Social media tips voor (Boek)Bloggers

Lieve lezers,

De vorige post viel weer heel erg in de smaak bij jullie. Daar ben ik natuurlijk super super blij mee! Daarom vandaag zoals beloofd tips over Social Media gebruik en bloggen.

1.Instagram 
Een super super belangrijk medium is Instagram.
Nu zie je veel Instagram pagina’s die gewoonweg perfect zijn. De juiste belichting altijd even stralende foto’s die in de overview pagina perfect bij elkaar passen. Gewoonweg jaloersmakend. Ikzelf heb het opgegeven om dit soort feeds na te streven. Het is voor mij gewoon simpelweg niet haalbaar. Sommige foto’s krijg ik gewoon echt niet gematched met andere. Daarom is mijn feed wat rommelig. Vind ik dit erg? Nee zeer zeker niet, ik heb veel trouwe lieve volgers die hier ook geen probleem mee hebben dus waarom niet? Kortom ben niet te streng voor jezelf.
Mijn gouden tip voor Instagram: Post ongeveer 6 keer per dag iets!
Wat?! 6 keer per dag!! Hoor ik je denken, jep… Hoe veel mensen volg jij zelf op instagram? Ik met mijn privé account wel rond de 600 mensen. Moet je nagaan hoeveel foto’s er op mijn feed voorbij komen. Dan valt die 1e foto per dag van die ene blog echt niet zoveel op. Maar als ik 6x per dag een leuke foto voorbij zie komen ga ik toch wel even verder kijken.
Nu haal ik vaak zelf de 6 foto’s op een dag niet dus ik probeer minimaal 3 foto’s per dag te posten.

2.Facebook
Facebook is een beetje mijn visite kaartje op social media. Hier vind je alle nieuwe artikelen en soms leuke tips. Ook deel ik daar graag mooie foto’s die ik van boeken heb gemaakt met jullie. Maar echt een kijkje achter de schermen krijg je niet op Facebook. Daarvoor moet je op de andere social media kanalen zijn. Op Facebook kan je wel alles vinden wat belangrijk is op het blog.
Facebook is het meest effectief met 1 á 2 post per dag. Zo wordt je door Facebook niet naar beneden geduwd met het aantal zichtbare posts.
Probeer ook zo min mogelijk url’s in je post’s te zetten. Facebook laat ze dan automatisch minder zien aan je volgers. Mocht je toch een url posten haal dan de link weg. Zo blijft de klik wel staan maar staat die stomme lelijke blauwe url er niet boven.

3.Snapchat
BoekBloggen en Snapchat, jep dat is niet de meest makkelijke geweldige combinatie. Dat geef ik eerlijk toe. Ik was (denk ik) de eerste in boekenland die aan Snapchat begon. Waarom? Omdat het me een echte uitdaging leek om te snappen over mijn blog. Inmiddels volgen jullie me massaal op snapchat (serendipitybook) en zien jullie daar dagelijks wat ik lees wat ik aan het doen ben wanneer er een nieuwe post online staat of in welke boekhandel ik nu weer ben of op welk event! Maar ook welke boeken er nieuw binnen zijn. Vaak krijg ik heel hele leuke enthousiaste snaps van jullie wat me enorm blij maakt! Want er is niets gezelliger dan interactie met jullie.
Precies om deze reden is Snapchat heel belangrijk. Het geeft een kijkje in het leven van de blogger. En dat vind iedereen leuk!

 

Dit waren de voor mij drie belangrijkste social media account tips die je kan krijgen. Maar natuurlijk zijn er ook nog andere kanalen. Daarover een volgende keer meer!

Welke social media kanalen gebruik jij? 

Liefs, Marjolein

6 thoughts on “Social media tips voor (Boek)Bloggers

  1. Hoe kom je eigenlijk aan de naam van je blog? Serendipity? Ik volg jou nu een poosje en heb veel raakvlakken met jouw boeken en opmerkingen. Vooral de YA vind ik mooie goede tips van jou mijn naamgenoot! Groetjes van Marjolein en ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *