Stacking The Shelves week 29 – 2017

Lieve lezers,

Oktober is begonnen en daarmee ook de maand om heerlijk veel te lezen.
Gelukkig vielen er ook deze week weer een aantal nieuwe boeken op de mat. Vandaag vertel ik jullie graag mee over al deze boeken.

img_8387

De zeven Zussen
Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.
Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus
de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?
De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Dit boek is echt enorm dik zoals je wel kunt zien. Maar ik kan echt niet wachten om hem te verslinden.

 

De nieuweling
Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Een heerlijk stoere new adult. Een aantal vriendinnen zijn helemaal wild cvan dit boek dus ik ben enorm benieuwd.

 

Dikkertje Dap
’s Morgens vroeg om kwart over zeven loopt Dikkertje Dap de dierentuin binnen. Met een trap, want hij gaat de giraffe een suikerklontje voeren. De giraf blijkt ontzettend aardig. Hij luistert naar alle verhalen van Dikkertje Dap en daarna mag Dikkertje van die heeeeel lange nek glijden.
Noëlle Smit maakte van Annie M.G. Schmidts gedicht een prachtig prentenboek, zoals ze eerder met veel succes deed met ‘M’n opa’. Lezers van alle leeftijden zullen paf staan!

 

Hoe leuk is dit boekje. Ik kan niet wachten om hem te lezen en voor te gaan lezen.

 

Dat was hem weer voor deze week.

Welk boek wil jij heel graag lezen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *