Boeken die ook een serie zijn

Lieve lezers,

Dat er veel boeken omgetoverd zijn in een film weten we allemaal. Maar ook steeds meer boeken worden omgetoverd in een serie of andersom. Omdat de dagen weer koud worden buiten en wij allemaal onder een dekentje willen kruipen met onze favoriete series heb ik nu een lijstje gemaakt met series en hun boeken die je nieuwe favoriet kunnen worden.

img_2388

Klik op de roze link om naar het boek te gaan.
Witches of east end

“Move over, zombies, vampires, and werewolves, and make way for witches. Melissa de la Cruz, author of the best-selling Blue Bloods series, ably sets the stage for a juicy new franchise.” 
-Entertainment Weekly The three Beauchamp women-Joanna and her daughters, Freya and Ingrid-live ordinary lives in mist-shrouded North Hampton, out on the tip of Long Island. All three are harboring a centuries-old secret: They are powerful witches forbidden to practice magic. But right before Freya’s planned wedding to wealthy Bran Gardiner, a mysterious and attractive man arrives in town and makes Freya question everything. When a young woman turns up dead, it soon becomes clear to all three that it’s time to dust off their wands and fight the dark forces working against them. 

Once upon a time

Strangers don’t come to Storybrooke. The town’s residents are victims of a curse–trapped by an Evil Queen in a world without magic, they don’t remember that they were once Snow White, Prince Charming, Jiminy Cricket, and other characters from a fairytale world. The curse keeps them in Storybrooke, and keeps everyone else out…until a dark stranger with a typewriter arrives on a motorcycle. August, the mysterious newcomer, claims to be in Storybrooke because, as a writer, the town inspires him. As the other characters discover, though, he knows more about fairytales than he lets on. With one foot in the nonmagical world, one foot in fairytale land, and both hands on a typewriter, August is the perfect narrator to tell fans the story of ONCE UPON A TIME’s first season and ready them for a surprise in the next.

Younger

Dé nieuwe serie van de makers van Seks and the City. Met in de hoofdrollen Hillary Duff en Sutton Fraser.

Alice heeft maar één wens: de klok 15 jaar terugzetten zodat ze andere keuzes kan maken in haar leven. Maar dat heeft gevolgen die ze niet kan overzien…

Younger is een hilarisch vermakelijke roman die bewijst dat je zo jong bent als je jezelf voelt.
Charmed

Oud maar oh zo goud! Een van mijn persoonlijke lievelings series.

Shadowhunters

https://www.youtube.com/watch?v=Rp5iLE2JvvM

Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary’s moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.
The 100

Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben? De 100 is het eerste deel van een tweeluik, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie die in 2013 en 2014 op de Amerikaanse tv te zien is. 
Gossip Girl

https://www.youtube.com/watch?v=PFK8xQB38Ow


Wie, wat en waar is Gossip Girl?
Wie: Gossip Girl is anoniem, maar zij kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ze publiceert haar roddels via internet en e-mail en duidt haar ‘slachtoffers’ slechts aan met initialen. Iedereen leest over zichzelf… en blijft vragen om meer!
Wat: Gossip Girl is Cecily von Ziegesars debuutroman, een gewaagd verhaal over een groep stadse tieners met veel geld. De 25-jarige auteur weet waar ze over schrijft: ‘She walks the walk and talks the talk’. 
Waar: Gossip Girl haalt haar roddels van een elitaire privé-school in New York City, bevolkt door tieners die alles hebben wat hun hartje begeert: rijkdom, status en het uiterlijk van hun dromen. Ze zijn sophisticated, werelds en kosmopolitisch. En ze hebben dezelfde sores als andere tieners: problemen met vrienden, ouders, seks, drugs, school en eten.

Ik heb zelf alle boeken en alle dvd boxen in huis staan. Het zijn echte pareltjes.

Pretty little liars

https://www.youtube.com/watch?v=-1mqgKH2u18

Rosewood is een typisch modelstadje met de gebruikelijke roddels en geheimen. Zo ook bij de vier middelbare school vriendinnen Aria, Spencer, Hanna en Emily. Aria heeft een affaire met haar leraar Engels, Spencer heeft een oogje op het lekkere vriendje van haar zus, Emily is dol op haar nieuwe vriendin Maya… meer dan dol zelfs, en Hanna gebruikt smerige trucjes om mooi te blijven. Maar de vier mooiste meisjes van Rosewood delen samen een nog veel duisterder geheim. En nu dreigt alles uit te komen. Een aantal jaar geleden verdween hun beste vriendin Alison en nu ontvangen ze opeens berichtjes van iemand die zich ‘A’ noemt, die dingen zegt die alleen Alison kon weten. Is Alison terug? Of is het iemand anders?

 

Voorlopig heb je nu weer genoeg serie inspiratie.
Welke serie ga jij kijken?

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boeken die ook een serie zijn

  1. Op dit moment ben ik bezig/begonnen aan Shadow Hunters. Ik moet eerlijk zeggen, mwa. Het verhaal vind ik niet allemaal even mooi en goed weergegeven. Ik wist niet dat Once upon a time gebaseerd is op een boeken(serie) of zijn het boeken die geschreven zijn aan de hand van de serie? Als het dat laatste is, dan laat ik het liever, is het eerste, dan ga ik op jacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *