Leef Hygge – Recensie

Lieve lezers,

De koude dagen zijn volop begonnen en we doen er alles aan om geen last te krijgen van een winterdip. De Denen hebben hier echter de perfecte oplossing voor. En ze noemen het Hygge. Dit boek beloofd een kleine spoedcursus te geven van dit concept. Ik mocht het gaan lezen en vandaag deel ik graag mijn ervaring met jullie.

img_0491

Titel:  Leeft Hygge
Auteur: Jonny Jackson
Verschenen:  oktober 2017
Pagina’s: 142
Uitgever: BBNC Uitgevers

Hygge (spreek uit ‘hu ga’) is een Deens woord dat het gevoel beschrijft van gezelligheid, comfort en tevredenheid. Het is bijna onmogelijk om het te vertalen in het Nederlands. Hygge is misschien wel de reden dat de Denen tot de gelukkigste mensen op aarde te rekenen zijn. Hygge staat vol met recepten om met vrienden te delen en te eten, craftideeën voor in huis, inspiratie om te genieten van kleine dagelijkse dingen. Of het nu een warme kop chocomel, een hartverwarmende kom pompoensoep of een knuffelig paar viltslippers zijn, je zult zien dat Hygge je een warm gevoel geeft vanbinnen.

Koop bij bol.com

 

Allereerst heeft dit boek een heelrijk maatje. Het is een vierkant boek niet al te groot maak ook zeker niet klein. Met een al warme aandoenlijke voorkant. Want wie wil nu niet zo zitten lezen zoals op de cover. Het is een soft cover die ook nog eens heerlijk zacht aanvoelt. Het papier is stevig en geschikt om herlezen te worden. Ook kan het boek goed tegen openvouwen want met een aantal dingen is dit echt nodig.  Ook heeft het boek een ideaal leeslint om bij te houden waar je gebleven was maar ook om later dingen te markeren waaraan je nog aandacht wilde besteden.

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo begin je met een uitleg van wat Hygge nou eigenlijk is en ga je door met hoe je Hygge zelf makkelijk in huis kan brengen.
Het boek is dan ook opgedeeld in zelf dingen knutselen, maar ook zelf gerechten maken en vol tips over bijvoorbeeld het hout dat je het beste kan gebruiken voor de haard.

img_0502

Het boek begint heel simpel met hoe je je huis makkelijk meer hygge kan maken. Zo heb ik uit dit boek ook geleerd welke planten ik dus echt in huis moet halen. En daar was ik persoonlijk ook echt nog naar op zoek. Maar ook hoe je met simpele elementen je huis veel warmer kunt laten aanvoelen.
Ook heeft het boek me geleerd hoe ik het hout voor een haart het beste kan opslaan maar ook welk hout ik het beste kan gebruiken. En voor mij nog belangrijker wat de ecologische oplossingen er voor zijn. Maar ook iets heel simpels als de tafel dekken. Het hoeft niet uitgebreid maar kleine simpele aanpassingen die het boek me heeft geleerd doet de tafel veel gezelliger ogen.

img_0503

Ook staan er in het boeke hele leuke makkelijke DIY’s. Op deze manier kan je heel makkelijk echt super leuke dingen zelf maken. Ik heb nooit geweten dat sommige dingen zo simpel en leuk zijn. En vooral gezellig en warm.

Ook wijst het boek er op hoe belangrijk het is om je huis te decoreren en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn als wij Nederlanders allemaal doen. Er zijn super simpele gezellige dingen om je huis heel makkelijk vol sfeer te zetten.

img_0504

Dat ik veel van de Denen kan leren was me al wel duidelijk geworden van mijn Deense collega’s maar met dit boek ben ik weer een stapje dichterbij en geniet ik nog meer van mijn haard in huis.

Alle tips in dit boek zijn niet moeilijk om uit te voeren en op een simpele manier maak je de koude dagen een stuk gezelliger.

img_0505

 

 

Kort gezegd is dit boek dus eigenlijk precies wat je nodig hebt om de winterdip te verslaan. Alleen al van in dit boek lezen word je een stukje vrolijker door de prachtige look en het warme gevoel van het boek.

Leef Huggy is een echte must read dus voor de koude donkere dagen. 

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *