Boeken Must Haves – November 2017

Lieve lezers,

November trappen we gelijk leuk af. Want niet alleen zijn we de maand begonnen met een recensie op de website we gaan gelijk door met de nieuwe Boeken Must Haves voor November. Want bij een nieuwe maand horen natuurlijk nieuwe Must Haves.

Kijk snel mee naar wat jij deze maand echt niet mag missen.

img_8868

Winterbloesem
Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.
Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

Boeken die zich rond de kerst afspelen zijn zeldzaam lijkt het wel. Maar met dit boek kan je in de koude maanden alvast toe gaan leven naar de Kerst. En voor de langzame lezer kan je hem dan precies met de kerst uitlezen.

 

Geurkaars
Een luxe fris geurende geurkaars op basis van Heilige Basilicum. Geniet 60 uur van de Holy Basil kaars. Heilige Basilicum is het Indiase geheim voor een lang en gezond leven Het werkt zuiverend en stimuleert het energieniveau.

Ik persoonlijk vind niets lekkerder dan lezen met een heerlijke geurkaars aan. Niet alleen maakt dit alles super romantisch en gezellig  maar ook blijf je de geur linken aan het boek/lezen.

 

Fantastic Beasts and Where to Find them – Illustrated edition
An essential companion to the Harry Potter novels, now fully illustrated!
Fantastic Beasts and Where to Find Them, Newt Scamander’s classic compendium of magical creatures, has delighted generations of wizarding readers. With this beautiful, large-scale new edition illustrated in full color, Muggles too will have the chance to discover where the Runespoor lives, what the Puffskein eats, and why shiny objects should always be kept away from the Niffler.
Proceeds from the sale of this book will go to Comic Relief and J.K. Rowling’s international charity, Lumos, which will do magic beyond the powers of any wizard. If you feel that this is insufficient reason to part with your money, one can only hope that passing wizards feel more charitable if they see you being attacked by a Manticore.

Ik ben dol op alle Harry Potter Illustrated editions. (Dit is dus ook echt een dikke zet op je verlanglijstje voor de Sint/Kerst) Als Harry Potter fan mag je deze namelijk niet missen.

Kobo Aura H2O – Ereader
De Kobo Aura H2O is de eerste premium e-reader met een waterbestendig en stofbestendig ontwerp, waardoor je hem zonder zorgen mee kunt nemen naar het strand, in bad en naar bed. Als je hem dus per ongeluk in bad laat vallen of er een drankje op knoeit, zal je Kobo Aura H2O probleemloos blijven werken. Gebruik gewoon de meegeleverde droogdoek om de e-reader te drogen zodat je weer lekker verder kunt lezen. Daarnaast heb je met de accuduur van 2 maanden de vrijheid om altijd te blijven lezen, waar je ook gaat of staat.
De Kobo Aura H2O heeft een extra groot, niet-spiegelend 6.8″ Carta E Ink-touchscreen dat net zo leest als op papier – zelfs in direct zonlicht. Met ClarityScreen+ krijg je een high definition-leeservaring met haarscherpe tekst voor comfortabel lezen. Daarnaast richt het volledig aanpasbare ComfortLight het licht op de pagina en niet op je ogen, waardoor vermoeide ogen dag en nacht geminimaliseerd worden. Het licht aanpassen is simpel, een veeg over het scherm heen en de verlichting wordt feller of juist gedimd, afhankelijk van het moment van de dag.

In de donkere maanden is een Ereader een echte must have. Wanneer het namelijk net donker begint te worden is een ereader met ingebouwd licht echt geweldig. En natuurlijk lekker warm lezen in bad en je niet druk hoeven te maken over de mogelijke ‘plons’ is natuurlijk heerlijk. Ik persoonlijk kan niet meer zonder ereader, ook al ben ik dol op papier.

 

Winternacht 
Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.
Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Nog 14 nachtjes slapen en dan komt dit boek uit. Ideaal om te gaan lezen in de maand waarin de Winter langzaam aan binnen komt zetten.

 

schermafbeelding-2017-11-01-om-11-23-39Boekensteun
Deze boekensteunen die in verschillende keuren verkrijgbaar zijn passen natuurlijk op elke boekenplank en in elke boekenkast.
Zo blijven al je mooie boeken mooi geordend staan.

 

 

Jij & Ik en andere verhalen
Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…
In de novelles “Jij en ik’, “Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.

Een prachtig gebonden boek van mijn lievelings auteur. Deze mag je echt niet missen.

 

Dat was hem weer voor deze maand.
Wat van deze lijst wil jij echt hebben of gaat er op je verlanglijstje? 

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *