Boeken waar ik naar uit kijk – Februari

Lieve lezers,

Het is weer februari en dat betekent dat er ook deze maand weer een hoop boeken uit komen waar ik enorm naar uit kijk.
Hieronder de lijst met boeken waar ik het meest om sta te popelen.

1. Een Frozen Hart

Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest.

Frozen… Ik ben echt een enorme fan van Frozen… echt heel erg.. Met Carnaval ga ik ook als Anna en als Assepoester.  Dit boek vind ik dus helemaal geweldig. En nog leuker is dat de recensie binnenkort al online komt en dat er een win-actie van online komt!!

2. De verborgen universiteit (deel 3)


In De stad van de alchemist gaat Alexa Westerhof op zoek naar de geschriften van de zeventiende-eeuwse magus Morgenstern. Kan zijn muziek de wereld vernietigen of juist verbeteren? En mag je magie opdringen aan de wereld als die daar beter van wordt? Welk spel spelen Jeremy Crowley en Augustus Fenrick? Samen met haar grootvader en vrienden duikt Alexa in de geschiedenis van geheime Londense genootschappen om een antwoord te vinden op alle vragen en te voorkomen dat Morgensterns theorieën in verkeerde handen vallen. Raadselachtige sterfgevallen zorgen voor onrust in Londen en als er rellen uitbreken, lijken de dagen van de stad geteld. Intussen moet Artemus Jones zich verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij de gebeurtenissen van twintig jaar geleden en zwerft er een dakloze rond die meer te verbergen heeft dan zijn identiteit.

Het moment dat ik dit boek in mijn handen krijg ga ik denk ik gillen. Ik ben zo dol op deze serie. En eindelijk eindelijk eindelijk komt het slotdeel.

3. Nachtblauw
Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Al jaren ben ik Fan van Simone van der Vlugt dus geen een boek van haar mag ontbreken in mijn collectie.

4. Hof van Doorns en Rozen

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

 Ook dit boek heb ik al zo enorm veel over gehoord dat ik heel nieuwsgierig ben. Ik kan jullie al wel vertellen dat er rondom dit boek ook een hele leuke actie komt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

Deze delen zijn echt net verschenen dus helemaal vers van de pers!

6. Daan en Nadia 
Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. 
Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

Dit boek heb ik als manuscript gelezen. Er moest toen nog veel aan gesleuteld worden maar nu ruim een jaar later gaat het boek eindelijk verschijnen!

 

Het is weer een hele lijst geworden maar echt naar al deze boeken kijk ik enorm uit!

Naar welke boeken kijk jij uit deze maand? 

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “Boeken waar ik naar uit kijk – Februari

 1. Ik ben ontzettend benieuwd naar Een frozen hart, Hof van doorns en rozen, De stad van de alchemist, Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld!

 2. Wat een fijn artikel om weer nieuwe boeken te leren kennen! Uit dit lijstje ben ik denk ik het meest benieuwd naar Daan en Nadia. Verder kijk ik zelf nog uit In Seizoenen van Judith Visser en Aan alle jongens van wie ik hield, geschreven door Jenny Han. 🙂

 3. IK heb echt een berg aan pre-orders openstaan waar ik naar uitkijk. En dan nog een aantal boeken die nog niet te pre orderen zijn bij bol.

  Dit is mijn lijst:
  – Reign of Shadows van Sophie jordan
  – Glass sword van Victoria Aveyard
  – first touch van Laurelin Paige
  – Riders van Veronica Rossi
  – The shadow Queen
  – First Life van Gena Showalter
  – Seven black diamonds van Melissa Marr
  – Edelsteentrilogie van Kerstin Gier
  – LADY MIDNIGHT van Cassandra Clare
  – The great hunt van Wendy Higgins
  – One With You van Sylvia Day
  – A COURT OF MIST AND FURY van Sarah J. Maas

  en dan in augustus:
  – the beauty of darkness van Mary E. Pearson
  – A torch against the night van Sabaa Tahir

  en in septebemer:
  – boek 5 van de throne of glass serie

  Dus ik heb echt een hele berg aan boeken waar ik naar kan uitkijken de komende maanden hihi <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *