Recenise: Het EOS-Project – Mirjam Mous

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een recensie waar jullie eigenlijk veel te lang op hebben moeten wachten. Maar vandaag wil ik het graag goed maken met een uitgebreide recensie van dit boek.

Namelijk het nieuwste boek van Mirjam Mous. Weet ze zichzelf met dit nieuwe boek wederom te overtreffen?

img_8864

Titel:  Het EOS- Project
Auteur: Mirjam Mous
Verschenen:  Juli 2017
Pagina’s: 304
Uitgever: Unieboek het Spectrum

In een rustig natuurgebied wordt een man dood in de rivier aangetroffen. Het is Herman van Romondt, een journalist van Dagblad Zuid. De politie is er al snel van overtuigd dat het een ongeluk was en doet de zaak daarmee af. Maar Mink, die dezelfde dag nog stage bij Herman liep, denkt dat er meer achter zit. Want wat deed de journalist bij de Blauwe Bosjes, terwijl hij helemaal niet van de natuur hield? En dan had hij het ook nog over een belangrijk artikel, dat zou inslaan als een bom.
Mink en Jools, het nichtje van Herman, zijn vastbesloten om erachter te komen wat er is gebeurd en volgen alle sporen die de journalist heeft achtergelaten. De wereld waarin hij zich begeven heeft, blijkt behoorlijk schimmig te zijn. Hoe meer Mink ontdekt, hoe dieper hij in de problemen raakt. Is hij zijn leven nog wel zeker?

Koop bij bol.com

Zoals altijd zijn de eerste drukken van Mirjam maar boeken prachtige hardcovers. Hij past dus weer perfect in de boekenkast. Ook de papierkwaliteit is weer lekker dik met een heerlijk prettig lettertype. Het boek is ingedeeld in meerdere hoofdstukken en daardoor leest het lekker makkelijk en is het geen ‘proppen’ op papier geworden.

Het boek wissel per hoofdstuk van tijd en personage. Hierdoor is wegleggen natuurlijk geen optie want je moet weten hoe het vorige hoofdstuk verder ging. Dit is dan ook iets waar ik dol op ben zoals jullie inmiddels al wel weten.
Het boek begint met een moment in het ‘heden’ van het boek. Vervolgens ga je terug naar het verleden en ben je getuigen van een hele hoop zaken. Dit boek zit namelijk vol verassingen en onverwachte wendingen.

Het boek zit vol met raadsels en mysteries. Wanneer je als lezer denkt nu weet ik het echt niet meer krijg je een klein beetje meer inzicht. Maar dan wissel je weer van personage en ben je toch weer even het spoor bijster. Hierdoor blijf je gedurende het hele boek puzzelen en zoeken naar antwoorden.
Je word als lezer wel getrakteerd op een verhaal dat te lezen is voor de YA lezer maar ook voor de wat oudere lezer. Ik denk namelijk dat we ons allemaal wel herkennen in de personages in het boek, zowel de volwassenen als de jong volwassenen. Deze twee raken namelijk betrokken in elkaars wereld. Hierdoor brengt het boek naast veel spanning ook hier en daar wat wijze levenslessen mee.

In het verhaal zitten meerdere lijnen geweven die natuurlijk allemaal iets met elkaar te maken hebben. Aan jou als lezer de taak om op het puntje van je stoel te zitten door te lezen en zo het mysterie te ontrafelen en de lijnen te verbinden.
Door de schrijfstijl word je heen en weer geslingerd in allerlei emoties en vooral heel veel spanning. Maar ook de frustratie van de hoofdpersonages komt bij je binnen vallen. Hierdoor word je in het boek gezogen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet het beste boek van Mirjam vind, ik heb beter van haar gelezen. Maar dit boek is er toch echt een die je niet mag missen. Bereid je namelijk voor op een puzzel en veel mysterie.

SterSterSterSterSter half

 

Ga jij dit boek lezen? 

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *