Jan Terlouw zijn boodschap bij De Wereld Draait Door hoorde heb ik letterlijk mijn boek dat ik toen aan het lezen was even weg gelegd. Hij sprak recht in iedereen zijn hart. En ook nog eens tot een deel waar ik me elke dag weer voor in zet. Om een betere en leefbaardere planeet te maken voor ons maar vooral voor ons nageslacht.

Ik ben dan ook enorm blij dat juist ik dit boek mocht winnen. En de recensie krijgen jullie zeker snel te lezen.

 

Wat vinden jullie van deze waanzinnige stapel van deze week? Ik ben blij dat mijn vakantie voor de deur staat en ik alle tijd heb om deze boeken te kunnen lezen. (Nu nog genoeg kilo’s in mijn koffer)

De paladijnse voorspelling
Will West doet zijn best om onder de radar te blijven. Op verzoek van zijn ouders zorgt hij ervoor dat zijn cijfers gemiddeld zijn en dat hij tijdens de gymlessen niet opvalt. Maar dan begaat hij een slippertje en haalt hij per ongeluk het hoogste cijfer op een landelijk examen en wordt hij gerekruteerd voor een exclusieve en mysterieuze particuliere school. 
Tegelijkertijd, de vraag is of het toeval is of niet, krijgt Will in de gaten dat hij gevolgd wordt door mannen met donkere hoeden die rondrijden in zwarte auto’s en een ernstige bedreiging voor zijn familie vormen. Will heeft geen andere keus dan te vluchten naar The Center, waar hij leert om met zijn verborgen talenten fysieke en mentale prestaties te leveren die voor een gewone sterveling onmogelijk zijn.
Wat volgt is een opeenvolging van gebeurtenissen en een serie onthullingen die Will doen inzien dat zijn vaardigheden hem in het hart plaatsen van een duizenden jaren oude strijd tussen twee reusachtige machten…

Aan het einde van afgelopen jaar kreeg ik deel 3 binnen nu heb ik ook eindelijk deel 1 en kan ik gaan beginnen met lezen.

De ondergrondse orde
Na de sinistere ondergrondse studentenorde, die bekendstaat als de Ridders van Charlemagne, ontmaskerd te hebben, blijft Will tijdens de zomer in het Centrum om verder aan zijn net ontdekte en zich nog ontwikkelende fysieke en mentale krachten te wennen. Zijn studiegenoten onderzoeken ondertussen de schimmige bedoelingen van de Ridders en ontdekken verontrustende informatie over hun eigen achtergronden. Will en zijn vrienden moeten er, voordat het te laat is, achter zien te komen wat er precies aan de hand is en de vijanden van hun vrienden zien te scheiden, terwijl ze zich voorbereiden op de onvermijdelijke strijd.

Zodra ik deel 1 uit heb kan ik nu gelijk door naar deel 2 (en 3)

 

Dat was hem weer voor deze week. Ik ben enorm onder de indruk en erg blij met deze enorme stapel.

Welk boek wil jij graag lezen?

Liefs, Marjolein

7 thoughts on “Stacking The Shelves Week 1 – 2017

  1. Ik ben heel benieuwd naar je recensie van kleine zwarte leugens! Daarnaast voeg ik ‘mijn bodyguard’ ook toe aan mijn TBR, klinkt als een boek die je lekker binnen een dag (of 2) uitleest haha!

    1. Ik ben kleine zwarte leugens as we speak aan het lezen. En hij is heel goed maar toch verwacht ik er tot op heden nog meer van dus ben heel benieuwd hoe het verhaal zicht gaat ontvouwen. Met mijn bodyguard heb ik precies hetzelfde gevoel. 🙂

  2. Hele mooie stapel weer met mooie boeken. Kleine zwarte leugens heb ik ook gekregen en ligt me echt aan te kijken om in te beginnen maar eerst even een ander boek uitlezen. Veel leesplezier

  3. Ik ben enorm benieuwd naar “kleine zwarte leugens” 🙂 lijkt me nml echt een geweldog boek. Het is dat ik verre van een budget heb om ook maar iets anders dan vaste lasten en boodschappen te kunnen betalen anders had ik gelijk naar de boekenwinkel gerend voor een stapel boeken, waaronder dan kleine zwarte leugens 🙂

  4. Brrr, de synopsis van het boek van Sharon Bolton en ‘Wat zijn de kinderen’ van Mary Higgins Clarke bezorgen me echt rillingen. De boeken van Mark Frost lijken me ook erg tof. Mooi begin van het jaar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *