Herkenbare boeklover momenten

Lieve lezers,

We hebben ze allemaal van die momenten waarbij jij en de boekvrienden denken OOOOH ik doe dat ook!!
Omdat het delen en herkenen van deze momenten zo leuk is besloot ik om deze op een rijtje te zetten. Daarom vandaag een lijstje vol met herkenbare punten.

img_1089

De boekenkast van een ander
Of het nu op een foto’s is of bij iemand in huis. Het eerste wat je doet is met je ogen scannen of er een van je favoriete boeken in staat.

Eindeloze discussies met je Best Book Friend
De een is team good guy en de ander is team bad guy. Jullie kunnen uren met elkaar bekvechten om elkaar ervan te proberen te overtuigen toch voor het andere team te zijn. Beiden halen jullie alles uit de kast tot het soms een best pittige discussie is. Maar dat jullie zo veel liefde delen voor hetzelfde boek is eigenlijk alles wat er voor jullie toe doet.

Ik koop geen boeken meer
Oh kijk dat boek dat ik al zo lang wilde is nu eigenlijk afgeprijsd! Jep.. daar ging je goede voornemen. Maar boeklovers begrijpen helemaal dat je die aanbieding niet kon laten liggen. Hij riep nu eenmaal je naam.

Verlanglijstjes
Hoe vaak je familie ook zegt niet alleen maar boeken er op zetten er staan altijd weer veel te vee boeken op. En dan heb je nog wel zo je best gedaan om de selectie zo streng mogelijk te maken. Maar kiezen tussen zo veel pareltjes is gewoon zo moeilijk.

Ruiken
Want niets is lekkerder dan de geur van een nieuw boek. De eerste keer het boek open slaan na dat je net over de cover hebt gestreken. En dan het boek open vouwen en de heerlijke geur ruiken.

Boeken voelen als een cadeautje
Elke keer als je een boek heb gekocht of besteld en je hebt het thuis voelt het alsof je net een cadeautje hebt gekregen wat enorm waardevol is. Natuurlijk is het boek ook enorm waardevol maar het cadeautje gevoel maakt ons misschien toch een beetje verslaafd.

 

Dat was het weer voor deze keer.
Welke van deze momenten heb jij ook altijd? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *