Film: Malavita

Lieve lezers,

Gisteren avond wilde ik graag nog een film kijken omdat er niets o tv was. Daarom startte ik Netflix op en ging ik op zoek naar een leuke film. Bij toeval kwam ik de film Malavita tegen. De film leek me goed en bij toeval bleek het ook nog eens een boekverfilming te zijn. Vandaag dus een film recensie waarbij ik eerst de film zag en nu het boek wil gaan lezen.

Titel: Malavita
Regie: Luc Besson
Verschenen: 2013
Duur: 111 minuten
Cast: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer
Genre: Actie, Komedie, Misdaad


Koop bij bol.com

Giovanni Manzoni is uit het criminele leven gestapt en leeft nu met zijn vrouw en hun twee tieners onder getuigenbescherming in Frankrijk. De maffiabazen die er door Giovanni bij zijn gelapt laten de zaak echter niet rusten en de familie krijgt huurmoordenaars achter zich aan. Ze verhuizen aan de lopende band en zijn nu in een kneuterig, braaf dorpje in Normandië aangekomen. Daar moeten ze zich gedeisd houden, maar het lukt geen enkel gezinslid om hun oude gewelddadige levensstijl achter zich te laten.

Deze misdaadkomedie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tonino Benacquista. Martin Scorsese werkte als uitvoerend producent aan de film mee.

De film begint een beetje warrig, je ziet een familie die noodgedwongen naar een gehucht is verhuisd. Dit omdat ze ik het getuigen beschermingsprogramma zitten. Je leert de familie kennen, een man die zijn eigen deur niet uit mag. Een vrouw met een nogal kort lontje, een jongen die veel te slim is en een bloedmooie maar pittige dochter.
Je kijkt met de familie mee hoe ze beginnen aan hun nieuwe leven. En zo zie je dat de appel niet ver van de boom valt.
Onopvallend zijn wat wel belangrijk is als je in een getuigen bescherming programma zit is niet echt hun sterkste fout.
Zo is de Maffia ze dan ook al snel op het spoor.

De film is niet echt een hoogstaand werk. Maar hij is wel heerlijk als vermaak voor een film avondje. De film is zowel leuk voor de mannen als voor de vrouwen. Robert De Niro is altijd goed. Zo is het acteerwerk dan ook heel erg goed. De diepgang van de film is er niet echt. Je krijgt vooral te weten wat het temperament van alle familieleden is  en waarom ze bepaalde dingen doen en hebben gedaan. Hierdoor is het dus echt een misdaad komedie.

Echter blijf je wel op het puntje van je stoel zitten en is de film zo voorbij. Ondanks de voorspelbaarheid is hij spannend genoeg om te blijven kijken en te kunnen blijven lachen.

Kortom een heerlijke film om samen met de man of het wat oudere gezin te kijken.

Ik ben nu heel erg benieuwd naar het boek en hoop deze dan ook snel te gaan lezen om zo een vergelijking te kunnen maken met de film.

Ga jij deze film kijken?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *