Boeken waar ik naar uit kijk – Maart

Lieve lezers,

De nieuwe maand is al weer een paar dagen oud en ook deze maand gaan er weer prachtige boeken verschijnen. Maar kunnen jullie door de bomen het bos nog zien?

Vandaag zet ik een aantal van de boeken waar ik enorm naar uit kijk voor jullie op een rijtje.

img_5064

Glazen troon 1 – De glazen troon
Ze wordt door twee mannen bemind 
Het hele land vreest haar 
Alleen zij kan het koninkrijk redden 
Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

Sarah J Maas heeft onze harten veroverd met de haar nieuwste serie. Haar wat oudere serie wordt nu ook eindelijk helemaal uitgegeven in het Nederlands.

 

Z.G.A.N.
Het debuut van de Australische Debra Oswald ‘Z.G.A.N.’(Zo goed als nieuw) wordt vergeleken met ; Het Rosie project’ van Graham Simsion en ‘Wij’ van David Nicolls.

Sully – Sullivan – Moss was ooit een charmante ‘underachiever’, maar is inmiddels gewoon een loser. Zijn familie en vrienden hebben de hoop al opgegeven dat het nog wat wordt met hem – en hijzelf eigenlijk ook. Als hij in het ziekenhuis belandt komt hij tot een nieuw inzicht: zijn organen zijn eigenlijk nog zo goed als nieuw, zonde om daar niets mee te doen. Hij besluit een nier te doneren aan een vreemde. Maar om zijn plan te laten slagen moet hij aan allerlei eisen voldoen: geen alcohol meer, fit worden, een baan vinden. En dat is Sully tot nog toe nog nooit gelukt. Zal het dit keer anders zijn?

Ik heb het geluk dat ik dit boek al heb liggen als vooruitlees exemplaar en hoop er dan ook voor de release datum nog in te kunnen beginnen.

 

Titans
Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanishe paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: Meedoen aan de reace! Maar de races zijn vol gevaren en valkuilen.. en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine? Maar is Padlock wel een machine? Of schult er ergens in dat futuristische stalen paard een vreind die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

Ik heb zo super veel zin in dit boek dat ik niet kan wachten tot hij binnen is.

 

De strijd om Verona
Na de tragische afloop van het liefdesverhaal van Romeo en Julia zwoeren hun families de ruzie bij te leggen. In de nasleep van de begrafenissen blijft de vete toch steeds weer opborrelen. Escalus, de prins van Verona, is de wanhoop nabij. Hij bedenkt een plan wat de Montecchi en de Capuletti eindelijk moet verenigen: een huwelijk.
Rosalina is een nicht van de Capuletti. Er wordt haar opgedragen met Benvolio Montecchi te trouwen. Daar zit ze totaal niet op te wachten, en Benvolio ook niet. Ze hopen dat als ze een andere manier vinden om de vete te beëindigen, ze onder het verplichte huwelijk uit kunnen komen. Maar waar moeten ze beginnen?

Bij dit boek heb ik een beetje een top of flop gevoel dus ik ben enorm benieuwd wat het gaat worden.

 

Eerste leven
In Gena Showalters nieuwe fantasywereld moet iedereen kiezen waar hij na zijn dood heen wil. Wordt het Troika (‘Licht geeft Zicht’) of Myriad (‘Macht is een Recht’)? De twee rivaliserende rijken bestrijden elkaar op leven en dood, en beide hebben hun zinnen gezet op de zeventienjarige Tenley Lockwood…
Hoewel Tenleys ouders haar al – voor veel geld – aan Myriad hebben beloofd, weigert ze haar handtekening te zetten. Troika en Myriad zetten echter hun beste krachten in om haar over te halen: twee zéér aantrekkelijke jongens die haar op alle mogelijke manieren proberen te overtuigen. Maar dan mengt zich nóg iemand in de strijd…

Naar dit boek kijk ik al een tijdje uit en ben er enorm benieuwd naar.

 

Op de rand van het niets
Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.
Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. 
Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Een nieuw boek van Nederlandse bodem. De verwachtingen zijn hoog.

Bijzondere vertelsels
Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne … Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.
De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen

Ik ben een van de gelukkige die het eerste verhaal al thuis heeft liggen. Jullie weten dus wat ik vanavond ga lezen.

 

Naar welk boek kijk jij uit? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *