Recensie: Getekend – Suzanne Peters

Lieve lezers,

Een tijdje geleden zat ik gezellig te kletsen met Suzanne Peters. Zij vroeg vervolgens aan mij of ik haar boek al had gelezen. Ondanks dat ik al veel gehoord had van dit boek had ik het boek helaas nog niet gelezen.
Dit konden we natuurlijk niet zo laten. Daarom kreeg ik het boek opgestuurd en vertel ik jullie vandaag graag mee over dit boek.

Titel: Getekend
Auteur: Suzanne Peters
Verschenen:  mei 2016
Pagina’s: 233
Uitgever: Ellessy

Koop bij bol.com

Als Mirna’s gloednieuwe liefde Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee gaat naar Spanje, twijfelt ze. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg zit en Allans vrienden kent ze niet. Ze gaat toch mee, maar wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen en hoe voorkomt ze dat Allan te weten komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Het boek is een klein handzaam boek. Het heeft een prettig formaat en de papierkwaliteit is prima. De cover past bij het boek Omdat het een klein beetje verteld over het boek maar niet een dramatische indruk geeft.
Het lettertype van het boek is zeer prettig waardoor het zeer gemakkelijk weg leest.

Allereerst vind ik de stempel die het boek gekregen heeft niet helemaal passend. Het verteld dat het een liefdesroman is maar deze term vind ik niet helemaal juist geplaatst. Je verwacht namelijk een zoetsappig liefdesromannetje en dat is totaal niet het geval bij dit boek.
Persoonlijk zou ik het boek onder New Adult scharen. Dit vanwege de leeftijd van de hoofdpersonages  en het onderwerp. Echter is het boek wel geschikt voor alle leeftijden omdat het een pijnlijk onderwerp op een bijzondere manier behandeld.

getekendHet bijzondere aan het boek is dat het eigenlijk een dagboek is. Je leest dus precies de gedachten van het hoofdpersonage in haar dagboek. Hierdoor krijg je een bijzondere inkijk in het leven van een beschadigde vrouw.
Het boek is zeer goed geschreven en het maakt een gevoelig onderwerp bespreekbaar. Echter is het boek niet extreem zwaar. Het verteld het verhaal van een 24 jarige vrouw die in haar verleden veel heeft meegemaakt. Door middel van het dagboek probeert ze zichzelf sterker te maken en haar gedachten van zich af te schrijven. De inkijk in haar gedachten en hoe alles is voortgevloeid vanuit haar verleden. Maar ook het gevecht dat ze met zichzelf heeft omdat ze niet stil wil blijven staan in haar leven en nu echt volop wil gaan leven.

Door deze bijzondere inkijk in het leven van het hoofdpersonage heb je geen zwaar gevoel bij het boek maar vooral veel begrip. Het liefdesverhaal dat zich er omheen ontwikkeld is mooi en puur. Hierdoor heeft het inderdaad iets weg van een echte roman maar de onderliggende betekenis is zo veel mooier.

Het enige nadeel aan dit boek vond ik is dat het een beperkt inzicht geeft in het leven van het personage.. Het is vooral 1 fase van haar leven waarin het hoofdpersonage zich langzaam onpopt. Daarna laat het boek je een beetje verloren achter. Je gaat er vanuit dat alles goed gaat maar stiekem had ik toch nog langer van de personages willen genieten.

Ondanks dit is het boek bijzonder en heerlijk om te lezen. Ik had het boek veel sneller uit dan ik had verwacht en ik bleef er maar in lezen. Het verveelde dus zeker geen moment maar toch was je een beetje naar het hoogtepunt van het boek toe aan het lezen. Dit ging echter niet heel langzaam en traag het verhaal ontpopte zich op een mooie wijze tot het belangrijkste element van het boek.

“Getekend is een bijzonder boek met een mooie inkijk in het leven van een beschadigde jonge vrouw.”

SterSterSterSterSter leeg

Heb jij dit boek al gelezen? En wat vind je van het bespreekbaar maken van dit soort onderwerpen in boeken?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Recensie: Getekend – Suzanne Peters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *