Recensie: Woezel en Pip – Sneeuwpret

Lieve lezers,

Afgelopen weekend lag de eerste sneeuw er en komend weekend voorspellen we nog meer sneeuw. Dit is natuurlijk het ideale tijdstip om samen met de allerkleinste te lezen over de avonturen die Woezel en Pip in de sneeuw hebben.

img_2315

Titel: Woezel en Pip – Sneeuwpret
Auteur: Guusje Nederhorst
Verschenen:  november 2015
Pagina’s: 24
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Uitgever: Leopold

Het is winter in de Tovertuin.
Het is koud en glad buiten, maar er is nog geen sneeuw. 
Gelukkig weet de Wijze Varen raad en al snel is de hele Tovertuin wit. 
Nu kan de sneeuwpret echt beginnen!

 

Sinds kort ben ik dol op Woezel en Pip. Vooral omdat de kindjes deze avonturen geweldig vinden maar ook omdat Woezel en Pip zo enorm schattig zijn. Daarom was ik ook zeer blij toen de kerstman dit boekje op bol.com kocht en onder de boom legde voor de kindjes.

Ook dit boekje is weer klein en handzaam. Het is een heerlijke hardcover met stevige glanzende pagina’s totaal kinder bestendig en ook vieze/natte vingertjes bestendig. Maar ook ideaal om de kinderen zelf te laten leze omdat dit boekje behoorlijk wat kan hebben.

De kleurtjes in dit boek zijn prachtig en spreken ook de kinderen direct aan. De oogjes werden groter en ze begonden gelijk te vertellen wat ze allemaal op de tekeningen zagen. Vooral omdat het ijs heel herkenbaar is en de wereld er heel mooi maar vooral ook koud uit ziet. Al is de tovertuin veel mooier in de winter dan de stad waar wij in leven.

img_2313

Nu de kindjes elke ochtend wakker worden in een bevroren landschap was het tijd om dit boekje te gaan lezen. Want ‘Elza is geweest’ hoorde ik elke ochtend maar de sneeuw bleef weg.
En precies dat is ook wat er in het boekje gebeurde. Wezel en Pip worden telkens wakker in een bevroren wereld maar er is nog altijd geen sneeuw.

Het avontuur dat Woezel en Pip samen beleven past ook deze keer weer precies in de belevingswereld van de kinderen wat dat is er nu leuker dan sneeuw! Alles was voor de kindjes weer heel herkenbaar dus er werd vol aandacht mee gelezen, gewezen en gelachen.

Het verhaal is heel simpel en daardoor herkenbaar en begrijpbaar. De tekst is niet te lang dus de aandacht word er goed bij gehouden. Al had het kindje van net 2 jaar er wat moeite mee omdat het net te lang duurde. Maar de kindjes van 3 zouden het boekje het liefst 10x achter elkaar lezen.

img_2311

Kortom dit boekje was weer een groot succes en zal gedurende de hele winterperiode weer heel vaak voorgelezen worden. (En kijk eens hoe schattig dat sneeuwhondje is!)

Al wat we nu nog moeten doen is wachten tot het weer gaan sneeuwen.

“Woezel en Pip Winterpret is het boekje om samen met je kinderen te lezen in de winter”

SterSterSterSterSter half

Lezen jullie veel Woezel en Pip voor?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *