Belle en het Beest Book Tag

Lieve lezers,

Zoals jullie weten doe ik maar heel zelden mee aan Book Tags. Maar als er eentje vernoemd word naar mijn favoriete sprookje dan kan ik niet achter blijven. Belle en het Beest is een van mijn favoriete sprookjes. Hij kwam uit in mijn geboortejaar 1991 en ik denk dat wij als lezer ons allemaal herkennen in Belle. Door lieve Freya werd ik getagd voor deze post dus hier is hij dan!

schermafbeelding-2016-11-18-om-17-49-19

Belle
schermafbeelding-2016-11-18-om-17-39-38

Een boek dat je keer op keer kan lezen
Een heel lastige voor mij omdat ik eigenlijk niet echt heel veel boeken herlees omdat er zo veel te lezen is. Echter heb ik Harry Potter wel herlezen. Maar Voor jou van Jojo Moyes zou ik zo graag nog een keer willen lezen. Maar dit geld ook voor De Verborgen Universiteit serie.

 

De Uitvinderschermafbeelding-2016-11-18-om-17-38-06

Een boek waardoor je een nieuw genre hebt ontdekt
Hier moet ik ook even heel erg diep over nadenken. Maar ik denk dat ik dan terug moet naar het begin van mijn leesverslaving. Ik kreeg een boek van Simone van der Vlugt in mijn hand. Een thriller en hierdoor sloeg mijn verslaving in alle hevigheid toe. Door dit boek ontdekte in het genre thriller en ook dat dit me enorm lag. 

Gastonschermafbeelding-2016-11-18-om-17-39-48

Een boek met een prachtig omslag maar een waardeloos verhaal
Dit is echt een hele moeilijke voor mij waar ik echt heel erg lang over nagedacht heb. Ik heb namelijk niet echt boeken die ik slecht vond en een prachtige cover hebben. Maar misschien ben ik ook wel iets te kritisch op covers want zo veel boeken met prachtige covers heb ik ook niet. Als ik dan toch echt moet kiezen ga ik voor Tussen twee zussen van Jane Fallon. Deze cover beloofde veel goeds maar het boek viel me heel erg tegen.

Het Beestschermafbeelding-2016-11-18-om-17-38-41

Een boek waarvan de buitenkant je niet aansprak maar het verhaal wel
Hiervoor ben ik even mijn recensie-boeken kast in gedoken. Ik koop zelf namelijk niet echt boeken waarvan de cover met niet aanspreekt maar deze krijg ik natuurlijk wel om te recenseren.  Ik ben uitgekomen bij Mea Culpa, en boek wat ik waanzinnig vind maar de cover sprak me vanaf het begin af aan niet aan.

Het Kasteel

schermafbeelding-2016-11-18-om-17-44-04

Een grote boekenserie die je nog niet gelezen hebt
Deze was makkelijk. Ik heb al heel vaak met De wetten van de magie in mijn handen gestaan. De boeken zijn prachtig en het verhaal lijkt me heel erg mooi. Maar jemig wat een hoop boeken zijn dat inmiddels al en dat gaat mijn portemonnee niet leuk vinden. Daarom heb ik deze nog niet gelezen en bewust ook nog maar niet deel 1 aangeschaft.

Lumiere
schermafbeelding-2016-11-18-om-17-45-46

Een boek dat je heeft ingepakt met zijn charmes
Een hof van doorns en rozen. Bij dit boek voelde ik bij sommige scenes gewoon de liefde uit het boek stromen. De charmes de liefde en het oprecht goed willen doen maakt dit boek een echte charmeur. En dit zowel vanuit het oogpunt van elk personage.

Theepot en Theekopje
schermafbeelding-2016-11-18-om-17-40-10

Een boek dat je opvrolijkt
Ik denk dat dit de moeilijkste van allemaal is want wel boek maakt me nu echt heel erg vrolijk. Daarom heb ik besloten mijn antwoord een beetje om te buigen. De boeken die me heel vrolijk maken zijn mijn exemplaren van Peter Pan. Echter is het verhaal natuurlijk niet echt vrolijk en al helemaal niet als je de ware betekenis er achter zoekt. Maar omdat de exemplaren en het verhaal zo mooi zijn maken deze boeken mij toch wel een beetje vrolijk.

Transformatie
schermafbeelding-2016-11-18-om-17-39-11

Een personage die een grote transformatie door gaat
Alexa Westerhof van De verborgen universiteit. Ze ontdekt dat ze een heks is en heeft dan ook gelijk zeer belangrijke zaken in haar handen liggen. Vanuit haar saaie leventje word je ineens in een chaos gestort waarin ze haar weg moet vinden.

 

 

Dit waren mijn antwoorden op de Belle en het beest Book Tag. Ik wil Jaike graag bedanken voor het bedenken van deze tag.
Graag wil ik nomineren: Iedereen die dit leest en in het bijzonder Joelle, Dominique en Reza (voor de manlijke antwoorden op deze tag)

Liefs, Marjolein

One thought on “Belle en het Beest Book Tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *