Boeken Must Haves – Mei 2018

Lieve lezers,

De nieuwe maand is aangebroken en daarmee is het ook weer tijd voor de nieuwe Boeken Must Haves. Deze maand hopen we op veel lezen in het zonnetje, prachtige bloesembomen en een hele hoop mooie nieuwe boeken.

Kijk snel mee naar wat je deze maand echt niet mag missen.

Wat Alice vergat 
Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus… stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden en daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar. Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren, en tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken, en hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek, en of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen.

Ik hou van dit soort verhalen en Liane Moriarty is een echte topper. Ik kan niet wachten om dit boek zelf te gaan lezen.

 

 

Book Sleeve 
Deze waanzinnig mooie sleeve mag je echt niet missen. Zo blijft je boek altijd netjes tijdens het reizen. En dat kan je zeker gebruiken zo met de vakantie weer voor de deur. Neem vooral ook even een kijkje in de Etsy shop want er zijn super veel mooie printjes verkrijgbaar en in verschillende maten.

Dit mag je met het vakantie seizoen voor de deur dus echt niet missen.

 

 

Stromboli
Honderdduizenden lezers genieten wekelijks van de column van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen, waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemienbestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten. Al snel komt Sara alleen te staan – niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

Dit boek mag je met de zonnige dagen op komt echt niet missen. Een Italiaans eiland en een duister verleden.

 

Hamamdoek
Een witte hamamdoek met een zwarte tekstprint en rafels bij de uiteinden. Hamamdoeken drogen snel en kunnen compact opgevouwen worden, waardoor ze handig zijn om mee te nemen in een tas of koffer.

Met deze handdoek kan je lekker overal gaan liggen om te geniete van je nieuwe boek en de zon.

 

 

Het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey
Bij toeval komt Juliet, een jonge schrijfster uit Londen in contact met een aantal bewoners van Guernsey, die tijdens de oorlog een leesclub vormden. Er ontspint zich een levendige correspondentie tussen de schrijfster en de eilanders. Juliet raakt gefascineerd door de verhalen en de kleurrijke karakters van de leden van het Literaire Aardappelschiltaart Genootschap van Guernsey. En langzaam maar zeker wordt duidelijk wat de eilandbewoners tijdens de oorlog hebben meegemaakt en hoe hun vriendschappen, saamhorigheid en onderlinge relaties tijdens de Duitse bezetting op de proef werden gesteld. Juliet besluit af te reizen naar Guernsey, een beslissing die haar leven voorgoed zal veranderen.

Dit boek heb ik in het engels al liggen. (Maar is redelijk oud engels dus ik heb het nog niet uit) Maar de trailer van de film is echt geweldig. Dit boek moet je deze maand dus lezen en in de bioscoop zien.

 

Dat was het weer voor deze maand.

Naar welke boeken kijk jij echt uit? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Boeken Must Haves – Mei 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *