Recensie: Waar is mijn knuffel

Lieve lezers,

Nu het weer vandaag weer ietsjes minder is, is het tijd om met de aller kleinste op de bank te kruipen en te gaan voorlezen.
Daarom heb ik me de kindjes weer een boekje gerecenseerd. Vandaag vertellen we graag wat we van dit boekje vinden.

Titel: Waar is mijn knuffel
Auteur: Marion Billet
Verschenen:  oktober 2015
Uitgever: Clavis
Leeftijd:  1 – 4 jaar

  Koop bij bol.com

Baby Wolf is een beetje moe. Maar hij kan niet slapen zonder zijn knuffel … Waar is die toch gebleven? Een kijk- en zoekboek met flapjes waar je ook naar kunt luisteren. Probeer het zelf maar! Voor kinderen vanaf 1 jaar.

Laten we beginnen met hoe dit boekje er uit ziet. Het is een boekje met geluidjes en dikke stevige kartonnen pagina’s . Hierdoor is het boekje gelijk kinder proof en betekend dat, dat je de kinderen er zonder al te veel angst gewoon zelf mee kunt laten lezen/spelen.
De tekeningen zijn heel fleurig, kleurrijk, vrolijk en helder. Je ziet meteen wat voor diertje het is en alle diertjes zien er lief en leuk uit.

Dit boekje is in dezelfde lijn van Waar is baby tijger. En dat boekje is al ruim een jaar een van de favorieten van de kindjes.

IMG_0027

Baby wolf wil graag naar bed maar is zijn knuffel kwijt. Samen gaan we op zoek naar de knuffel en komen allemaal diertjes tegen die allemaal een eigen geluidje hebben.

Door middel van kleine rondje drukpunten in het boek (ideaal voor kindervingertjes) hoor je bij elk diertje het bijpassende geluid dat het diertje maakt.

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 2 – 3 en 3,5 jaar.
De kinderen waren weer heel blij om een nieuw boekje te zien (Jep, ik heb ze echt aan een leesverslaving geholpen). Maar ook weer eens een boekje met geluidjes dat was helemaal feest.
Doordat het boekje weinig tekst heeft is het ook nog eens zeer eenvoudig te begrijpen en leest het makkelijk voor. Want elk kind wil onmiddellijk onder het flapje kijken en natuurlijk het geluidje horen.

IMG_0028

Doordat het drukpunt waar de kindjes op kunnen drukken heel snel reageert is het ideaal voor elk kind. Zodat het vingertje er op gelegd word hoor je het geluidje van het dier. En dat zorgt natuurlijk voor verraste, blije en lachende gezichtjes.

Ook dit boekje was weer een groot succes onder de kindjes. Ze leerde namelijk meer over diertjes gingen mee op zoektocht en leerde ook nog eens geluiden. Maar ook geduld omdat ze natuurijk moesten wachten tot zij weer aan de beurt waren om op het geluidje te klikken.

Ik heb het boekje nog vele malen voor moeten lezen omdat het gewoonweg zo leuk is. Het is een rustmoment voor de kindjes maar ook nog eens zeer leerzaam.

IMG_0029

Dit boekje was weer een groot succes en heeft inmiddels al weer voor uren en uren leesplezier gezorgd.

“Waar is mijn knuffel is een boekje dat een feest is om voor te mogen lezen.”
Ster SterSterSterSter

Wat vinden jullie van kinderboekjes met geluidjes?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Clavis 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *