Happy Halloween

Lieve lezers,

Zitten jullie op dit moment heerlijk te griezelen op de bank met een heerlijk Halloween boek?  Deze week is het namelijk volledig  toegestaan om extra veel Halloween boeken te lezen.

Mocht je dus moe zijn van met de kinderen langs de deuren gaan of juist wachten op alle kindjes die aan de deur komen dan gaan deze boeken je enorm helpen om te ontspannen.
Kijk snel mee naar welke boeken je niet mag missen.

IMG_0724

Schone Slaapsters
Over de hele wereld gebeurt er iets vreemds als vrouwen in slaap vallen; ze worden langzaam omhuld met een coconachtig weefsel – en ze worden niet meer wakker. Maar als het weefsel dat hun lichaam omhult wordt aangeraakt of aangetast, worden de vrouwen agressief en enorm gewelddadig.
In het Amerikaanse stadje Dooling verspreidt het virus zich vanuit de vrouwengevangenis en gaat het over op alle gevangenen, met uitzondering van één. Er doen al snel verhalen de ronde over deze Evie: is ze een medische rariteit of het kwaad dat het virus veroorzaakt? De achtergebleven mannen in het stadje, overgelaten aan hun primaire instincten, raken slaags met elkaar terwijl de sheriff van Dooling, Lila Norcross, vecht om wakker te blijven.
Ondertussen ontwaken de vrouwen die in slaap zijn gevallen in een compleet nieuwe wereld…

Dit boek schijn iedereen zijn nachten op dit moment te stelen. Perfect voor Halloween dus.
 
 

Witches of east end
The three Beauchamp women-Joanna and her daughters, Freya and Ingrid-live ordinary lives in mist-shrouded North Hampton, out on the tip of Long Island. All three are harboring a centuries-old secret: They are powerful witches forbidden to practice magic. But right before Freya’s planned wedding to wealthy Bran Gardiner, a mysterious and attractive man arrives in town and makes Freya question everything. When a young woman turns up dead, it soon becomes clear to all three that it’s time to dust off their wands and fight the dark forces working against them. 

Dit verhaal is een soort remake van Charmed. De serie is dit ook, maar ondanks dat is het echt geweldig om te lezen en de tv-serie te zien.

 

HEX
Het pittoreske dorpje Beek is in de greep van de zeventiende-eeuwse Wylerheks, die met haar dichtgenaaide mond en ogen de bewoners de stuipen op het lijf jaagt. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim, maar wanneer een groep jongeren viral besluit te gaan, laat de heks de gemeenschap afglijden naar middeleeuwse praktijken…

Dit boek bezorgd echt iedereen die ik ken slapeloze nachten en een andere kijk op de wereld. Ben je dus echt een die hard op en top griezelaar moet je dit boek lezen.

 

IT
1957
Een zesjarig jongetje speelt in Derry tijdens een stortbui met een papieren bootje in de goot. Plotseling verdwijnt het bootje. Als het jongetje op zijn knieën in het donkere gat tuurt, staren twee felgele ogen hem aan…
1984
Twee jongens slaan op straat een man meedogenloos in elkaar en gooien hem in het water. Het slachtoffer lijkt door een clown uit het water te worden gehaald…
De Reunie
Bill Denbrough, Mike Hanlon, Richie Tozier, Beverley Marsh, Eddie Kaspbrak en Ben Hanscom komen na jaren bij elkaar in Derry. En dan blijkt dat de demonen uit hun jeugd nog steeds niet zijn verdwenen…

Het boek en de film houd iedereen die hem ooit gezien heeft al jarenlang zijn greep. Deze is dus lezen op eigen risico.

 

Lockwood & Co
Overdag is er niets aan de hand. ’s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn… Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

Nu voor ook nog eens een geweldige prijs (klik op de roze link voor de prijs). Een super spannend beetje griezelig boek. Maar gelukkig voor angsthazen zoals ik niet te eng. Lees mijn recensie nog even hier.

 

Once upon a time
Strangers don’t come to Storybrooke. The town’s residents are victims of a curse–trapped by an Evil Queen in a world without magic, they don’t remember that they were once Snow White, Prince Charming, Jiminy Cricket, and other characters from a fairytale world. The curse keeps them in Storybrooke, and keeps everyone else out…until a dark stranger with a typewriter arrives on a motorcycle. August, the mysterious newcomer, claims to be in Storybrooke because, as a writer, the town inspires him. As the other characters discover, though, he knows more about fairytales than he lets on. With one foot in the nonmagical world, one foot in fairytale land, and both hands on a typewriter, August is the perfect narrator to tell fans the story of ONCE UPON A TIME’s first season and ready them for a surprise in the next.

Niet heel erg griezelen maar wel een dosis mysterieuze magie. Heerlijk om te lezen rond de donkere, korte Halloween dagen.

 

 

Met welk boek ga jij vanavond griezelen op de bank? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *