Ik ga op vakantie en neem mee

Lieve lezers,

Het is al weer even geleden dat ik op vakantie ben geweest. Afgezien van wat weekendjes weg en een midweekje Limburg is het al weer een jaar geleden dat ik echt op vakantie ging. Daarom werd het weer eens hoog tijd om op vakantie te gaan. Aan het einde van de zomer wil ik nog een mooie zon-reis gaan maken. Maar nu ga ik eerst lekker een lange week naar Oosterijk. Met jawel, de auto! Dat wordt dus een hele hoop lezen onderweg. Maar wat wil ik dan zoal gaan lezen? Ik vertel het je  vandaag.

IMG_8107

De volgende boeken staan klaar om gelezen te worden. En jep, ik heb veel te veel bij maar dat is het fijne van een e-reader.

Op de E-Reader (Kobo Glo HD)

Calendar Girl 
Mia Saunders heeft namelijk geld nodig. Veel geld. Een miljoen dollar, om precies te zijn. Dat geld doet er op zich niet toe. Wat er wel toe doet, is dat het de prijs is van haar vaders leven. Ze heeft een jaar de tijd: op 1 januari moet ze betalen, of anders zal haar vader vermoord worden. Als je te maken krijgt met zo’n soort deadline, ben je tot alles bereid. Exquisite Escorts is voor Mia dé oplossing. Alles wat ze hoeft te doen is dure ‘arm candy’ zijn voor mannen die het zich kunnen veroorloven om een ton per maand te spenderen aan haar gezelschap, met seks als optionele extra…
Elke maand heeft ze een nieuwe cliënt: een beroemde Franse kunstenaar, een zakenman, een verpletterend aantrekkelijke maffiazoon, een topsporter, een senator op leeftijd… Heel verschillende mannen die één ding gemeen hebben: voor Mia’s gezelschap betalen ze zonder met hun ogen te knipperen een ton. Seks is een optionele extra. Na twaalf avontuurlijke maanden zal er voor Mia meer veranderd zijn dan enkel haar banksaldo…

Dit boek ligt klaar voor in de auto. Ik was al aan dit boek begonnen maar toen kwamen er wat deadlines tussendoor. Dus dit boek ga ik verslinden in de eerste paar uren in de auto.

Verkeerd Verbonden
Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft.
Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is. 
Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Dit boek mag ik van de uitgever op voorhand al lezen! Hij is net binnen dus deze ga ik heerlijk verslinden.

Een leven na jou 
Jojo Moyes, de auteur van de hit ‘ Voor jou’ (Me Before You) schreef ‘Een leven na jou’ (After You). Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde. In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?

De recensie van Voor Jou verschijnt zondag hier op de site. Daarom ga ik in de vakantie Een leven na jou uitlezen.

Op papier:

Verborgen
WILL TRENT is terug! Het is de verraderlijkste zaak uit zijn carrière. Dat beseft Will Trent zodra hij het verlaten pakhuis in Atlanta binnengaat, en het dode lichaam van een ex-politieagent aantreft. Van het lijk lopen bloederige voetsporen weg die erop wijzen dat een ander, mogelijk vrouwelijk slachtoffer, is meegenomen… om vervolgens spoorloos te verdwijnen. Het pakhuis is eigendom van een beroemde basketbalspeler – een lokale held die de duurste advocaten heeft ingehuurd, en die een aanklacht wegens verkrachting heeft weten te ontduiken. Voor Will – en voor patholoog-anatoom Sara Linton – wordt het nóg erger. Een vondst op de plaats delict onthult een verband met Wills ingewikkelde verleden… de gevolgen zullen zijn leven overhoop halen en ook dat van zijn dierbaren, zijn collega’s en de mensen op wie hij jacht maakt.

Zomermeisjes
De jonge Amsterdamse rechercheur Lot van Dijk moet tot haar grote teleurstelling aan de slag bij het korps Twente – ver weg van waar het volgens haar allemaal gebeurt. Ze wordt gek van verveling, totdat tijdens een slepende nachtdienst ineens het lijk van een tienermeisje wordt gevonden in een afgelegen hutje in het bos. Voor Lot is het al snel duidelijk dat het meisje onderdeel is van de fantasie van een gevaarlijke seriemoordenaar. Ze weet zeker dat er meer slachtoffers zullen volgen en staat te trappelen om aan haar eerste echte zaak als profiler te beginnen. Door de mannelijke collega’s binnen het korps, die haar specialisme met grote scepsis bekijken, wordt ze echter behoorlijk tegengewerkt. Dan wordt er een tweede slachtoffer gevonden. En moeten haar collega’s wel naar haar luisteren. Zomermeisjes is een zenuwslopende psychologische thriller over het werk van een jonge profiler die de psyche van een seriemoordenaar tot de kern probeert te ontrafelen. Hoe dieper ze graaft, hoe dichterbij ze komt. En hoe groter het gevaar wordt.

Toen dit boek binnen kwam vorige week wist ik direct dat ik dit boek op vakantie ging lezen. Weer eens een heerlijk thriller van Nederlandse bodem.

 

Dit zijn de boeken die ik hoop op vakantie te gaan lezen. Waarschijnlijk zijn dit er te veel aangezien er een aantal behoorlijk dikke bij zitten. Maar wie weet, kan ik ze allemaal verslinden. En mocht ik te kort hebben staan er gelukkig nog veel en veel en veel meer boeken op mijn e-reader. (Iets met te veel boeken kopen + Elly’s choice)

Mocht er iemand nog tips hebben voor leuke dingen die ik kan doen in Wenen en Katschberg hoor ik het heel erg graag hieronder in de reacties. 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Ik ga op vakantie en neem mee

  1. O, heerlijk zeg. Ik kijk ook uit naar de vakantie, lekker veel tijd om te lezen. Toevallig gaan wij ook naar Oostenrijk. Mijn aanrader voor Wenen: Sachertorte eten bij Hotel Sacher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *