Recensie: Pyjamadagen

Lieve lezers,

Een week geleden kreeg ik de vraag of ik het nieuwe boek Pyjamadagen wilde recenseren. Normaal ben ik niet zo van de grappige strip verzamel boeken maar het persbericht van dit boek had me toch weten te verleiden.

En een paar dagen later viel dit boek op de mat met een super grappig note book genaamd ‘Things To Do’ op de mat.
Vandaag wil ik jullie graag vertellen wat ik uiteindelijk van dit boek vond.

img_5035

Titel: Pyjamadagen
Auteur: Sarah Andersen
Verschenen:  februari 2017
Pagina’s: 112
Uitgever: LANNOO

Dé hyperpopulaire goeroe van de facebookgeneratie
Gebruik je nooit de snooze-functie van je wekker? Haal je altijd je deadlines? Besteed je je geld nuttig? UGH!!! GA WEG!! Dit boek is voor alle anderen. Het is een boek voor iedereen die er maar niet in slaagt volwassen te worden. Deze comics gaan over: – het verlangen om de hele dag in pyjama rond te lopen – de regelmaat waarmee je je bh’s wast – goede en slechte relaties – te veel sharen op facebook – de onmogelijkheid op tijd te komen

Koop bij bol.com

Dit boek is een prachtige paperback met een heerlijke stevige kaft. Direct al een pluspunt want dit boek ga je nog vaak lezen. Het heeft een wat groter formaat maar is zeker niet te groot te noemen. Gewoon ideaal voor korte strips. Het papier is lekker dik (en ruikt ook heerlijk) en blader ook gemakkelijk door.

Elke pagina heeft een eigen korte strip met een korte bondige tekst. Hierdoor kan je zeggen ik lees er 1 per dag. Of gewoon zoals ik allemaal achter elkaar omdat ze te grappig waren.
De strips zijn vrij groot afgebeeld dus het is gewoon even heerlijk vermaak na een lange dag werken. Vooral zo’n lage dag waarin je 1000 dingen wilde doen en uiteindelijk niets ‘nuttigs’ heb gedaan.

img_5038

Dan de strips. Deze zijn echt pijnlijk herkenbaar. Ik herkende mezelf zo vaak in deze strips dat ik echt hardop heb moeten lachen en ook een beetje moest blozen van de schaamte.
Op een enorm grappige wijze weet Sarah Andersen de vinger op de zere plek te leggen en ons ook een beetje met de neus op de feiten te drukken. Want we zijn allemaal enorm goed in de dingen die in dit boek benadrukt worden.

Ook van het notebook wat ik bij dit boek kreeg heb ik enorm genoten en ben ik nu al puur uit de grap. En een beetje uit mezelf onder de kont schoppen lijstjes in aan het maken. In dit notebook kan ik namelijk opschrijven wat ik zou kunnen doen, wat ik heb gedaan en waar ik van droom.

img_5036

Kort samengevat is dit boek gewoon enorm grappig omdat het zo pijnlijk herkenbaar is. Dat is eigenlijk stiekem ook weer enorm fijn want zo voel je je toch wat minder alleen in sommige van je eigen grillen/gekke  dingen.

Dit boek is ideaal om jezelf cadeau te doen op zo’n dag dat je het lieft je laptop uit het raam zou gooien. Of om gewoon cadeau te doen aan die groede vriend/vriendin om er samen enorm hard over te lachen.

img_5037

Een ding is zeker na een baaldag maakt dit boek je weer vrolijk. En op een vrolijke dag maakt dit boek je nog vrolijker.

SterSterSterSterSter half

Ken jij de strips van Sarah Andersen al? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *