Boeken Must Haves – Februari 2018

Lieve lezers,

Vandaag is de nieuwe maand weer aangebroken. Een maand vol met feestdagen maar ook Valentijn. (Dit lijstje mag je dus ook al doorhinten naar je lover, of je koopt gewoon lekker veel voor jezelf).
Buiten lijkt het haast al weer lente en daardoor is het dekentje, thee seizoen te snel voorbij. Maar gelukkig worden er op dit moment nog genoeg prachtige boeken uitgegeven en kunnen we ook deze maand nog genoeg lezen.

acs_0021

Hazelwoud 
De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’
moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:
BLIJF WEG UIT HET HAZELWOUD
Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter
komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Alleen al om de cover (Prachtige hard cover met dust jacket) moet je dit boek al hebben. Ik ga hem deze maand lezen en ik hoop dat jullie gezellig mee lezen.

 

Blond Amsterdam You’re totally tea-riffic!
Blond-Amsterdam viert Valentijn met deze gezellige beker You’re totally tea-riffic!. Op de beker staan lieve quotes en illustraties. Verras jouw liefde met deze beker op Valentijnsdag! De beker van aardewerk heeft een hoogte van 11 cm en een diameter van 9 cm.

 

 

Heb jij haar gezien
Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Ook van dit boek komt binnenkort de recensie. Dit boek moet je deze maand gewoon echt gelezen hebben.

 

Lightbox
Zeer decoratief en origineel als lampje maar ook heel praktisch en erg leuk om te doen: maak steeds nieuwe teksten door gemakkelijk de plastic letters op de rij te schuiven en wissel de teksten zo vaak je wilt. De lichtbak kan zelfstandig staan of hangend gebruikt worden.

Perfect voor je favoriete boeken quotes. En ook heerlijk gezellig.

 

Showstopper 
Showstopper van Hayley Barker is deel 1 in een spannend YA-tweeluik voor de fans van De Hongerspelen. Superspannende young adult voor 13 jaar en ouder.
Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.
Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.
Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

De recensie van dit boek gaan jullie zeer binnenkort lezen. En ik kan je nu al vertellen dat je dit boek en de recensie niet mag missen.

 

Fifty Shades Darker
Nadat Christian en Anastasia opnieuw herenigd zijn, lijkt niet alles rozengeur en manenschijn voor the happy couple. Er zijn namelijk heel wat kapers op de kust… ‘Mrs Robinson’, de ex van Christian, komt op de proppen, maar ook de baas van Anastasia blijkt een ziekelijke obsessie voor haar te hebben. En alsof dat nog niet genoeg is, worden Christian en Anastasia nog eens lastiggevallen door een stalkster…

Nu de derde film bijna in de bioscoop verschijnt is het tijd om deze te nog eens (opnieuw) te bekijken.

 

Donkerder
Keer terug naar de wereld van Vijftig tinten met een diepere en duisterdere visie op het liefdesverhaal dat wereldwijd miljoenen vrouwen in vuur en vlam zette. De zinderende, sensuele liefdesaffaire is geëindigd in hartenpijn en in scherpe verwijten, en toch lukt het Christian Grey niet om Anastasia Steele uit zijn hoofd te krijgen, of uit zijn bloed. Hij is vastbesloten om haar weer voor zichzelf te winnen. Hij probeert zijn donkerste verlangens en zijn behoefte aan volledige controle te onderdrukken en Ana op haar eigen voorwaarden lief te hebben. Maar Ana’s sluwe baas Jack Hyde heeft zijn zinnen ook al op haar gezet, en Christian wordt nog steeds geplaagd door de verschrikkingen van zijn jeugd. Kan Christians therapeut hem verlossen van zijn demonen, of zullen zijn verleidster Elena en zijn vroegere submissive Leila hem laten terugvallen in het verleden? En zelfs als Christian Ana terugwint, kan zo’n beschadigde man als hij er dan wel in slagen om haar te behouden? 

Voor de laatste film is het natuurlijk ook tijd om Vijftig tinten donkerder door Christian zijn ogen eens te bekijken.

 

En als bonus voor de engelse lezer:

A Whole New World – A twisted tale 
What if Aladdin had never found the lamp? This first book in the A Twisted Tale line will explore a dark and daring version of Disney’s Aladdin.
When Jafar steals the Genie’s lamp, he uses his first two wishes to become sultan and the most powerful sorcerer in the world. Agrabah lives in fear, waiting for his third and final wish.To stop the power-mad ruler, Aladdin and the deposed princess Jasmine must unite the people of Agrabah in rebellion. But soon their fight for freedom threatens to tear the kingdom apart in a costly civil war.
What happens next? A Street Rat becomes a leader. A princess becomes a revolutionary. And readers will never look at the story of Aladdin in the same way again.

Hoe leuk is het om het bekende verhaal maar dan totaal anders te lezen? Plus het is een prachtige hardcover.

 

Dat was hem weer als aftrap van deze maand. Maar omdat het de Valentijnsmaand is kunnen jullie deze maand extra veel boeken tips verwachten.

 

Welk boek wil jij mij graag voor deze maand tippen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *