Woezel & Pip naar school

Lieve lezers,

De eerste kindjes zijn al weer naar school gegaan maar de rest van het land gaat volgende week of de week erna weer naar school.
En voor veel kindjes gaat het een super spannende tijd zijn en gaan ze voor het eerst naar school.
Gelukkig zijn deze kindjes niet de alleen. Woezel en Pip moeten namelijk ook voor het eerst naar school.

Samen met de kindjes in de opvang mocht ik dit boekje voor Leopold recenseren. Want niet alleen zij zijn zenuwachtig voor de ‘grote’ school.

img_7881

Titel: Woezel en Pip – Naar school
Auteur: Guusje Nederhorst
Verschenen:  Juni 2017
Pagina’s: 24
Leeftijd: Vanaf 2 jaar
Uitgever: Leopold
Woezel en Pip gaan vandaag voor de allereerste keer naar school.
Wie zou er bij hen in de klas zitten? En wat zouden ze gaan doen?
Ze vinden het best wel spannend!
Maar dat is helemaal niet nodig, want het wordt een superleuke dag!

 Koop bij bol.com

Woezel en Pip zijn de beste vriendjes van elk kindje. Want van Woezel en Pip kunnen we heel veel leren en dat hebben we in het verleden ook al heel veel gedaan.
Maar vandaag gaan onze grote vriendjes Woezel en Pip voor het eerst naar school en dat is toch wel heel erg spannend.

Het boekje is het standaard maatje van Woezel en Pip boekjes. Ideaal om uit voor te lezen en groot genoeg voor de kindjes om met meerdere tegelijk mee te lezen. De bladzijden zijn van lekker stevig, glanzend papier en dus helemaal kinderproof.

img_7882

Voor een aantal kindjes is het zover. Na de zomer gaan ze naar school en moeten ze dag zeggen tegen de kinderopvang. Dit boekje laat ze direct zien dat hun onzekerheid niet alleen voor hun is. Want ook Woezel en Pip vinden het een beetje eng. En dat is stiekem toch wel heel erg fijn. Maar Woezel en pip laten hun ook snel zien dat het helemaal niet nodig is.

Ook komt dit boekje direct goed uit bij de andere kindjes. Want waarom gaat hun lieve vriendje nu zomaar weg en mogen hun nog blijven komen spelen. Dit boekje maakte ook voor hun direct veel duidelijk. En nog even en dan mogen deze kindjes ook.

img_7883

De kleurtjes in het boek spreken zoals altijd de kindjes weer direct aan. Het is vrolijk, kleurrijk en alle tekeningen spreken tot de verbeelding.

De tekst is deze keer echter wel wat veel. Het is niet een boekje dat je even in 10 minuten voor leest omdat het voor een Woezel en Pip boekje aardig wat tekst heeft. Echter geeft dit niet want een 4 jarige kan al wat langer zitten, aandachtiger luisteren en is een stuk minder snel verveeld. Ook heeft doet boekje aardig wat uit te leggen aan ze. Wat langer is dus in dit geval geen enkel probleem.

img_7884

Zowel de kindjes als ik zijn erg enthousiast over dit boekje. Het verteld ze een beetje over de dingen waar ze bang voor zijn. Het geeft uitleg over wat ze staat te verwachten op school en maakt het zo op een leuke manier allemaal net even iets duidelijker.

Het voorlezen van dit boekje draagt dus enorm bij aan het voorbereiden van naar school gaan.

Ik kan niet anders dan dit boekje vijf sterren te geven en wil het dan ook iedereen aanraden die een kind heeft dat binnenkort naar school gaat.

SterSterSterSterSter

 

Lees jij ook dit soort boekjes voor op je peuter te helpen?

Liefs, Marjolein

 

Met speciale dank aan uitgeverij Leopold.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *