Boeken om te lezen met deze hitte

Lieve lezers,

Daar is hij ineens weer, de bloedhete zomer. Vorige week kocht ik nog een trui omdat het er naar uit zag alleen maar kouder en kouder te worden en nu ineens smacht ik naar een zwembad. Maar door deze temperaturen kunnen we nog wel even lekker lezen met onze voeten in het water.
Maar welke boeken zijn nu ideaal om met deze temperaturen te lezen?

Vandaag tip ik je een aantal van mijn favorieten.

aviator-sunglasses-1850648_960_720

Siren 
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Een heerlijk zomers boek over de zee en natuurlijk Sirene’s.

 

Liefde & Gelato
Naar Italië ga je voor liefde en gelato, maar soms vind je meer dan dat…Lina brengt de zomer door in Toscane, maar aanvankelijk is ze niet erg in de stemming voor de Italiaanse zon en het prachtige landschap. Eigenlijk is ze er alleen maar omdat het haar moeders laatste wens was dat ze naar Italië zou gaan om haar vader te leren kennen. Maar welke vader laat nou zestien jaar lang niets van zich horen? Alles wat ze wil is zo snel mogelijk weer naar huis gaan.Maar dan krijgt ze een dagboek in handen, waarin haar moeder schrijft over haar tijd in Italië én haar geheime liefde. Vanaf de eerste pagina is Lina gefascineerd en wil ze de geheimen van het dagboek ontrafelen. Daarvoor heeft ze wel wat Italiaanse hulp nodig. Enter buurjongen Lorenzo… Een prachtig verhaal waarin twee liefdesgeschiedenissen op een geraffineerde wijze met elkaar worden verweven.

Lezen over ijs, liefde en een warm land. Ideaal voor dit weer.

 

Het Paradijs
Wanneer Liza Roozenboom te horen krijgt dat haar zoon Mark op het eiland Corfu vermist is geraakt, stort haar wereld in. Mark is met een meisje dat hij net had ontmoet gaan backpacken en sindsdien heeft niemand meer iets van hem gehoord. Een wekenlange zoektocht levert niks op en de plaatselijke politie probeert de zaak in de doofpot te stoppen. Verslagen en met talloze onbeantwoorde vragen keert Liza onverrichter zake terug naar Nederland.
Dan krijgt ze een jaar later een telefoontje vanuit Griekenland.
Met behulp van de enige persoon die haar wel gelooft, gaat Liza op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt naar het eiland Kefalonia. Daar ontmoet ze een oudere man die haar meer weet te vertellen. Over Mark, maar ook over Liza’s eigen verleden…

Zon, zee, strand en een behoorlijke dosis drama en spanning. Ideaal om het met dit boek rustig aan te doen in deze hitte.

 

Verboden Vruchten
In een rustig Engels kuststadje in de jaren ’50 groeien Celia Holden en Lottie, die in de oorlog liefdevol door de familie werd opgenomen, als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy meeneemt, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is.
De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars in de grote Art-decovilla aan de kust, Arcadia. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. Wanneer Guy het schilderij ziet, realiseert hij zich dat hij verloofd is met de verkeerde vrouw…
Nu, bijna vijftig jaar later, wordt Arcadia verkocht aan een lastige, trendy Londense clubeigenaar. Hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Hun samenwerking verloopt stroef, tot Daisy kennismaakt met Lottie: door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven…

Jojo Moyes en een kustplaatsje. Do I need to say more?

 

 

Welk boek ga jij vandaag met deze hitte lezen? 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boeken om te lezen met deze hitte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *