Perspresentatie: Oorsprong – Dan Brown

Lieve lezers,

Vorige week vrijdag mocht ik bij de perspresentatie zijn van Oorsprong het nieuwe boek van Dan Brown.

In de vroege ochtend vertrok ik dan ook naar Amsterdam om daar om 7 uur in de ochtend al bij het huis met de hoofden te zijn om deze presentatie bij te mogen wonen onder het genot van een lekker ontbijt.

Vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over deze ochtend.

img_8350

img_8349Zoals ik hierboven al zei was ik om 7 uur in de ochtend al in hartje Amsterdam. Nu moet ik jullie vertellen dat voor mij natuurlijk al een hele opgave is omdat het zo vroeg was maar ook omdat ik een held op sokken ben met rijden in hartje Amsterdam. (Boeren trien in dit opzicht in combinatie met een tram).
Maar heelhuids en een beetje gespannen van om half 7 in de ochtend in Amsterdam lopen kwam ik aan bij en prachtig grachtenpand.

Bij binnenkomst was het dan ook gelijk feest om alle leuke en lieve mensen van de uitgeverij weer te zien en gelijk even een beetje bij te kletsen. En natuurlijk al het lekkere eten en een aantal exemplaren te aanschouwen.

Iets voor zevenen kwamen de meeste genodigde al binnen druppelen en kwam ik natuurlijk ook de eerste bekenden tegen. Onder het genot van een lekker broodje koffie en een glas sinaasappelsap konden we even gezellig bij kletsen.

Daarna mochten we naar een grote zaal waar het alles zou plaatsvinden. Hier namen we plaats en gingen ons verbazen over al het bijzonders wat er te vertellen was.

img_8329

Omdat dit alles een aardig tijdje duurde heb ik voor jullie even kort te leukste dingen samengevat.

Elke Dan Brown vertaling moet natuurlijk in het diepste geheim gedaan worden. En deze keer was de geheime locatie in Barcelona. Daar zaten alle vertalers in mei, juni, juli en een deel van augustus opgesloten in een hotel waarvan zelfs het personeel geen weet had wat ze daar deden. De ramen van de kantoren waren geblindeerd dus niemand kon zien wat ze daar aan het doen waren.

 

Het Nederlandse boek is tegelijk uitgekomen met het engelstalige boek. Dit is eigenlijk vrij uniek want er mogen maar enkele vertalingen tegelijk uitkomen met het origineel. Daarom was er natuurlijk ook een uiterst strenge geheimhouding.
Enkele vertalingen mochten tegelijk uitkomen met het boek.

 

Op de vertaal locatie hebben de vertalers naast super hard werken onderling natuurlijk ook wel wat lol gehad. Zo is er een leuke discussie geweest of een van de scenes die met een Tesla te maken heeft wel of niet kont. (Het antwoord hierop weet ik maar die mogen jullie pas aan me stellen als je het boek gelezen hebt)

 

Het huis met de hoofden was niet zomaar een locatie waar voor gekozen was. Het huis met de hoofden heeft namelijk een flinke samenwerking met Dan Brown. Het huis met de hoofden gaat namelijk hun bibliotheek digitaliseren en dit heeft Dan Brown mogelijk gemaakt.
Over ongeveer twee weken zal Dan Brown zelf dan ook bij het huis met de hoofden zijn om de ambassade voor de eigen geest te openen. Het huis met de hoofden wordt een cafe, bibliotheek en een publiek platform.

 

Dit alles natuurlijk ook in de gedachtenis van Dan Brown zijn nieuwe boek waarin de gedachte centraal staat: Wie ben ik, waar kom ik vandaan en waar ga ik naartoe.

 

In het nieuwe boek komt volgens een van de kenners die het boek al mocht lezen het Barcelona van Robert Langdon naar voren. Dan Brown komt uit zijn comfort zone omdat hij zich bezig gaat houden met de moderne kunst. Robert Langdon word meegenomen in de waardering van de moderne kust en heeft natuurlijk de battle tussen wetenschap en geloof.

 

img_8340

Daarna was het tijd voor een praatje tussen de uitgever en Mister Dan Brown himself die op een super moderne wijze zoals je hier boven kunt zien op de foto verscheen. Op een leuke interactieve manier werd er een interview gehouden over het nieuwe boek en hebben we allemaal een glimp van Dan Brown mogen opvangen.

Daarna was het tijd om het boek op te gaan halen een lekkere brownie te eten en weer terug te rijden naar het zonnige zuiden.

Ik heb enorm veel plezier gehad op dit pers event en het was zeker de moeite waard om zo vroeg op te staan.

Ik wil de uitgeverij nogmaals bedanken voor de uitnodiging en het wegzetten van dit leuke event.

Heb jij oorsprong al gelezen of ga je hem lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *