Stacking The Shelves week 48 – 2017

Lieve lezers,

Er is weer een nieuwe week aangebroken. Een week vol koude dagen en lange donkere avondenkol Ideale avonden om lekker op de bank te kruipen en te gaan lezen.

Ook deze week mocht ik weer een hele berg boeken aan mijn collectie toe voegen.
Kijk vandaag snel mee naar welke boeken dit zijn.

img_0478

Een klasse apart 
In “Een klasse apart’ heeft het jongensgymnasium St. Oswald een roerig jaar achter de rug: een moord, het vertrek van het schoolhoofd, een rampzalig eindexamenresultaat… Roy Straitley, leraar klassieke talen, had eigenlijk met pensioen zullen gaan maar hij voelt dat hij zijn school nu niet in de steek kan laten. De komst van een nieuw schoolhoofd zal hopelijk rust brengen.
Maar het nieuwe hoofd blijkt een oud-leerling te zijn die zelf het middelpunt was van het schandaal dat de school eerder aan de rand van de afgrond bracht. Straitley wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit jegens St. Oswald enerzijds en de angst dat hij zelf de school te gronde zal richten anderzijds. Kan hij zowel zijn geliefde school als zichzelf trouw blijven?

Joanne Harris kennen we allemaal van Chocolat. En nu is ze terug met een nieuw boek. Ik kan niet wachten om deze komende feestdagen te gaan lezen.

 

13 Reasons Why
Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd – op het meest bijzondere meisje van de klas natuurlijk. Een tijdlang bewonder je haar vanuit de verte. Je weet zeker dat je haar nooit kunt krijgen. En dan opeens, is er die avond. Er gebeurt niets, maar jullie praten, er is een klik, en een belofte van meer.
En dan is ze er opeens niet meer. Ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen.
En dan liggen opeens die bandjes voor jouw deur…

Dit boek wil ik echt al zo super lang lezen (de serie heb ik al gezien) En gelukkig heb ik dit boek mogen winnen via Thunderstruck books. Ik ben er echt super blij mee.

Joe & Ik 
Het is de laatste magistrale zet van Joe, als hij weet dat hij ten dode is opgeschreven: met zijn zoon Woelie op reis gaan. Om elkaar te leren kennen. Om Woelie op eigen benen te zetten. Om afscheid te nemen. Maanden later schrijft Woelie hun verhaal op. Zoekend naar het juiste begin spreekt hij de lezer direct aan en zuigt hem zijn ontroerende verhaal in. Woelie zat al maanden thuis toen zijn vader ziek werd. Omdat dat makkelijker was dan naar school gaan, waar hij voor de zoveelste keer iets uit te leggen had. Jaren eerder werd zijn moeder in een inrichting opgenomen, en sinds die tijd runt hij samen met zijn pa Joe een typisch mannenhuishouden, waarin meer wordt gezwegen dan gepraat. Thuis staart Woelie hele dagen naar een dvd met treinreizen door Europa en houdt de rest van de wereld buiten de deur. Alleen zo kan hij zich staande houden.
Tot het noodlot toeslaat. Tijdens een laatste onvergetelijke Rail Away-tour door Europa wordt de
verbondenheid van Woelie en Joe steeds groter. En terwijl ook het afscheid dichterbij komt, leren ze zichzelf, elkaar en de wereld kennen.

Ook dit boek heb ik morgen winnen in het pakket van Thunderstruck books. Ik had er nog niet van gehoord maar ben super benieuwd.

 

Oppas – en – Crecheboek
Dit ‘Oppas- en crècheboek’ is een superhandig ding. Je staat nooit meer voor een verrassing: je weet precies wat je kindje overdag op de crèche of bij de oppas heeft gedaan, gegeten, gedronken en hoelang hij of zij heeft geslapen. Je bent dus niet meer verbaasd als je kindje ‘s avonds chagrijnig is omdat-ie maar drie minuten slaap heeft gehad of zijn pannenkoek meteen weer uitspuugt omdat-ie ‘s middags zijn of haar buikje al vol heeft gegeten. Er is ook volop ruimte om de leuke dingen op te schrijven en in te plakken. Zo vormt dit boek ook een leuk aandenken aan de jongste
jaren van je kindje.
Met onder meer:
* Ruimte voor belangrijke persoonlijke informatie. * Belangrijke telefoonnummers. * Een weekrooster. * Belangrijke oppasadresjes. * Dagelijks ruimte voor overdracht van
thuis naar oppas en andersom. * Leeslintje. * Opbergvakje.

Doordat ik altijd alle kinderboekjes voorlees in een kinderopvang merk ik ook dat sommige ouders behoefte hebben aan een boek zoals dit. Maar ik merk ook dat de lijdsters niet echt tijd hebben om voor elk kind een heel schriftje in te vullen. Daarom ga ik dit boek dan ook met veel plezier testen of dit boek een uitkomst is voor ouder en lijdster.

Wonder 
‘Ik heet August, en ik ga niet beschrijven hoe ik eruitzie. Wat je ook denkt, ik weet bijna zeker dat het erger is.’
Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg.
Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken…

Dit boek draait vanaf afgelopen weekend in de bioscoop en ik ben er heel erg benieuwd naar. Alleen al door de achterflap maar ook zeker door de trailer van de film.

 

Het boek van stof
22 jaar na Het gouden kompas, het eerste deel van de beroemde Noorderlicht-trilogie, keert Philip Pullman terug naar de parallelle wereld die al meer dan 17,5 miljoen lezers wereldwijd wist te betoveren.
Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?
Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

Dit boek wil ik het liefst direct gaan verslinden (en heb er dan ook al een stukje in gelezen, echter ga ik hem bewaren voor de kerst dagen, want wat is er lekkerder dan wegkruipen in deze wereld met kerst)

 

Leef Hygge 
Hygge (spreek uit ‘hu ga’) is een Deens woord dat het gevoel beschrijft van
gezelligheid, comfort en tevredenheid. Het is bijna onmogelijk om het te
vertalen in het Nederlands. Hygge is misschien wel de reden dat de Denen
tot de gelukkigste mensen op aarde te rekenen zijn.
Hygge staat vol met recepten om met vrienden te delen en te eten,
craftideeën voor in huis, inspiratie om te genieten van kleine dagelijkse
dingen. Of het nu een warme kop chocomel, een hartverwarmende kom
pompoensoep of een knuffelig paar viltslippers zijn, je zult zien dat Hygge
je een warm gevoel geeft vanbinnen.

Dit boek heb ik inmiddels al gelezen bij mijn openhaard. De recensie verschijnt dan ook deze week nog online.

 

Adressen en verjaardagen
Dit prachtige adressen- en verjaardagenboek van Flowers & Birds is een plaatje. En dat niet alleen: dit boek is superhandig in gebruik. Met de 16 uitneembare tabbladen bepaal je zelf hoeveel ruimte per letter van het alfabet je nodig hebt! Zo kom je nooit meer ruimte te kort als je toevallig heel veel mensen kent van wie de achternaam begint met een X. Ook vind je er een apart gedeelte voor alle verjaardagen, met genoeg schrijfruimte per datum zodat er niemand naast de regel valt, en een gedeelte voor notities.

Dit adressenboek is echt prachtig. Het geeft een heerlijk vrolijk gevoel met een prachtige binnenkant. Binnenkort de recensie. (Ideaal nu met de kerstkaarten schrijven)

 

Mijn bullet journal toolkit 
Deze set bevat alles wat je nodig hebt om meteen met een bullet journal aan de slag te gaan. Gebruik de fineliners om al je afspraken, taken en evenementen op te schrijven, je potlood om alle layouts te schetsen en poets ze bij met je gum. De handige sjablonen gebruik je om strakke lijnen te trekken en om je patina’s en decoraties eenvoudiger en sneller te tekenen met vaste vormen. Met de markerstift highlight je belangrijke zaken en met de stickynotes maak je eenvoudig ingewikkelde layouts die je kunt hergebruiken of je maakt tabs waardoor je makkelijker kunt navigeren door je bujo. Een zeer complete set voor zowel startende als ervaren bujo’ers!

Dit had ik dus zo enorm nodig. Ik vind het namelijk heel leuk maar mijn creaties echt niet mooi genoeg. Maar nu moet het helemaal goed gaan komen. De recensie van deze kit volgt dan ook snel.

 

Dat was het weer voor deze week. Met zo veel moois ben ik heel benieuwd of ik volgende week nog iets aan mijn lijstje kan toevoegen.

Welk boek zou jij graag willen lezen? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *