Recensie: Lockwood & Co – De schreeuwende wenteltrap

Lieve lezers,

Vanaf het moment dat ik dit boek voorbij zag komen op internet had ik een ja nee ja nee conflict met mezelf. Ik wilde dit boek heel heel graag lezen. Maar ik ben een enorme angsthaas. Ik wist dat dit boek over spoken/geesten zou gaan en wilde mezelf niet nog meer slapeloze nachten bezorgen.. Toen kreeg ik mail van L.s. of ik een item bij dit boek wilde schrijven en dan mocht ik het boek ook lezen. Tja.. als het boek er zelf alles aan doet om door mij gelezen te worden dan moet ik het boek lezen!

Titel: Lockwood&Co De schreeuwende Wenteltrap
Auteur: Jonathan Stroud
Verschenen:  Juli 2015
Pagina’s: 367
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Schermafbeelding 2015-09-09 om 14.36.16

Koop bij bol.com

Overdag is er niets aan de hand. ‘s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn… 
Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co. Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle. 
De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven. 

Ik was al 2 dagen aan het stuiteren toen ik wist dat dit boek binnen zou komen. Ik heb gezorgd dat mijn boek er voor snel uit was zodat ik direct kon gaan beginnen in dit boek. Ik was er bang voor maar ook heel erg benieuwd naar.
Het eerste wat me opvalt is de kaft, want wat stelt het nu precies voor.. Gelukkig word dat allemaal stapje voor stapje duidelijk als je het boek leest en nog eens goed naar de kaft kijkt. (En daar hou ik van).

Als snel begon ik met lezen.. Een tikkeltje bang maar toch moedig, maar wel in het daglicht.. Gelukkig viel het allemaal reuze mee op dit punt en durfde ik zelfs in het donker verder te lezen.
In het begin van het boek maak je kennis met Lucy je leert haar kennen vanuit haar verleden tot het heden. Hierdoor creëer je gelijk een band met haar en voel je je betrokken bij haar. Dan leert ze Lockwood en zijn personeel kennen. Stapje voor stapje word ze onderdeel van dit bedrijf en groeit ze er helemaal in en voelt ze zich thuis. Maar dan maakt ze tijdens een van haar opdrachten en grote fout, en deze heeft verstrekkende gevolgen.

De spanning in dit boek bouwt zich langzaam aan op. Het is niet meteen heel spannend of heel eng maar het sluipt er langzaam in. Je weet nooit wat er op de volgende bladzijden gaat gebeuren en daardoor was ik continu op mijn hoede tijdens het lezen van dit boek. Echter begint op een gegeven moment het eng gedeelte te wennen en is het niet meer zo heel eng. Je voelt je samen met de personages sterker en dapperder worden. Op het einde van het boek zit er ook een gevoelige emotionele snaar in.

Jonathan Stroud verdient zeker credits over hoe enorm goed hij dit boek geschreven heeft. Het had me echt te pakken en het deed echt iets met me (afgezien van een angstig gevoel). Hij heeft alles zo goed omschreven dat het verhaal je gewoon mee sleurt en niet meer los laat. De personages zijn ijzersterk en ik zou heel graag nog meer over ze te weten willen komen. Hopelijk gaat dit ook gebeuren in deel 2 die 17 september verschijnt.

Ik kan er niet omheen dit boek verdient gewoon:
SterSterSterSterSter

De enige tip dit ik je nog mee wil geven is: Als je snel bang bent lees het boek dan niet in het donker.

Hebben jullie dit boek al gelezen?

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Recensie: Lockwood & Co – De schreeuwende wenteltrap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *