Stacking The Shelves week 34 – 2017

Lieve lezers,

Het is weer maandag en weer heerlijk weer. Tijd om lekker in de tuin te gaan zitten met een goed boek en de vakantie af te sluiten. Want helaas zit die er voor (bijna) iedereen weer op
Maar gelukkig heb ik deze week weer een aantal prachtige boeken binnen gekregen die ik ook vandaag graag weer met jullie deel.

Kijk snel mee en laat je inspireren.

img_7921

 De negen kamers
Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. ‘s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid. In een bloemrijke stijl, die doet denken aan de boeken van Carlos Ruiz Zafón en Gabriel García Márquez, schildert Rauwerda een wereld die nog lang na het dichtslaan van het boek blijft hangen.

Van dit boek ben ik Ambasadeur voor de uitgever en een super leuke club met allemaal boekenliefhebbers. Ik heb heel veel zin om dit boek te lezen en ben super benieuwd wat het gaat brengen. Voor 10 september lees je de recensie op de site.

 

De vijfde brief
Al op de middelbare school waren Joni, Deb, Eden en Trina de beste vriendinnen. Ze deelden altijd alles – roddels, verliefdheden, geheimen. Maar sindsdien zijn hun levens elk een eigen richting op gegaan, en zelfs hun jaarlijkse weekje weg met z’n vieren voelt steeds meer als een verplichting.
Dit jaar heeft Joni een plan: eindelijk weer eens écht naar elkaar luisteren. Elk van hen schrijft een brief, met daarin een geheim dat ze nog nooit met elkaar gedeeld hebben. De uitkomst maakt pijnlijk duidelijk dat ze elkaar lang niet zo goed kenden als ze dachten. Dan ontdekt Joni een vijfde brief, een brief waarin een van hen vertelt hoezeer ze een van haar vriendinnen háát om iets wat jaren geleden is gebeurd, en hoe vaak ze op het punt heeft gestaan haar iets aan te doen. 
Wie van hen heeft dit geschreven? En wie kan Joni nog vertrouwen?

In dit boek heb ik nu al helemaal zin. Ik heb stiekem al de eerste 20 pagina’s gelezen en kan niet wachten tot ik hem uit kan gaan lezen.

 

Notitieboek – Meetings
In dit handige notitieboek breng je snel en beknopt verslag uit van je vergaderingen. Noteer de datum, de tijd, de plaats en het onderwerp bovenaan elke pagina. Daaronder de contactgegevens van de persoon waarmee je de bespreking hebt en vervolgens een verslag van je meeting. Tot slot vul je de To do-lijst in en je hebt een handig naslagwerk van elke bijeenkomst.

Dit boek is nu al geweldig en veel meer dan ik gehoopt had. Ik vrees dat ik nu al een verslaving heb te pakken aan al deze boekjes.

 

Notietieboek – Mijn Favoriete Boeken
Breng in dit notitieboek verslag uit van alle boeken die je gelezen hebt en maak zo een persoonlijk leesdagboek dat je op elk moment kunt raadplegen. Een onmisbare aanwinst voor je bibliotheek.

Dit boekje had ik dus gewoon echt nodig in mijn leven. Dit is perfect om de recensies in voor te bereiden

 


Jacoba Dochter van Holland

In de historische roman ‘Jacoba, Dochter van Holland’ kruipt Simone van der Vlugt op overtuigende wijze in de huid van Jacoba van Beieren. Van de auteur van onder andere ‘Rode sneeuw in december’, ‘De lege stad’ en ‘Nachtblauw’. Jacoba van Beieren was een feministe avant la lettre. Op invoelende wijze laat Simone van der Vlugt in ‘Jacoba, Dochter van Holland’ zien hoe Jacoba zich ontwikkelde van een kwetsbaar meisje tot een sterke vrouw.

Een gevalletje Oeps, die had ik al. Ik heb dit boek al lang in de kast staan maar twijfelde. En aangezien hij bij de action maar 1,39 was kon ik hem niet laten liggen.

 

Chemie
Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?
Een roman over vriendschap en verboden liefde, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vlot geschreven en voor veel jongeren herkenbaar. Voor young adults.

Dit boek ken ik niet en was dan ook zeer verrast toen het op de mat viel. Maar mijn interesse was wel direct gewekt. Ik ben heel benieuwd naar dit boek.

 

 

Dit was het weer voor deze week.

Welk boek wil jij heel graag hebben?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *