Waarom ik zo graag blog

Lieve lezers,

Heel vaak krijg ik de vraag: Je verteld zo enthousiast over bloggen waarom vind je het zo leuk? Ook krijg ik heel vaak de mailtjes met de vraag hoe ik mijn recensies maak zoals ze zijn (genoeg informatie maar nooit te veel). Deze punten wil ik vandaag graag eens met jullie gaan bespreken.

coffee-1250409_960_720

Waarom blog ik zo graag? 

Ik vind het zo leuk om te bloggen dat ik dit nu al ruim een jaar elke dag doe. Ik vind het geweldig om heerlijk van me af te kunnen schrijven wat ik vind en wat ik voel rondom boeken. Ook vind ik het super om mijn vreugde met jullie te delen en merk ik aan jullie dat deze vreugde mee delen,
Elke keer daag ik mezelf opnieuw uit om het nog een tikje beter te doen en daardoor raak ik extra gemotiveerd. Ook ben ik intens gelukkig als ik aan het bloggen ben en lekker op dreef ben. Dit is voor mij naast het lezen een ultieme ontspanning.

Nog leuker vind ik het als ik mensen kan inspireren met schrijven of lezen. Vele van jullie halen hun inspiratie uit het Stacking The Shelves item. Persoonlijk vind ik het soms lastig om te laten zien wat ik allemaal gekocht en gekregen heb. Want sommige zullen denken “daar komt ze weer opscheppen”. Gelukkig gaan deze reacties langs me heen, of zijn ze er niet. Ik krijg alleen maar de geweldige berichtjes binnen met mensen die daardoor ook graag een boek willen/gaan lezen. En mensen die door middel van dit artikel op de hoogte blijven van wat er net uit is. Dit soort dingen maken me altijd intens gelukkig.
Maar ook het inspireren door mensen over een boek te vertellen dat buiten hun normale genre is. Iedereen die door een recensie of artikel iets anders gaat lezen dan dat ze gewend zijn sluit ik voor goed in mijn hart. Dat is namelijk de stap om jezelf te ontwikkelen en je eigen horizon te verbreden.

Ook fleurt elke lieve reactie van jullie me op. Er zijn namelijk zo veel van jullie die lieve reacties achter laten. Maar ook reacties waar ik weer van leer en/of nieuwe dingen mee ontdek. Jullie zijn hierdoor elke keer weer een geweldige inspiratiebron.

Ook ga ik er niet om liegen. De boeken die ik toegestuurd krijg vind ik geweldig. Elk pakket voelt als kerstmis (inclusief de draak die naar boven komt als ik de postbode mis). Natuurlijk is het leuk om dingen te krijgen. Daar kan ik niet om gaan liegen. Ook vind ik het enorm bijzonder dat uitgevers me boeken sturen omdat ze mijn mening belangrijk vinden en omdat ze mijn site belangrijk genoeg vinden om een boek in te investeren. Maar natuurlijk ook dat ze via mij aan jullie meer willen vertellen over hun boek. Een boek winnen is altijd leuk, maar een boek mogen recenseren is bijzonder.

Stiekem ben ik ook steeds meer dol geraakt op fotograferen. Ik begin steeds meer van mijn vader in mijzelf te herkennen. Het fotograferen heb ik van hem. (Al zal hij zeggen: “Dat kan niet want ik heb het nog”.) Hij heeft me vroeger stiekem meer geleerd over fotograferen dan ik dacht. En door het zelf steeds meer te doen voor de site en natuurlijk elke dag op Instagram geniet ik hier meer en meer van.

Ook is bloggen een eeuwige rots in de branding. Ik ben hierover zelf de baas. Omdat ik het blog in mijn eentje doe bepaal ik zelf alles. Ik bepaal wat ik doe en hoe ik het doe. Hierdoor zal mijn blog er ook altijd voor mij zijn. Zo kan ik blijven genieten van al het leuke wat bloggen met zich mee brengt en kan ik elke lezer in mijn hart sluiten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen maar dit zijn degene die jullie denk ik het liefste lezen en die me het dichtste bij het hart liggen.

Nu genoeg sentimenteel gedoe. 

Recensie schrijven

Zoals ik zei hierboven zou ik ook nog kort wat vertellen over hoe ik mijn recensies schrijf. Veel mensen stellen me de vraag hoe ik mijn recensie maak omdat ze zelf heel erg onzeker zijn. Nu begrijp ik deze reacties wat dat betreft heel goed.  Als ik nu een recensie van mezelf van een jaar geleden lees denk ik oei oei wat slecht.
De tip die ik je ga geven is denk vooral na wat jij belangrijk vindt om te weten van een boek. Zo ben ik altijd fan van cover en papier en lettertype dus bespreek ik dat altijd. Vanuit die punten kun je je recensie opbouwen. Er zijn namelijk meer mensen die net zo kijken zoals jij. Al denk je waarschijnlijk van niet.  Zo spreek je gelijk lezers aan die iets gemeenschappelijks met je hebben en weten zij het te waarderen. Willen mensen graag iets anders lezen? Dan klikken ze maar door naar de volgende blog.

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit persoonlijke item te lezen. Ik vond het namelijk heel bijzonder om eens te schrijven.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *