Recensie: Let’s Talks about Sex – De Theemutsen

Lieve lezers,

Afgelopen vrijdag bij het VIBYA-event  mocht ik kennis maken met De Theemutsen. Deze super leuke meiden hebben een eigen YouTube kanaal waarbij ze je alles vertellen over juist ja: Seks. Deze twee leuke meiden hebben nu ook een eigen boek geschreven. Maar wat moet je daar nu van verwachten? Vandaag vertel ik het je.

Titel: Let’s talk about SEX
Auteur: De Theemutsen
Verschenen:  Oktober 2015
Pagina’s: 96
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Schermafbeelding 2015-10-28 om 11.55.11

 Koop bij bol.com

Wij zijn Darcy en Jade. Beter bekend als De Theemutsen. Drie keer in de week plaatsen we een filmpje op YouTube over seks. Wij vinden dat je in deze tijd niet meer zomaar zwanger hoeft te raken omdat je niet weet hoe het werkt. We vinden dat je je niet schuldig zou moeten voelen als je jezelf vingert in bed of onzeker hoeft te worden als je piemel geen pornomodel is. Toch blijken veel jongeren over dit soort onderwerpen te piekeren. Elke maand bekijken een half miljoen jongens en meisjes onze filmpjes. En elke week krijgen we een paar honderd mailtjes binnen. In dit boek beantwoorden we de 44 meest gestelde vragen. Wedden dat er een paar onderwerpen tussen zitten waar jij op dit moment meer over wilt weten?

Op het VIBYA-Event heb ik deze dames dus in het echt mogen ontmoeten. Het zijn twee super vrolijken enthousiaste meiden. Echt waar ze zijn ‘ in het echt’ net zo vrolijk en spontaan als op hun kanaal.
Ik kende deze meiden hun kanaal nog niet. Ik ben hier voor denk ik net iets te oud. Maar toen ze begonnen te vertellen wat ze nu eigenlijk doen op hun kanaal dacht ik als snel: Dat was vroeger best wel handig geweest.

Het boek zelf is een gebonden boek met een soft cover. Hierdoor lees het heel fijn en is het ook nog eens heel gebruiksvriendelijk. Het boek is ingedeeld met op elke twee pagina’s een vraag en antwoord. Met gebruik van kleur en beschaafde getekende plaatjes maken de meiden in hun boek een hoop duidelijk.

theemutsen

Dit boek is vooral heel grappig weg gezet. Het gaat de schaamte eigenlijk voorbij. Dingen worden bij hun naam genoemd en soms een grappigere vorm er van.  Elke vraag word beantwoord door zowel Darcy als Jade met tips of een wist je dat er bij.
Om sommige vragen heb ik echt heel hard gelachen. Hoe kan iemand dat vragen, maar aan de andere kant stonden deze vragen vroeger ook in de Girlz die ik toen der tijd las. De vragen blijven dus van alle tijden. Alleen weten deze meiden ze prachtig te beantwoorden.
Echter stonden er ook vragen in waarvan ik dacht: Had ik dit vroeger maar gelezen, dan had ik me een stuk minder geschaamd.
Kortom alle onzekerheden van een tiener zowel jongen al meisje komen er in aan bod.

lets talk

Wat mij betreft mag dit boek op elke school staan. Er staan nu eenmaal gewoon antwoorden in op vragen waarmee tieners worstelen. In dit boek leggen Darcy en Jade dingen gewoon uit in de puber zijn eigen taal en gewoon lekker simpel. (Niet het hele biologieboek gebeuren)

Wat vinden jullie van een boek als dit? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Let’s Talks about Sex – De Theemutsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *