De place to be: Boekenbeurs 2015

Lieve lezers,

Vanaf zaterdag is het weer zover, het grootste boekenevenement van de Benelux: De Boekenbeurs!

Ken je de boekenbeurs niet? Kijk dan even op hun site: www.boekenbeurs.be
Op de boekenbeurs vind je elke uitgeverij die echt wat betekend in boekenland. Wisselend van enorme stands naar wat kleinere stands. En al deze uitgevers proberen hun beste auteurs naar dit event te halen om ze in contact te laten komen met jou!

boekenbeurs

Ik zelf ben 1 november en 7 november op de boekenbeurs te vinden. En misschien nog wel een extra dag maar ik weet nog niet welke.

1 november heb ik een exclusieve Bloggerslunch met twee Scandinavische crime-auteurs: Yrsa Sigurðardóttir vertegenwoordigt samen met Indridason de top van de IJslandse misdaadliteratuur en stelt haar nieuwe thriller Stuurloos voor. Mats Olsson is een bekend Zweeds journalist die met Straffe des doods zijn eerste thriller schreef en daarmee hoge ogen gooit.
Mocht je nog vragen hebben aan een van deze auteurs dan ontvang is ze heel graag. Voor de beste vraag heb ik namelijk een leuke beloning. (daarover later vandaag meer) 

 

7 november staat de boekenbeurs in het teken van de Kinderboeken en Young Adult boeken. Op deze dag ga ik hele gave dingen doen.
Als eerste:

12.00 uur Panelgesprek: dystopian novel
Revolutie,  post-apocalyptische settings, dystopie, klassenstrijd. Het is dé achtergrond voor heel wat YA bestsellers (Divergentn, The Hunger Games …). Jonas Boets levert als één van de eerste Vlaamse auteurs een YA-roman in deze stijl af. Wat maakt deze stijl zo aantrekkelijk bij auteurs én bij de lezers? Jonas gaat in gesprek met Blogger Marjolein van Serendipity Books en met Myrthe Spiteri van Blossom Books, uitgever van verschillende grote YA reeksen. Birte Govarts, boekenbeest en hoofdredacteur van het Vlaamse jongerenmagazine Joepie leidt het gesprek in goede banen.
-Blauw podium eerste verdieping!

Jep je leest het goed, kom naar het Panelgesprek en je ziet me in levende lijven praten over boeken!

 • 12.45 uur Book Movie Club
  Wat is er beter : het boek of de film? Ga met mede-fans in discussie en overtuig hen van jouw gelijk! Aan de hand van The Hunger Games en The Maze Runner ga je, onder begeleiding van twee professionele YA-bloggers en De Leesfabriek, in gesprek over de verfilming van deze twee titels.
  -Blauw podium eerste verdieping!

Hier hoop ik zelf ook even bij aan te mogen schuiven en twee andere lieve Best of YA promoleden leiden dit gesprek.

 • 14.00 uur Skype-interview Gayle Forman
  De auteur van het succesvolle ‘If I stay’ is exclusief beschikbaar tijdens een skype-interview met haar Belgische en Nederlandse fans. Ze stelt niet alleen over nieuwe boek, Hier was ik, voor maar spillt ook alle gossip over het succes van haar boekverfilming. Be there en stel haar al je prangende vragen!
  -Blauw podium eerste verdieping!

Dit Skype-Interview ga ik samen met een aantal leven van het Best of YA promoteam begeleiden!

Zijn deze drie dingen nog niet genoeg voor jou als YA-Fan. Ga dan ook even bij de volgende stands kijken: Je kunt een coole MockingJay facepaint laten maken tussen 15.00 en 17.00 bij WPG Uitgevers in Hal 4, stand 423 of je favoriete YA-quote laten tatoeëren bij L&M Books in Hal 4, stand 414!

Kom je de 7e langs op de Boekenbeurs dan kan je ook nog eens al je boeken van Mirjam Mous en van Heleen Vreeswijk laten signeren!

Kijk voor het volledige programma ook even op de site van de boekenbeurs. www.boekenbeurs.be Hier kun je zien welke gave auteurs er allemaal komen en wanneer ze waar signeren. En natuurlijk ook waar je mij en de andere leden van het Best of YA promoteam kunt vinden!

Wie van jullie ga ik een van deze twee dagen tegen komen? 

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “De place to be: Boekenbeurs 2015

 1. Mij niet helaas, hoewel ik dit jaar voor de eerste keer naar de Boekenbeurs ga, Yay!, ben ik er op 31 oktober. Loop jammer genoeg het geweldige YA evenement mis, maar Julie Kagawa is er wel om te signeren!

 2. Ik ben er normaal op 31 oktober, 7 & 10 november. Deze zaterdag voor een ontmoeting met Julie Kagawa, volgende zaterdag voor de boekvoorstelling van Drakenvuur en de YA Convention en dan nog een keertje samen met mijn buurvrouw op 10 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *