Boeken Must Haves – Juni 2017

Lieve lezers,

Hoera! Het is weer zo ver, er is weer een nieuwe maand aangebroken. Een maand vol met hopelijk veel zon en vakanties en heel veel lees plezier.

Om deze maand perfect te kunnen beginnen heb ik weer een lijst voor je klaar staan met echte Must Haves.

Blond Amsterdam Schoolagenda
De Blond Amsterdam schoolagenda 2017-2018 gaat back to the eighties! Door de retro rollerskates en pastelkleurige dessins waan je je weer even helemaal in de jaren 80. De agenda zit vol kleurrijke patronen met ijsjes, flamingo’s en Miami vibes.

Ik ben zelf helemaal dol op agenda’s zowel de jaar als de school agenda’s en deze is echt ultiem leuk. Ideaal om nu al je nieuwe afspraken in op te schrijven en stiekem ook je lees planning in te maken.

 

Hof van vleugels en verwoesting
Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Deze serie is gewoon geweldig. Ik ben het uitlezen van deel 2 aan het uitstellen (heel stiekem) zodat ik straks direct kan doorlezen.

 

Mascha planner
Een planner om je leven structuur te geven. Die je helemaal zelf kunt customizen door de bijgevoegde stickers. Met veel extra’s: notitieboekje, kaarten, maandstickers, labelstickers. Vul de vakjes in zoals je zelf wilt en pas hem volledig aan naar eigen smaak.
Bevat 60 weken.
Mascha: ‘Zonder planning ben ik een gigantische chaoot – ik hou dus al jaren dagelijks een planning bij. Geen enkele planner was precies hoe ik hem wilde, dus tekende ik vaak mijn eigen aanpassingen in agenda’s en notitieboekjes. Ik beplakte ze met stickers en had aparte vakjes voor to-do lists en andere dingen die ik die week belangrijk vond. Toen besloot ik mijn eigen ideale planner uit te brengen. Met vakjes die zelf in te vullen zijn en zonder vaste data er in. Precies zoals ik hem wil.’

Dit lijkt me echt helemaal perfect. Zo kun je alles in 1 handig overzicht doen en werken zoals jij het prettig vind.

 

Het Eiland
Bij een brutale roof uit de zwaarbeveiligde bibliotheek van de universiteit van Princeton worden vijf manuscripten van F. Scott Fitzgerald ontvreemd. Hoewel de toegesnelde politie er met de neus bovenop staat, weten de daders te ontkomen. De waarde van de unieke werken wordt op enkele tientallen miljoenen dollars geschat en de diefstal is groot nieuws. Maar ondanks alle inspanningen van de FBI, blijven de manuscripten spoorloos. Zes maanden na de spectaculaire diefstal reist schrijfster Mercer Mann af naar Camino Island in het zonnige Florida, waar zij een deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Mercer is echter niet teruggekeerd om herinneringen op te halen. Haar missie is om contact te leggen met Bruce Kable, de charismatische eigenaar van de Island Books-boekwinkel. Bruce heeft een voorkeur voor mooie vrouwen, fijne spijzen en goede dranken. En voor zeer zeldzame boeken…

Het is nog even geduld hebben op dit boek maar deze mag je echt niet missen deze maand. Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd.

 

Zo werkt de Formule 1 
Meer dan een miljoen Nederlanders volgen tegenwoordig de Formule 1. De sport is veel ingewikkelder dan het lijkt – de teams gebruiken de meest geavanceerde technieken en strategieën. Hoe werkt de Formule 1 is een prachtig geïllustreerd handboek dat de lezer kan gebruiken als naslagwerk. Het is zowel geschikt voor de beginnende kijker als voor de doorgewinterde liefhebber.
Vragen die onder andere aan bod komen zijn:
– Hoe zit een Formule 1-auto eigenlijk in elkaar?
– Wat zijn de strategische overwegingen rond een pitstop en bandenkeuze?
– Hoeveel elektronica bevat een auto?
– Wat zijn de regels, die in 2017 ook weer flink zijn gewijzigd?
– Hoe traint een coureur, zowel fysiek als mentaal?
– Wat geven de teams jaarlijks uit, en waar spenderen ze dat aan?

Ik ga zelf volgende maand weer naar de race in Oostenrijk en meer en meer mensen zijn tegenwoordig die helemaal fan zijn. Daarom mag je dit boek als beginneling echt niet missen.

 

Ginevra
Florence, 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert die; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde. Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht wordt in de kiem gesmoord. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Kan ware liefde werkelijk alles overwinnen?

Een nieuwe Simone van der Vlugt is gewoon iets wat direct op mijn wishlist moet staan en ook op die van jouw.

 

Welk item van deze maand wil jij echt niet missen? 

Liefs, Marjolein

 

2 thoughts on “Boeken Must Haves – Juni 2017

  1. Hof van vleugels en verwoesting staat ook hoog op mijn TBR lijst. Ik ga hem vandaag of morgen bij de boekwinkel halen! Can’t wait. <3 Heb deel 2 gister uitgelezen.. echt spannend! Die blond agenda is trouwens heel cute. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *