Boeken luxe problemen

Lieve lezers,

We zijn hier allemaal dol op boeken en kunnen onze boekenkasten niet snel genoeg zien groeien vol met de mooiste boeken. Maar soms komen daar ook luxe problemen bij om de hoek kijken. En omdat we over luxe problemen liever niet klagen besloot ik vandaag een artikeltje te schrijven met alle luxe problemen (die ik met veel liefde accepteer) die ik tegen kom.

img_2389

Boekenkast
Hoe veel boekenkasten ik ook koop nooit passen al mijn boeken er perfect naast elkaar in. Ik moet altijd 2 of 3 rijen dik gaan zetten puzzelen en passen en dan nog past niet alles er in. Ik denk dat ik maar een abonnement op Billy Boekenkasten moet gaan nemen want ik lijk er nooit genoeg te hebben.

Waar is dat boek?
Ooh ja dat boek wil ik nu gaan lezen of daar wil ik een foto van gaan maken. Of hej die had ik toch al waar is dat boek?
Ik lijk nooit mijn boeken te kunnen vinden in mijn boekenkasten. Het eindigt dan ook met een grote puinhoop op de grond want waar is dat boek. Of had ik dat boek nu uiteindelijk toch niet gekocht?

Postbode
Mijn beste vriend en vriendin. de pakket postbode en de brievenbus postbode. Inmiddels weten ze dat ze met liefde met mijn pakketjes moeten omgaan want ik wil natuurlijk geen beschadigde boeken. Maar als ik thuis kom en er ligt een Gemist briefje in de brievenbus dan ben ik stiekem toch altijd heel erg verdrietig.

Dubbele boeken
Dit gebeurd me de laatste tijd steeds vaker. Oh wat een gaaf boek is dat en dan kom ik thuis en zie ik dat ik dat boek met een andere cover al in de kast heb staan. Of dat ik op mijn ereader zit te neuzen en ik het ebook al had gekocht omdat die toen zo een goede deal was. Eigenlijk moet ik mezelf gaan beschermen voor dit soort aankopen want ik begin veel te veel boeken dubbel te krijgen.

TBR- stapel
Mijn To Be Read stapel groeit en groeit en groeit en groeit. Nu krijg ik niet alleen geweldige exemplaren van uitgevers. Waartegen ik met pijn in mijn hart steeds vaker nee moet zeggen. Maar ook blijf ik veel te veel boeken kopen. Oh dat kan ik dan wel lezen. Of ja maar deze heb ik nu al twee keer in mijn handen gehad nu neem ik hem mee. Of wauw maar deze cover is zo mooi. Jep, ik val in elke marketingtruck ook al ken ik ze. En zo blijft mijn stapel groeien en groeien ook al weet ik dat sommige boeken die ik nu koop misschien pas over 10 jaar gelezen gaan worden. (Recensie exemplaren lees ik natuurlijk zo snel mogelijk)

Dat laatste deel
Je kent het wel, je kijkt al jaren en jaren uit naar dat laatste deel van een serie. Je heb je schrijver honderden keren vervloekt dat ze niet sneller schreef en daar is hij dan. Het aller laatste deel vers van de pers op verschijningsdag in jouw handen. Maar nu wil je het boek eigenlijk niet lezen want dat zou betekenen dat het voor altijd het einde van deze serie is.

 

Dit zijn mijn meest voorkomen de boeken luxe problemen.
Welke heb jij vaak? 

 

Liefs, Marjolein

One thought on “Boeken luxe problemen

  1. Dat laatste deel is een hele bekende voor mij. Zo zit ik echt te wachten op het derde en laatste deel van Patrick Rothfuss (maar of die er ooit nog komt….). En als je plek moet maken voor nieuwe boeken en die dubbele kwijt wil….. (hint! ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *