Stacking The Shelves week 48 -2016

Lieve lezers,

Het is weer maandag en we beginnen weer vol goede moed aan een nieuwe week. Met vandaag dus ook weer een nieuwe Stacking The Shelves. Deze week is hij niet zo groot als de afgelopen weken maar hij is weer zeker zo fijn om te lezen.

img_1702

Kleine Helden
Kleine helden is een hartverwarmende roman over een volksbuurt in Madrid. Rijk en arm, jong en oud, singles en gezinnen, Spanjaarden en immigranten. Zij hebben geen schuld aan de crisis, maar moeten haar wel dragen, en er ondanks alles proberen bovenuit te stijgen. Elk op hun eigen manier beleven buurtgenoten bitterzoete momenten van onverwachte solidariteit, van verontwaardiging en woede maar ook van tederheid en doorzetten. Samen blazen ze hun buurt nieuw leven in. Een roman over durven opstaan, en over kleine daden die het verschil maken.

Dit boek heb ik gekregen aan de hand van mijn verlanlijstje via  www.leeslijstje.nl dit boek gaat dus mee in de koffer op vakantie. (Mits ik hem niet al eerder heb gelezen)

Vuur en As een fakkel tegen het duister
In Een Fakkel tegen het Duister, het tweede deel in de YA-serie Vuur en As van Sabaa Tahir, gaat de strijd van Elias en Laia verder. ‘Verslavend als The Hunger Games, fantasierijk als Harry Potter en met de wreedheid van Game of Thrones.’ PRI InternationalOp hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

Eindelijk is het vervolg op deze serie er in een prachtige hardcover versie. Ik kan niet wachten om hem te gaan lezen.

Siem Subliem
Siem woont al heel lang bij opa en oma. Siem en opa kunnen samen wel lachen. Ze hebben dezelfde gekke fantasie en bedenken iedere dag een nieuw woord. Maar Siems oma is een autoritaire ex-legerkolonel en Siem moet iedere dag met haar de Slag om Slommeren spelen. Dan krijgt de familie een nieuwe overbuurman. Professor Vladimir Gieg denkt nog gekker dan Siem. Vladimir benoemt Siem tot zijn assistent en Siem mag getuige van zijn van Vladimirs experimenten. Samen werken ze aan een uitvinding die geschiedenis zal schrijven. Maar precies op het moment dat ze De Ontdekking Van De Eeuw doen, gaat alles ineens afgrijselijk mis…

Dit boek had ik niet verwacht maar als ik het in kijk word ik er al heel vrolijk van. Hoewel ik normaal deze leeftijd niet behandeld op het blog ga ik voor deze een uitzondering maken.

 

Dat was hem weer voor deze week zeer kort maar krachtig. Ik kan weer gaan genieten van 3 prachtige nieuwe boeken.

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Stacking The Shelves week 48 -2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *