Book Club Recenseert: Het Zwarte Hart

Lieve lezers,

Het is weer tijd om de geweldig gezellige Book Club van Het Zwarte Hart af te gaan sluiten. Ik heb enorm genoten van deze editie en weet nu al dat ik alle lieve lezers ga missen.
Maar gelukkig kunnen we nog afsluiten met de gezamenlijke recensie.

book-club-hzh

Titel: Het Zwarte Hart
Auteur: Stephanie Garber
Verschenen:  september 2016
Pagina’s: 352
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Koop bij bol.com

De zussen Scarlett en Donatella ontvluchten uit angst voor hun wrede vader het kleine, afgelegen eiland waar ze wonen. Ze worden daarbij geholpen door de o zo verleidelijke maar onuitstaanbare Julian. Ze komen terecht op Dromeneiland, waar de jaarlijkse voorstelling van Caraval wordt gehouden. Het publiek speelt mee in een dodelijk spel en moet achterhalen wat fantasie is en wat echt. Vlak na aankomst op het eiland verdwijnt Donatella, en Scarlett kan maar aan één ding denken: haar zus terugvinden voor de boosaardige Meester van Caraval haar vindt en er doden vallen…

Laten we zoals altijd beginnen bij de cover, eigenlijk is iedereen fan van de cover. Hij trekt de aandacht en het is iets wat je graag op zou pakken in de boekhandel. Ook is het een leuk element dat de cover al een belangrijk detail van het boek verteld. Maar dat weet je natuurlijk pas als je het boek aan het lezen bent. Dit gaf voor iedereen een extra gevoel van bijzonderheid.
De papierkwaliteit was ook iedereen zeer te spreken over lekker dik stevig en daarom prettig om te lezen. Het lettertype werd door iedereen ook al prettig ervaren, maar het schuingedrukte was niet voor iedereen even fijn om te lezen.

Het taalgebruik in het boek is prettig en vooral de vertaling is heel goed. Het is voor een fantasy boek heel goed vertaald en vooral niet kinderachtig vertaald maar gewoon zoals je het in het engels ook zou ervaren.
Ook is het erg prettig dat elk hoofdstuk mooi afsluit maar te spannend is om het boek dan weg te leggen.

Iedereen is het er over eens dat de personages mooi, sterk en vooral krachtig zijn. De personages groeien gedurende het boek en je hebt het gevoel dat je ook met de personages mee groeit.
Het boek heeft vooral ook heel heel heel veel emoties opgeroepen iedereen werd van de ene in de andere emotie geslingerd.
Het tempo van het boek lag hierdoor dan ook erg hoor waardoor je moest blijven lezen. Vooral op het einde was het tempo zeer hoog waardoor iedereen het vervolg gewoon moet lezen.

Wat iedereen echt geweldig vond aan het boek was de sfeer die gecreëerd werd. Deze was prachtig en je kan merken dat de auteur hiervoor echt een talent heeft. Maar ook hoe de personages zich ontwikkelen en hoe het verhaal zo tot stand komt.
Wat iedereen jammer aan het boek vond was dat er geen rust momenten in zaten waardoor je het boek niet weg kon leggen. En dat het nog zooo lang duurt voor het vervolg komt.

Het is unaniem dat iedereen het volgende boek wil lezen. Niemand kan wachten om te lezen hoe het verhaal verder gaat.

We kunnen niet anders dan dit boek 5 sterren geven:

SterSterSterSterSter

 

De Mini-Recensies:

Melanie:
Het Zwarte Hart is het eerste deel van de Caraval, duisternis serie van Stephanie Garber.
Een paar maanden geleden zag ik dit boek langskomen op Goodreads en ik vond ze engelse cover echt prachtig. Ik heb toen op internet naar de Nederlands editie en kwam erachter dat deze zelfs nog uit moest komen. Toevallig zag ik de bookclub voorbij komen en had me daarvoor opgegeven en ik werd uitgekozen. Niet geschoten is altijd mis! Ik was dan erg blij, toen het boek op de mat bij de voordeur lag. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bij de eerste twee hoofdstukken dacht: ‘waar gaat dit over?’ Twee zussen, geschreven brieven, een rare vader en nog meer van die dingen. De achterflap was wel duidelijk, maar erg mysterieus waardoor je niet echt een beeld kreeg. Ja, het klinkt erg tegenstrijdig.
Het boek neemt op een bepaald punt een andere wending en ik heb maar een woord. WAUW!

Kim:
Het Zwarte Hart,
Als er een boek is dat je in je kast moet hebben als YA lezer, is het dit boek wel. Het is spannend, vernieuwend en gewoon heerlijk om te lezen. De Auteur heeft het voor elkaar gekregen om een compleet nieuwe wereld neer te zetten, waar je het liefste gelijk in zou willen wonen. Je wilt de omgeving zien, de geuren ruiken en de ervaringen meemaken. Het boek heeft geen plaatjes, maar door de prachtige beschrijving van de omgeving voelt het alsof je er midden in staat als je het boek leest. Het verhaal zelf is verfrissend. JE krijgt hier niet de typische 16 jarige held die de wereld red, maar een jonge vrouw die er alles voor zou doen om haar zusje te redden. Iets wat ik zelf heel mooi vond. Daarnaast is het verhaal totaal niet voorspelbaar, steeds als je denkt AHA! lees je twee zinnen verder en slaat je hoofd op hol, MAAR HOE, NEEE! en MAAR WAAROM spoken door je hoofd terwijl je door de bladzijden heen leest.
Het beste boek in tijden!

Joelle:
Wat een geweldig eerste deel van een triologie was dit zeg. Mijn hoofd is nog nooit zo vaak gemindfuckt als met dit boek. Als ik dan begin aan een triologie waarvan de rest van de delen nog niet uit zijn weet ik weer waarom ik dat nooit doe. Ik kan daar gewoon niet tegen !!!!! ik wil meer lezen meer weten over Carnaval. En wisten jullie ook al dat het boek verfilmd wordt?!?! Maar helaas ook daar moeten we nog op wachten. Nou zoals jullie lezen ben ik echt gek op het eerste deel.

Eveline:
Sinds hun jeugd zijn de zussen Scarlett en Donatella al gefascineerd door Caraval, een rondreizend theaterstuk waarin ook de gasten een rol – of beter gezegd: een spel meespelen. Elk jaar opnieuw schrijft Scarlett een brief aan Legende, de eigenaar van Caraval, waarin ze hem verzoekt hun eiland dit jaar te bezoeken met zijn theatergezelschap, maar hij antwoordt nooit. Dit jaar schrijft ze hem dat dit haar laatste brief zal zijn. Ze zal binnenkort gaan trouwen met een graaf van een ander eiland, een man die zij nooit ontmoet heeft, maar bereidt is om zich over Scarlett en Donatella te ontfermen zodat zij hun terroriserende vader kunnen ontvluchten. Geheel onverwacht krijgt zij enkele dagen voor de volgende Caraval drie uitnodigingen, bedoeld voor haar, haar verloofde en haar zus. Donatella is vastberaden om te gaan, maar zal Scarlett dan nog wel op tijd terug zijn om haar verloofde te ontmoeten en te trouwen? En wil ze dat eigenlijk wel? Zoals sommige leden van de Serendipity Book Club op Facebook al weten heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Sterker nog, toen ik het boek binnenkreeg bekeek ik even vlug de eerste pagina’s.. en voor ik het wist was het twee uur later. Ik was ongeveer halverwege, maar ik kon het niet wegleggen – echt niet. Het Zwarte Hart is magisch.. raadselachtig.. ‘dark’ en ook romantisch. Een van de dingen die er voor mij uitsprong en de sfeer bepaalde was Scarlett’s jurk. Bij aankomst in Caraval ligt er een mysterieuze brief voor haar klaar, vergezeld door een japon die er op het eerste gezicht vrij simpel uitziet. Maar natuurlijk is het geen gewone jurk  – hij verandert van kleur en model onder invloed van Scarlett’s emoties. Ik vind het een mooie toevoeging aan de toch al zo bijzondere beschrijvingen van de wereld van Caraval. Het is zeker een boek dat ik zal herlezen!

Kelly:
Een boek wat ik niet snel zou oppakken. De cover trekt me niet echt aan en de flaptekst is voor mij een beetje te vaag… Maar wat ben ik blij dat ik dit geweldige boek heb mogen lezen voor de Serendipity Books book club! Zodra ik heb boek eenmaal opensloeg heb ik het steeds moeilijk weg kunnen leggen. Het boek leest als een trein! In het begin is het allemaal een beetje vaag, maar Scarlett gaat aan een avontuur beginnen dus je wilt eigenlijk zo snel mogelijk doorlezen. Daarna begint het avontuur en wil je samen met Scarlett steeds meer raadsel oplossen. En er zijn raadsels, en daarmee geheimen genoeg op Caraval… Samen met Scarlett heb ik het festival Caraval mogen meemaken en in mijn hart gebroken, ben ik verliefd geworden en heb ik verloren. War een achtbaan van emoties brengt dit boek te weeg. Je denkt het allemaal door te hebben, maar dan wordt je toch weer beetgenomen. Wat ik erg mooi vind aan dit boek, is dat er geen love triangle plaats vind. Scarlett en Donatella vluchten voor hun wrede vader, en eenmaal aangekomen blijft Scarlett alleen achter.  Het festival kan Scarlett niet eens meer schelen. Ze wil alleen maar Tella vinden.  Door het hele boek heen voel je de angst die een verwaarlozende ouder teweeg kan brengen en de liefde die zussen kunnen delen. Ik herkende mijzelf erg in Scarlett en mijn kleine zusje herkende ik weer erg in Donatella, waardoor ik me soms net zo machteloos voelde als Scarlett. Wat ik een beetje jammer vond aan het boek, kan ik jullie niet zeggen. Dan zou ik het een ander verklappen… Oh, en het einde! Maarja, dat kan ik ook niet verklappen… Al met al is dit een erg bijzonder boek. Het is een YA met liefde, zonder lovetriangle, met avontuur, humor, passie en een heleboel magie en mysterie. Dus als je toe bent aan YA maar dan anders dan anders, is dit boek zeker een aanrader. En als je een goed boek wilt lezen, is dit ook zeker een aanrader!

 

 

Ik wil alle leden van de Book Club nogmaals heel hartelijk bedanken. Jullie waren echt een geweldige Book Club en ik ben super trots op elk van jullie!
Ook wil ik uitgeverij L.s. nogmaals bedanken voor het geweldige aanbod van deze Book Club.

 

Ga jij Carnaval lezen? 

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *