Sammie in de winter

Lieve lezers,

Januari loopt op zijn einde en de ene dag is het koud en guur en de andere dag bijna tropisch warm. Maar stiekem hopen we allemaal nog op een beetje sneeuw en zeker de allerkleinste onder ons.

Ook Sammie beleeft veel plezier in de sneeuw en daar kunnen we in dit boekje alles over lezen. Vandaag vertel ik jullie dan ook graag wat ik en de kindjes van dit boekje vinden.

sammie 

Titel: Sammie in de lente
Auteur: Anita Bijsterbosch
Verschenen:  November  2017 
Pagina’s: 16
Uitgever: Calvis
Leeftijd: Peuter

Een boek met verrassende halve tussenpagina’s over buiten spelen in de winter.

Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.
Het is een mooie winterdag. in de winter Er ligt een dik pak sneeuw. Sammie en Job gaan lekker buiten spelen. Samen hebben ze veel plezier.
Koop bij bol.com

Laten we beginnen met het uiterlijk van het boekje. Het is een klein stevig boekje met enorm stevige dikke pagina’s. Hierdoor is het boekje direct kinderproof en kunnen zelfs de minder voorzichtige kinderen onder ons.

Het boekje straalt vanaf de cover al een en al vrolijkheid uit. Mooie heldere frisse kleuren zorgen voor een enorm vrolijk en gezellig winter gevoel. De afbeeldingen zijn echt gericht op kinderen, daardoor zijn ze lief en spreken ze tot de verbeelding van de kinderen.

sammie2

Het boekje neemt je mee door het avontuur dat Sammie heeft als hij wakker word en er ligt sneeuw buiten. Natuurlijk is het koud buiten dus moeten we goed ingepakt naar buiten. Maar buit in de sneeuw kan je zo veel leuke dingen doen.
Natuurlijk gaat Sammie deze met zijn vriendje. En buiten maakt hij ook nog een extra bjizonder vriendje.

Het boekje verteld precies wat elk kind wil doen in de sneeuw. Voor de kinderen is dit boekje dan ook een feest. Ze herkennen alles en willen het liefste dat er buiten ook al sneeuw ligt e nze kunnen gaan spelen. Maar ook bij het spelen daarna kwam de sneeuwman terug en gingen ze binnen samen in hun spel op de slee.

 

sammie3

Op elke pagina in dit boekje is super veel te zien en daardoor blijft het boekje leuk om te lezen en zie je samen elke keer nieuwe dingen.
Het verhaal zelf is simpel en gemakkelijk te lezen. Het duurt niet lang maar je kan het zelf met het kindje makkelijk langer maken omdat er zo veel te zien is in de prachtige tekeningen.

Kort gezegd is is dit boekje weer een feest om voor te lezen dit seizoen. (En stiekem ook wel een beetje voor buiten het seizoen)

 

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *