BoekenBeurs 2015 – Verslag 1

Lieve lezers,

Zoals jullie hebben kunnen lezen was ik gisteren op de BoekenBeurs in Antwerpen. Mijn eerste dag op deze beurs. Gisteren had ik een groot interview geplant staan met Yrsa Sigurdardóttir en Mats Olsson. Daarover in verslag 2 (dat binnenkort online komt) meer!

Vandaag wil ik het graag met jullie hebben over de boekenbeurs zoals je hem als bezoeker kan meemaken.
Vergis je niet, de boekenbeurs is echt enorm! Het zijn vier enorme hallen helemaal vol met de meest mooie stands en miljoenen boeken. Bij elke (bijna) elke stand zitten meerdere auteurs te signeren. Tenzij er een grote auteur komt deze zit meestal alleen te signeren. Deze auteurs zijn te herkennen aan de enorme rij!

Collage

Om half 11 was ik in de BoekenBeurs, om half 12 had ik namelijk bij de stand van WPG afgesproken voor de lunch waarover ik je binnenkort meer vertel.
Ik wist dat Christine Charliers om 11 uur zou signeren en ik had haar nieuwe boek mee genomen naar de beurs. Ja, je mag je eigen boeken gewoon mee nemen om te laten signeren, bij het infopunt kan je ze laten stikkeren zodat ze je niet kunnen beschuldigen van diefstal. Helaas zat Christine nog niet bij haar stand toen ik langs liep en ben ik eerst eens even wat verder gaan kijken. Het was toen nog enorm rustig op de beurs dus ik had alle ruimte en tijd om te kijken.
Wat me wel heel erg opviel was dat het bij alle engelse boeken stands heel erg druk was.

Om 11 uur was ik terug bij de stand van Clavis waar Christine signeerde. Daar scoorde ik mijn eerste handtekening van de dag!
Christine christine sign

Vervolgens ging ik alvast voor mijn broer wat strip albums kopen die ik voor hem wilde laten signeren. Mijn broer woont in Singapore maar is enorme fan van Storm en J-Rom. Ik wist dat tekenaar Romano Molenaar later die dag zou signeren en ik verwachte enorme druktje. Aangezien het nu nog zo rustig was ging ik ze snel kopen.

Hierna was het tijd voor mijn afspraak met Yrsa en Mats. En speciaal voor jullie alvast een fotootje van deze twee leuke mensen!

Yrsa

Vervolgens mocht ik verder over de BoekenBeurs, Hal twee had ik voor het interview al gehad (ja, een uur over een hal terwijl het rustig was.)

Om twee uur signeerde Kathleen Aerts bij haar stand van Landoo. Om kwart voor twee stond ik bij deze stand en was het er rustig. 5 minuten later stond er ineens een enorme rij! Snel schoof ik aan in deze rij en ging wachten tot deze auteur/ex-K3tje naar haar tafel kwam. De rijd werd als maar langer en langer en langer! Natuurlijk moet ik wel de kanttekening maken dat veel mensen voor het feit kwamen dat ze een K3 lid was. Echter kwam ik echt voor haar boek. Ik hoor van veel mensen dat het zo ontzettend mooi en puur is geschreven. Ook haar uitgever melde mij dat het boek heel erg heftig is. Alleen al daarom moest ik hem natuurlijk laten signeren.
Maar ook ik moet eerlijk zijn, ik kom uit de K3 generatie en vond het enorm spannend om mijn boek door haar te mogen laten signeren en met haar op de foto te mogen. Het is en blijft toch je kinderidool.

kathleen sign Kathleen ik

Daarna was het tijd voor een lekker (gratis) Pintje/Biertje in de Grimbergen stand! Ik moet eerlijk zeggen dat ik de stand van vorig jaar mooier vond dan dit jaar. Maar toch, een boekenkast gevuld met Bier en Boeken ….

Grimbergen

 

Vervolgens was het tijd om verder te wandelen door de laatste hallen vol met boeken. Het werd op dat moment wel heel erg druk op de beurs. Lange rijen voor bepaalde auteurs.
Hier viel me trouwens nog wel een dingetje op. Voor sommige auteurs stond een enorme rij. Super gaaf natuurlijk, maar de auteurs die daar naast zaten hadden niets te doen. Ook bijvoorbeeld bij John Boyne (van de jongen in de gestreepte pyjama) Stond helemaal niemand! Hij zat maar een beetje met zijn mobiel te spelen. Hoe lullig moet je je dan voelen als grote auteur zijnde. Vorig jaar ook bij Kiera Cass stond er Niemand!!

Yrza sign

Gelukkig stonden er bij Yrsa wel genoeg mensen!

Daarna was het door naar Nijntje, want ja als er geen een kindje bij Nijntje staat dan ga ik wel even snel met Nijntje op de foto! Deze Nijn was trouwens super leuk en schattig met haar bewegingen en lachen en knuffelen. Hartverwarmend was het ook om te zien  hoe kinderen Nijn helemaal plat knuffelen!

Nijn

Op naar Romano Molenaar om Storm en J-Rom te laten signeren! De rij was naar mijn verrassing heel erg kort! Er stonden maar 9 wachten de voor me! Na ongeveer 20 minuten in deze rij staan ging ik me toch echt afvragen of iedereen daar boven (de auteurs/tekenaars signeerde op een platform) kei hard aan het Fangirlen was want het duurde wel enorm lang. 1,5 uur later snapte ik waarom. De auteur en tekenaar zette allebei een schets in het boek!! Wouw echt dit is signeren 2.0! (En de 1,5 uur wachten waard)

foto (1) foto (3) Roodhaar

Ik zelf moest natuurlijk nog even FanGirlen bij Mr. Grey!!

Grey

 

Al met al was deze eerste dag op de BoekenBeurs weer een groot succes en ben ik met spierpijn in mijn armen naar huis gegaan van alle boeken en alle mooie handtekeningen.
Binnenkort verschijnt het verslag over het interview met Mats en Yrsa.
Nu op naar zaterdag (7 november) voor weer een volle dag BoekenBeurs!

Handtekeningen

8 thoughts on “BoekenBeurs 2015 – Verslag 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *