Film: Inferno

Lieve lezers,

Eindelijk was het zo ver. Afgelopen weekend kon ik Inferno zien. Na dat ik in 2013 enorm heb genoten van het boek was het nu eindelijk tijd om de film te gaan bekijken.

Titel: Inferno
Regie: Ron Howard
Verschenen: 13 oktober 2016
Duur: 123 minuten
Cast: Ben Foster, Tom Hanks, Sidse Babett Knudsen
Genre: Action, Thriller

  Koop bij bol.com

INFERNO is de nieuwe spannende thriller van regisseur Ron Howard (The Da Vinci Code), gebaseerd op de meest recente bestseller van Dan Browns succesvolle Robert Langdon-boekenreeks.
In INFERNO wordt de beroemde hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, Robert Langdon (Tom Hanks), wakker in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Hij ontdekt dat hij in het bezit is van geheimzinnige codes, die gecreëerd zijn door een briljante wetenschapper die geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri. Als blijkt dat zijn leven in gevaar is, helpt de jonge dokter Sienna Brooks (Felicity Jones) hem te ontsnappen en de mysterieuze codes te ontcijferen. In een race tegen de klok proberen Langdon en Brooks samen het wereldbedreigende complot te stoppen.

Van het boek heb ik enorm genoten dus de verwachting voor de film lagen dan ook heel erg hoog. Echter is het al wel weer 3 jaar geleden dat ik het boek heb gelezen dus stond het verhaal me niet meer in alle details voor de geest. Dit maakt het eigenlijk ook wel weer leuk omdat ik hierdoor me niet kon storen aan alle details die verandert waren.

De film ligt natuurlijk in de lijn van de vorige films. Lekker veel actie een mysterie en een grote puzzel die opgelost moet worden.
Ook in deze film zijn al deze elementen weer aan de orde. Het filmwerk is zoals we gewend zijn weer geweldig en de acteurs zijn weer de top of the list. Iedereen past perfect in zijn rol en alles ziet er vooral heel erg echt uit.
Wat natuurlijk ook altijd een plus punt is in deze films is het hoog nodige cultuur snuiven. Je leert zo enorm veel over kunst en geschiedenis dat je alleen al om deze reden naar deze film zou moeten.

Echter moet ik wel toegeven dat de film me een beetje tegen viel. Daar waar ik in het boek flink heb zitten puzzelen op hoe het verhaal in elkaar sta gaven ze in het begin van de film gelijk al het plot weg. Hierdoor was het gedurende de film eigenlijk alleen maar afwachten wanneer het moment zou komen dat Robert Langdon het op zou lossen en hoe hij tot dat antwoord zou komen.
Voor mij deed dit wel een beetje afbreuk aan het plezier van het verhaal. Want juist het spannende mee denken en puzzelen verdween hier mee. Echter geloof ik wel dat hier goede redenen voor zijn geweest omdat Dante’s inferno en de gewijzigde delen te veel waren om allemaal in een film te verwerken.

Met dit allemaal gezegd is het wel weer echt een film die je op het puntje van je stoel zet vol met cultuur, verborgen elementen en een grote puzzel. En natuurlijk boordevol actie. De film staat geen moment stil waardoor de film ook zo voorbij gevlogen is.

“Inferno is een film vol spanning, avontuur, cultuur maar vooral veel actie”

SterSterSterSterSter half

Bekijk de trailer nog even hier:

 

Heb jij Inferno al gezien in de bioscoop? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *