Kwak! Kwak! Waar is mijn mama?

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een leuk kinderboekje voor de allerkleinste.
Nu het zonnetje weer lekker schijnt is het dus heerlijk om tijdens het spelen even rustig in de schaduw te gaan zitten met een boekje.

Namens uitgeverij Deltas mocht ik met de kinderen dit leuke boekje recenseren.

img_7873

Titel: Kwak Kwak, waar is mijn mama?
Auteur:  Anita Engelen
Verschenen:  juni 2017 
Pagina’s: 16
Uitgever: Deltas
Leeftijd: 1 tot 4 jaar

Een vrolijk kiekeboeboek met flappen!
Kiekeboe! Daar springt eendje Kwak uit zijn ei. Maar waar is zijn mama naartoe? Kun jij Kwak helpen? Kijk onder alle flapjes in dit vrolijke boekje en zoek mama eend! Onderweg kom je vast en zeker een heleboel andere lieve dieren tegen!
Veel kijk- en zoekplezier!

 Koop bij bol.com

Het boekje is een klein compact boekje. Hierdoor ideaal voor de kindjes om zelf vast te houden en na het voorlezen nog vaak doorheen te bladeren. En dit kan ook gewoon omdat het boekje van een lekker stevig karton is en ook nog eens natte vingers proof. Geen zorgen dus als je kind zelf met dit boekje aan de wandel gaat.

De vrolijke kleurtjes spreken dan ook direct tot de kinderen en maken het een plezier om naar te kijken en voor te lezen. De tekeningen zijn echt voor kinderen, zacht en bijna knuffelig. Daardoor spreekt het gelijk tot de kindjes en is het herkenbaar.

img_7874

Dit boekje is er echt een voor de allerkleinste. Maar ik persoonlijk denk dat hij het leukste is voor de 2-3 jarige. In dit boek je leer je namelijk veel over diertjes maar ook over de geluidjes die ze maken.
Het kleine eendje is namelijk zijn mama kwijt en gaat zo op zoek naar zijn mama. Telkens zie je een klein stukje van een diertje met een geluid. En dan is het natuurijk de vraag of dat het eendje zijn mama is.

Dit is natuurlijk ook gelijk het leukste voor de kindjes. Het zoeken, het raden en als ze het dan goed hebben is het natuurlijk feest.
Maar wat stiekem nog net iets leuker is zijn de flapjes. Na het raden is het met ingehouden adem het flapje open maken en kijken welk diertje daar daadwerkelijk verstopt zit.

Ook kan je bij dit boekje heel gemakkelijk het wat lastiger maken voor de kindjes door te vragen welk geluidje het dier maakt dat hun denken te zien.
Zo maak je het boek ook gelijk een stuk spannender voor de oudere kindjes die mogelijk ook mee lezen.

 

img_7875

Het is voor de kindjes een groot avontuur om samen met dit eendje op zoek te gaan en daardoor erg leuk om voor te lezen. De kindjes hebben heel veel plezier gehad en daardoor ik ook. Het boekje is inmiddels al vaak voorgelezen en ik heb als ze het zelf lezen al heel wat dieren geluidjes en gelach voorbij horen komen. Ideaal om voor te lezen en om de kindjes zelf te laten lezen dus.

Ik kan niet anders dan door de reacties die de kindjes op het boek gaven dit boek vijf sterren te geven. Je kan dit boekje aardig wat jaren door lezen en dus regelmatig uit de kast pakken. Want flapjes zijn natuurlijk altijd leuk.

SterSterSterSterSter

 

Ken jij dit boekje al en is jou kind ook zo dol op flapjes? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *