YALBAL – Prijsuitreiking Dioraphte Literatour Prijs

Lieve lezers,

Afgelopen vrijdag was het zo ver. Het YALBAL en de Prijsuitreiking voor de Dioraphte Literatour Prijs.
Dit feest werd allereerst geviert op een prachtige locatie! En dat niet alleen daar aangekomen kwam ik ook nog eens een geweldig aantal bekende tegen.
Vandaag neem ik je mee op het avontuur dat deze avond was.

De avond begon in de Tolhuistuin in Amsterdam. Wachtend tot dat de deuren open gingen kon ik genieten van dit prachtige uitzicht.

IMG_0074

De avond begon met een heel hoop bekende bloggers en vloggers wat natuurlijk super leuk was om allemaal te zien. Vol enthausiasme stonden we te trappelen om onze bandjes op te halen en naar binnen te mogen.
Eenmaal binnen liep ik gelijk Mirjam Mous tegen het lijf wat natuurlijk gelijk bijkletsen was.

Eenmaal boven zag het er al gelijk uitnodigend uit in een lounge met allemaal boeken balonnen en alles YALFEST.

Vervolgens kwam daar natuurlijk de zaal. Een prachtige zaal met een gezellige sfeer maar toch groot genoeg voor iedereen. Samen met de andere bloggers en vloggers gingen we naar boven om te kunnen genieten van een super uitzicht.

Daarna was het tijd voor de grote gelegenheid. Speciaal voor Literatour is er een 3PAC gemaakt met verhalen van 3 grote Nederlandse auteurs. Deze werd voorgesteld en Helen en Mirjam kwamen er een stukje over vertellen. Want is een kort verhaal schrijven nu eigenlijk makkelijker of juist moeilijker?
Ik kan je verklappen dat Helen het eigenlijk wel makkelijk vind omdat zij gewent is een proces verbaal te schrijven. Mirjam vind het eigenlijk ook wel makkelijk want zo kan je sneller naar de kern en het gelijk lekker spannend maken.

Vervolgens was het tijd voor een gesprek met Kass Morgan en Lauren Eve over hun boeken. Deze twee internationale auteurs waren in Nederland en natuurlijk mocht iedereen ze de hemd van het lijf vragen.

IMG_0099

Binnenkort gaat de musical Vals naar het boek van Mel Wallis de Vries de theaters in.  Wij kregen op deze avond alvast een voorproefje van een nummer uit deze musical.
De theatergroep die dit boek op het toneel zet is dezelfde als die vorig jaar Boy7 naar het podium bracht.
En ik kan je nu alvast vertellen dat het heel erg goed klonk en dat ik een kaartje ga kopen.

En Hoera! Mel Wallis de Vries was zelf ook aanwezig. om voor het eerst dit nummer te horen. En ik kan je nu al zeggen dat ze erg enthausiast was.

Daarna was het tijd voor de prijsuitrijking. Een spannend moment voor iedereen die gestemd heeft maar nog veel spannender voor alle auteurs en uitgevers.

En daar zijn ze dan de winnaars:

De jury van de Dioraphte Literatour Prijs heeft De ijsmakers (De Bezige Bij) van Ernest van de Kwast bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2016. ‘De ijsmakersis een unieke roman over familie en volwassenwording die zindert van sensualiteit, glinstert van hartstochtelijkheid en die een positief migratieverhaal vertelt’, aldus de jury.

De Publiekprijs werd gewonnen door Waar het licht is (Moon) van Jennifer Niven. Maar liefst 10.000 jongeren hebben tussen 5 en 15 september gestemd op hun favoriete boek. Dat is twee keer zoveel dan bij de verkiezing van vorig jaar.

In de categorie Vertaald heeft Aleid van Eekelen-Benders gewonnen met haar vertaling van Waar het licht is van Jennifer Niven (Moon). De winnaars ontvingen uit handen van de jury elk een cheque van € 15.000,-. 

Jennifer Niven had voor ons ook nog eens een hele mooie boodschap om te laten zien hoe blij ze was met deze prijs.

Daarna was het natuurlijk tijd voor drankjes en dansjes. Maar ook kwamen overwachts ineens Lauren Eve en Kass Morgen terug om te singeren! Gelukkig had ik het boek van Lauren Eve bij en kon ik hem gelijk laten signeren.

Daarna was het tijd voor dansjes en drankjes. Ik heb heerlijk bijgekletst met uitgevers auteurs bloggers en vloggers en een heerlijke avond gehad die ik niet snel zal vergeten.
Daarom wil ik bij deze nog CPNB bedanken voor de uitnodiging dat ik bij deze avond mocht zijn.

Na een lange drukke gezellig avond die ik het liefst volgende week weer zou hebben was het tijd om naar de uitgang te gaan. En daar kreeg ik ook nog eens een hele mooie leuke goodiebag!

IMG_0174
Ik wil iedereen die heeft meegewerkt aan deze avond enorm bedanken voor de goede zorgen en de geweldige sfeer.
Op naar volgend jaar!

 

Ps. Lieve Chinouk Thijssen heeft een geweldige blog gemaakt van deze avond die je zeker even moet kijken. (En ik kom er ook lekker veel in voor)

Vinden jullie het een terechte winnaar? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *