Boekpresentatie: De Nachtuilen

Lieve lezers,

21 november was de dag. De boekpresentatie van Jeroen van Unen, de presentatie vond plaats in Breda. En aangezien dat om de hoek is moest ik natuurlijk even een kijkje gaan nemen.

Hieronder alvast wat info over het boek:

Tobias keek haar met grote ogen aan.

‘Geloof je me nu?’ fluisterde Rika in zijn oor.

‘Geloof je me nu dat magie bestaat?’ 

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Het was voor mij even haasten om op tijd te zijn maar uiteindelijk was ik alsnog de eerste gast die aanwezig was. Binnen werd ik hartelijk begroet door Hannerlie van uitgeverij L.s. Vervolgens begroette ik ook Jeroen die duidelijk heel nerveus was. Ook mijn lieve schoolgenootje van vroeger Ramon en beste vriend van Jeroen was aanwezig. Ik had hem ruim 8 jaar!! niet meer gezien dus het was een erg warm welkom.

Iets voor half 4 zat de zaal goed vol en waren er veel mensen komen kijken naar de boekpresentatie.
Hannerlie trapte de presentatie af met lovende woorden voor Jeroen. Zo las ze ook een stuk voor uit de brief die Jeroen toen der tijd aan de uitgeverij had gestuurd. Een bijzonder feitje is namelijk dat Jeroen zijn boek uit de slashpile is gehaald voornamelijk door zijn bijzondere brief. Jeroen schreef namelijk dat hij heel goed wist dat zijn boek nog niet goed genoeg was. En dat hij bereid was zijn favoriete stukken er uit te halen of te herschrijven. Alles om zijn boek beter te maken.
Dit hoor je natuurlijk niet vaak van een auteur dat hij letterlijk voor alles open staat. En zo begon de bijzondere samenwerking.
Hannerlie noemde Jeroen een van de meest geduldige personen ooit.

Vervolgens werd er verteld dat het voor Jeroen zijn droom was om schrijver te worden. Na de HAVO is hij dan ook begonnen met schrijven, hier waren zijn ouders het natuurlijk niet mee eens en stonden zeker niet achter hem. (Gelukkig inmiddels wel). Zijn boek was uitgegeven bij een andere uitgever maar deze stopte helaas wegens persoonlijke omstandigheden. Omdat Jeroen toch verder wilde met zijn boek heeft hij dit boek opgestuurd naar L.s. met de vraag of hun er een kritische blik op wilde werpen.
En zo stonden ze dan 1,5 jaar later op het podium voor de boekpresentatie van De Nachtuilen

Vervolgens kwam er een interview door een oud leraar van Jeroen met Jeroen. Er werden verhalen van vroeger aan gehaald en over hoe Jeroen was. Ook hoe het boek tot stand is gekomen en waarmee het te vergelijken valt. Ook werd er gesproken over hoe Jeroen schrijft.
Echter vond ik deze interviewer niet heel sterk, hij kon het gesprek niet op de juiste toon krijgen van een boekpresentatie en maakte voor boekenliefhebbers een aantal pijnlijke uitglijers. (The Hunger Games fantasy noemen)

Deze man was heel moeilijk te fotograferen want hij bewoog echt heel de tijd heel snel! 

Hierna was het natuurlijk tijd om de boeken te laten signeren! En speciaal voor jullie liet ik ook nog een aantal boekenleggers signeren die je binnenkort kan winnen.

Vervolgens was het tijd om even gezellig te kletsen en met een gesigneerd boek weer naar huis te gaan.
Ik heb een hele leuke middag gehad en ben heel benieuwd naar het boek zelf!
Binnenkort de recensie.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *