Recensie: Martijn Frankenstijn gaat op Spokenjacht

Lieve lezers,

Het is bijna Halloween en daarom ook tijd om morgen even heerlijk te griezelen met de allerkleinste onder ons.
En voor al dit Griezel plezier heb ik nu het perfect boekje gevonden waar ik jullie vandaag graag alles over ga vertellen.

Kijk snel mee en sta klaar om te griezelen.

img_8672

Titel: Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht
Auteur: Harmen van Straaten
Verschenen:  Augustus 2017
Pagina’s: 32
Uitgever: LS

Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 verschijnt dit superoriginele griezelboek voor peuters en kleuters: Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht van Harmen van Straaten.
Het is bedtijd, maar Martijn Frankenstijn gaat nog lang niet slapen. Hij gaat op spokenjacht! Van de kelder tot de tuin, en van de wc tot onder zijn bed – pas als hij alle spookjes in huis heeft gevonden, kan hij slapen. Help jij hem ze allemaal te vinden?
Zo werkt het:
1) Doe het licht in je kamer uit.
2) Zet je zaklamp of lichtje van je smartphone aan.
3) Open het boek.
4) Houd je zaklamp of smartphone achter de pagina om de verborgen spookjes te zien.

 Koop bij bol.com

img_8821Dit is echt een van de leukste boekjes die ik ook heb mogen recenseren. Waarom.. Dat ga ik je nu vertellen.
Allereerst is dit boek lekker groot met magische pagina’s. Ik las dat je hem in het donker moest lezen dus met de oudste van de club ben ik naar zolder gegaan.
Daar hebben we in het dikke donker op de overloop bovenaan de trap gezeten. Dat was eigenlijk toch al een beetje griezelig.
Vervolgens pakte we de zaklamp van mijn iPhone en gingen we lezen.. Maar na het lezen werd al snel duidelijk dat er op de pagina’s spoken zaten. En die moesten we gaan zoeken! Met ingehouden adem gingen wij dan ook op zoek naar de spookjes en ja hoor! Daar zagen we de eerste al verschijnen. Dat was echt super leuk, griezelig en vooral heeeeeel spannend.

Elke bladzijde die we om sloegen was een groot avontuur, snel lezen waar we nu naar op zoek waren hoe het verhaal verder ging en dan super snel op zoek naar het spook. Want die moesten we echt snel zien te vinden wan de zijn natuurlijk het leukste.

img_8820

Foto’s maken van de spookjes was even iets lastiger. Want hier op de blog wil ik jullie natuurlijk graag laten zien hoe mooi de boekjes zijn maar ik moet natuurlijk ook de spookjes er op krijgen. Je moet dus bij het lezen van deze recensie even een wat donkerdere spookachtige setting indenken waarin jij en je kind vol spanning op zoek zijn naar alles op de pagina en met de zaklamp alles afzoeken en afstruinen. De foto’s van de spookjes zijn dan ook lang niet zo gaaf als ze er in het donker uit zien.

Het kindje vond het boek dan ook super leuk. Maar ook een beetje eng.. vooral doordat we hem op een enge locatie in het donker aan het lezen waren. Op en top griezelen dus. Maar de enthousiasme van het spookje was zeker niet te onderdrukken.

img_8670

De tekst in het boek is simpel en niet echt ingewikkeld maar met dit super leuke boek heb je ook eigenlijk helemaal geen tijd om voor te lezen. Je wil zoeken en lachen en dingen op de tekeningen vinden en dan natuurlijk op spokenjacht.

Dit boek is echt ideaal voor elk kind dat dol is op griezelen en ideaal voor elk kind rond Halloween.

SterSterSterSterSter

 

Ga jij wel eens samen met je kind griezelen? 

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *