Crtl Alt Delete – Tamara Haagmans

Lieve lezers,

Door uitgeverij Kabook ben ik geselecteerd om als een van de aller eerst het nieuwste boek van Tamara Haagmans te lezen. Haar allernieuwste Young Adult. Het boek kwam van de week binnen en ik heb het dan ook direct verslonden.

Vandaag deel ik graag met jullie mijn recensie van het boek.

Titel: Crtl Alt Delete
Auteur: Tamara Haagmans
Verschenen:  Juni 2018
Pagina’s: 218
Uitgever:
Kabook

Lily werd als kind behandeld voor NonHodgkin, maar moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. De behandeling slaat aan, en na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!
Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor Jim, als ze een andere kant van Jim ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

Koop bij bol.com

 

Omdat dit boek een apart recensie exemplaar is kan ik helaas niets zeggen over de look. Het enige dat ik weet is dat het lettertype prettig groot gaat zijn en de cover echt heel erg mooi is.

Het boek is opgedeeld vanuit twee oogpunten dat van Lily en dat van Jim. Tussen deze twee personages wissel je de hele tijd heen en weer. Zoals jullie weten ben ik groot fan van dit soort indelingen en het was dan ook een genot om te lezen.

Tamara neemt je mee in een bijzonder verhaal Lily is namelijk een tiener waar we ons allemaal in herkennen maar deze tiener heeft helaas kanker. Je word meegenomen in het leven van Lily die eindelijk op het punt staat haar dromen waar te maken maar dan verandert haar hele leven opnieuw. Ook word je meegenomen in het leven van Jim een jongen met een doel vanuit het verleden die weer voor een nieuw gevecht komt te staan.  Doordat je ook vanuit zijn oogpunt kijkt kom je eigenlijk in een tweestrijd te staan.

De emoties in dit boek vlogen me echt om de oren. Bij pagina 50 zat ik al te huilen en dat had de toon voor dit boek eigenlijk een beetje gezet. Het boek wissel namelijk huilen en lachen feilloos met elkaar af.
Het boek is dan ook een zeer bijzonder staaltje schrijfwerk omdat het alles zo in elkaar overloopt en je alle kanten begrijpt en het je daardoor zelf ook in een tweestrijd zet.
Het laat je nadenken over je eigen leven en hoe jij in het leven staat maar ook wat jij voor andere kunt betekenen en dat ook jij een verschil kan maken. Daarom is het boek ook direct geschikt voor jong en oud.

Ik heb enorm genoten van het boek en het staat zeker in mijn favorieten van boeken met dit onderwerp. Hou je dus van drama met een humoristisch en vooral heel mooi randje mag je dit boek zeker niet laten liggen.

Crtl Alt Delete heeft mijn hart verwarmd maar ook gebroken. 

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Crtl Alt Delete – Tamara Haagmans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *