Film: Murder on the Orient Expess

Lieve lezers,

Het meest beroemde boek van Agatha Christie is Murder on the Orient Express. Dit nagelbijtende spannende boek is nu eindelijk vertolkt en verschenen op het witte doek. Afgelopen weekend ben ik naar deze film geweest en vandaag vertel ik jullie graag mijn mening over deze film.

Genre:  Thriller, Drama, Misdaadfilm
Filmlengte:  114 minutes
Land:  USA
Releasedatum: 09/11/2017
Regisseur: Kenneth Branagh
Acteurs:  Johnny Depp,Daisy Ridley,Josh Gad, Michelle Pfeiffer

Wat begint als een uitbundige treinreis door Europa ontvouwt zich al snel tot één van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit.

Murder on the Orient Express is gebaseerd op de roman van bestseller-auteur Agatha Christie en vertelt het verhaal van dertien vreemden gestrand in een trein, in een situatie waarin iedereen een verdachte kan zijn. Voor één man is het een race tegen de klok om de puzzel op te lossen, voordat de dader weer toeslaat. 

Dit boek heeft Agatha Christie geschreven terwijl ze zelf een rit nam op de Orient Express. Dit nagelbijtende boek is nu een film die hele grote schoenen te vullen heeft.
Vol enthousiasme maar ook een beetje pessimistisch ging ik naar de bioscoop om deze film te zien. Want dit zou of een top film zijn of een aanfluiting voor het boek.

Allereerst is de cast niet de minste cast. Eigelijk had ik dit niet verwacht bij een ‘boekverfilming’. Johnny Depp speelt weer een geweldige rol die hem op het lijf geschreven is en Hercule is prachtig neergezet. Er zit dan ook van elke acteur een knap staaltje acteerwerk in op een ‘kleine’ ruimte. Want bijna alles speelt zich af in de trein.

Ook zitten hier en daar wat heerlijke grapjes verborgen (vooral sommige die voor ons Nederlanders en Belgen heel leuk zijn).
Ook zit je bij dit boek heel de tijd op het puntje van je stoel en met half ingehouden adem. Vanaf het eerste moment van de film val je al in een geweldige verbazing en zo blijf je mee kijken en puzzelen. Je hersens blijven kraken omdat jij moet weten hoe het verder gaat en hoe het in elkaar steekt.

Nu is dit verhaal wegzetten op het witte doek echt niet makkelijk omdat het zo vol met twists en turns zit en je niets van het eindverhaal weg mag geven. In de film hebben ze alles dan ook tot op het einde perfect spannend kunnen houden.

Ik ben positief en enorm verrast door deze film en zou hem het liefst direct nog een keer willen kijken.

Ben je tijdens de koude feestdagen dus op zoek naar een heerlijk spannende film moet je deze zeker gaan kijken.  En natuurlijk ook het boek lezen.

SterSterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *