Lezen om in de herfst stemming te komen

Lieve lezers,

De bladeren vallen van de boom maar de temperatuur beweerd dat het nog zomer is. Maar stiekem is iedereen eigenlijk al wel toe aan de herfst. (Wat zijn we toch ook een gekke bevolking).
Maar om nu eens een beetje in de herfst sfeer te komen heb ik een lijstje met boeken gemaakt om alvast in de stemming te komen van deze knusse periode van het jaar.

De jongen met de lege ogen
Lockwood & Co zijn terug in De jongen met de lege ogen, het derde deel in de serie van Jonathan Stroud. Origineel, heel erg spannend en vol humor, en voor iedereen die heeft genoten van Harry Potter, De grijze jagers en de boeken van Rick Riordan. Lockwood & Co is misschien wel het kleinste, meest ongeorganiseerde bureau dat op geesten jaagt. Maar de medewerkers – Lockwood, Lucy en George – hebben talent. En ze hebben succes. In De jongen met de lege ogen krijgen de agenten te maken met een enorme geestenuitbraak die Londen in zijn greep houdt. Scotland Yard kan de bestrijding niet meer aan en de bevolking is doodsbang. De bron van dit kwaad lijkt zich schuil te houden in de ruïnes van een middeleeuwse kerker. Om de gruwelijke verschijningen te laten stoppen, moeten Lockwood, Lucy en George samenwerken. Met hun gehate concurrenten, en met elkaar. Kunnen zij hun persoonlijke vetes opzijzetten? Zal het ze lukken om de geesten te verjagen? De duistere waarschuwingen van de Fluisterende Schedel voorspellen iets verschrikkelijks…

Deel 3 van dit boek heb ik net binnen gekregen. Ik ga deze maand dus deel 2 verslinden en gelijk deel 3 lezen. Want deel 1 vond ik geweldig. Lees mijn recensie nog even hier.

Dans met mij
In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.
Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Het spijt me dat ik jullie nu al lekker maak met dit boek maar hij is gewon perfect voor deze tijd van het jaar. Maar gooi hem snel in de pre order en je kunt hem op 4 oktober gaan lezen.

Het Griezelfeest
De laatste dag van oktober vieren we Halloween. Dat is het griezelfeest. Komen er dan echte spoken, denk je? Nee, die bestaan natuurlijk niet, maar je verkleden als een spook of een geest is echt leuk. Huuuu!
Eenvoudig halloweenverhaal met lekker griezelige prenten. Een aantrekkelijke voorbereiding opHalloween voor kinderen vanaf 3 jaar.

Dit boekje ga ik binnenkort met de kindjes recenseren. En ik kan je alvast vertellen dat het er op het eerste gezicht heel erg leuk uit ziet.

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …

Zeker nu de film bijna in premiere gaat is dit boek heerlijk om te lezen. En het brengt je een klein beetje in de Halloween stemming.
Wat lezen jullie om meer in de herfst stemming te komen? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *