Bijzondere boeken in mijn boekenkast

Lieve lezers,

We hebben ze allemaal, de pareltjes in je boekenkast. De boeken waar je trots op bent en die dan ook altijd in het zicht staan. De boeken waar je soms stiekem even overheen aait omdat ze gewoon zo mooi zijn of bijzonder.

Vandaag vertel ik je alles over welke boeken dat in mijn boekenkast zijn.

img_2392

Stiekem is dit een heel moeilijk artikel. Het idee stond al maanden in mijn notebookje maar uitwerken was toch lastig. Het voelt toch een beetje alsof je moet kiezen tussen je kinderen.
Maar ook wat valt nu in de categorie bijzonder?
Boeken die echt prachtig zijn of boeken die veel voor je betekenen. Omdat dit voor mij een keuze is die niet te doen is heb ik er gewoon mijn eigen draai aan gegeven. Deze boeken zijn in mijn boekenkast zeer bijzonder:


Gebroeders Leeuwenhart

Het eerste boek dat ik helemaal zelfstandig heb gelezen. Ik weet nog heel goed dat mijn broer dol was op dit boek en ik het van hem moest lezen. In mijn gedachte was dit boek gigantisch maar toen ik het 2 jaar geleden zelf kocht omdat hij voor een prikje in de boekhandel stond viel die droom toch een beetje in duigen. Als hou ik het er stiekem op dat dit gewoon een andere uitgave is met kleinere letters en dunner papier.

Schaduwzuster
Dit was het boek dat het plezier in het lezen bij mij terug bracht. Ik had een hele tijd niet gelezen omdat lezen gewoon niet leuk was. Tot ik dit boek pakte omdat het hoofdpersonage mijn naam had. Vanaf dat moment was ik verslaafd aan Simone van der Vlugt haar boeken en zo begon het leesavontuur pas echt.

Harry Potter illustrated editon
Harry Potter en de steen der wijzen was ook een van de eerste boeken die ik ‘zelf’ las. Waarom zelf tussen aanhalingstekens? Ik heb hem gelezen met een luister cd. Ik wilde dit boek echt lezen maar ‘officieel gezien’ was dit boek nog te moeilijk voor mij. De oplossing, lezen met een luister cd. Ik herinner me nog altijd hoe trots ik was dat ik dit dikke boek helemaal ‘zelf’ had uitgelezen in 1 dag.
En nu zo veel jaar later spaar ik elk jaar de geïllustreerde editie van deze boeken. In het Engels!! Dat had ik al die jaren geleden nooit durven dromen.

Peter Pan
Het sprookje dat vroeger echt van mijn zus was. Want mijn zus heet Wendy. Maar de laatste tijd begin ik meer gevoel bij het sprookje te krijgen en het ook meer en meer te waarderen. Ik heb inmiddels meerdere edities van Peter Pan in mijn kast staan maar deze editie is toch echt wel de mooiste. De verhalen in alle edities zijn exact gelijk en allemaal even prachtig. Maar door de afwerking van dit exemplaar is het toch mijn favoriet van Peter Pan in mijn kast.

Beauty and the Beast Leather-bound edition
Dit boek is zo onwaarschijnlijk waanzinnig mooi. Ik ben dol op sprookjesboeken maar dit boek heeft gewoon vanaf het moment dat ik hem zag mijn hart veroverd. De sprookjes kan ik nu voor het eerst in het engels lezen en het is zo enorm leuk om alle sprookjes die ik vanuit de Efteling of mijn ouders hun sprookjesboeken ken nu in het engels te lezen. Dit boek is daarom voor mij heel bijzonder.

 

Natuurlijk heb ik nog veel meer bijzondere boeken in mijn kast maar daarover later een keer meer.

Elke boeken zijn voor jouw heel bijzonder? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Bijzondere boeken in mijn boekenkast

  1. Wat leuk dat jij de gebroeders Leeuwenhart ertussen hebt staan. Die heb ik ongeveer 3/4 jaar geleden weer eens herlezen en er een blog over geschreven. Verder zijn de boeken van Guus Kuijer echte kinder-/jeugdherinneringen die ik koester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *