Boeken Must Haves – Oktober 2017

Lieve lezers,

De nieuwe maand is weer aangebroken en daarmee is het direct ook tijd voor de nieuwe Stacking The Shelves.

Oktober is de maand van dekentjes, thee, Halloween en boeken. Tijd om een nieuwe lijst te maken met dingen die je deze maand dus echt niet mag missen.

img_8412

Oorsprong
Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.
Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.
Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Een super dikke nieuwe Dan Brown. Die mag je gewoon niet missen. Binnenkort lees je hier op het blog ook alles over de perspresentatie van dit boek.

 

21741802_1496039247129593_31771873_nBookish Lipbalsem
Ben jij ook helemaal dol op alles wat maar met boeken te maken heeft. Dan moet je deze lipbalsem gewoon hebben. Deze heerlijke smaakjes zorgen er voor dat je extra geniet van je boeken maar deze maand ook geen droge winter lippen hebt.

Door op de roze link te klikken kom je op de webshop en daar kun je ze voor een spot goedkoop prijsje aanschaffen.

 

 

Lockwood en Co 4 – De vlammende geest
De Vlammende Geest is het vierde deel van de griezelig spannende serie Lockwood & Co van Jonathan Stroud. De boeken zijn origineel, avontuurlijk en vol humor – voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De Grijze Jager en de boeken van Rick Riordan.
Een stad die bedreigd wordt door geesten? Een kannibaal die opstaat uit de dood? Er is maar één team geestenjagers dat dit aankan… Lockwood & Co!
Maar Lockwood & Co moet het zonder Lucy doen, die voor zichzelf is begonnen. En de geestenjagers hebben nogal wat te onderzoeken: monsterlijke handafdrukken op een raam, griezelige hakgeluiden uit een spookachtige keuken… en een raadselachtige, dreigende schaduw die over de begraafplaats van een klein dorp sluipt. In zijn spoor verrijzen de geesten uit hun graven…
Het team heeft Lucy heel hard nodig – als ze tenminste bereid is terug te komen…

Let op dit is een deel 4. Ben je nog niet begonnen aan deze serie dan is dit de maand om in deel 1 te beginnen en dan heb je tot Halloween om bij te lezen. (Je gaat dan zeker weten een super leesmaand hebben)

 

Blond Amsterdam Mok
Lekkere Belgische chocolaatjes, een bos verse bloemen of lekker met een nieuw boek op de bank. Al onze favoriete dingen staan afgebeeld op dit vrolijke Blond Amsterdam minimokje.

Die heerlijke kop thee moet je natuurlijk wel drinken en een super leuke, vrolijke mok.

 

 

Vrienden voor het leven
De hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor keren allemaal terug in het los te lezen vervolg.
Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.
Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen…

Het laatste deel van deze los te lezen serie. Ik ben op dit moment deel 1 aan het lezen en kan niet wachten om in dit deel te gaan beginnen.

 

Bullet Journaling
Een bullet journal is een agenda, to-do-lijst en planner ineen! In Bullet Journaling van bullet journalist Natascha Kranenburg, leer je hoe je op een leuke en creatieve manier meer overzicht krijgt in je leven. Ga direct zelf aan de slag met de duidelijke voorbeelden in de bijgeleverde losse handleiding en maak zo je eigen persoonlijke Bullet Journal.
– Ruim 200 pagina’s om zelf in te vullen
– Vol voorbeelden en tips
– Lekker dik papier (90 grams)
– Genummerde pagina’s
– Puntraster om te schetsen en te schrijven
– Blijft goed openliggen
– Bomvol inspiratie
– Handige patronen
– Met elastiek
– Met aparte handleiding

Wil je beginnen met meer lijstjes maken of een mix van je lijstjes en je notities. Dan is dit boek echt wat je moet hebben deze maand.

 

Hot Mess
Ellie Knight. Haar leven loopt niet bepaald zoals gepland. Woonsituatie: een puinhoop. Werk: ongelofelijk saai. Liefdesleven: geen. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een ‘hot mess’. Maar wie heeft wél alles perfect op een rijtje?
Op Valentijnsdag bevindt Ellie zich al Nutella-etend in een café, nadat haar date niet is komen opdagen. Dat schiet niet op. Ellie’s vrienden vinden het de hoogste tijd voor een profiel op Tinder. Haar beste vriendin is net moeder geworden, maar of dat nu iets is om jaloers op te zijn… Ellies vader schrijft een roman in de stijl van Vijftig tinten grijs, en houdt zijn dochters per mail op de hoogte van de vorderingen. Dan toch liever Tinder. En een andere baan. Ellie Knight. Ze volgt misschien niet het ‘officiële levenspad’ maar ze komt er wel, ooit…

Hot Mess lijkt me een boek dat leest zoals een je een heerlijke chickflik kijkt. En tijdens de koude dagen heb je hier zeker een keer behoefte aan.

 

Dat was hem weer voor deze maand.
Welk item wil jij echt niet missen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *