Throwback Thursday – Boeken van vroeger

Lieve lezers,

Welke boeken van vroeger herinneren jullie je nog heel erg goed? En welke was je stiekem toch een beetje vergeten?
Vandaag op Throwback Thursday is het tijd om eens een blik terug te nemen naar mijn favoriete boeken van vroeger. Met deze keer de boeken mijn 8 tot 15 jaar. Kijk je mee?

Op zoek naar Dolfijnen 

Dit was echt mijn ultieme lievelingsserie van vroeger. Deze serie heb ik echt helemaal verslonen. Tot ik er “te oud” voor werd. Dit betekend dat ik helaas tot op de dag van vandaag de laatste delen niet gelezen heb.. Misschien toch nog maar eens gaan doen.
Maar deze serie was oh zo geweldig.

De gebroeders leeuwenhart 

De broers Jonatan en Kruimel zijn onafscheidelijk. Als zij kort na elkaar sterven, ontmoeten ze elkaar weer in Nangijala, een sprookjesachtige plek. Maar niet alles is er zo mooi als het lijkt, want de wrede heerser Tengil houdt het land in zijn macht. Zijn vreselijkste wapen is de draak Katla. Kunnen de broers dit monster verslaan? 
Een prachtig boek, dat ook troost kan bieden en kan helpen bij rouwverwerking. Bekroond met een Zilveren Griffel!

Dit was een van de eerste boeken die ik zelfstandig uitlas. Mijn broer was helemaal weg van dit boek en ik moest het lezen van hem. En dat heb ik gedaan. Ik herinner me nog heel goed dat ik zo trots op mezelf was dat ik ‘ zo een dik boek’ zelf helemaal had gelezen. Overigens is het verhaal ook nog eens enorm goed en bijzonder.

De strandtent 

Fay en haar beste vriendin Marscha krijgen allebei een baantje in De StrandTent (DST). Het wordt een zomer vol liefde en avontuur, en met heel veel coole feestjes. De seizoenskrachten van DST zijn errúg leuk en zelfs Fay raakt tot over haar oren verliefd. Maar er gebeuren ook vervelende dingen. Als iemand de inboedel van DST kort en klein slaat, zijn Fay en Marscha vast van plan om de dader te ontmaskeren…

Van dit boek heb ik erom genoten. Dit boek las ik na een behoorlijk lange tijd niets gelezen te hebben. En dit boek sprak toen eindelijk tot mijn leeftijd en hoe ik me op dat moment voelde.

Hoe versier ik een prins

De 14-jarige Calypso behoort niet tot de populaire kliek op haar Engelse school. Vanaf de eerste dag hebben de schatrijke meiden Calypso niet geaccepteerd door haar Amerikaanse accent en haar vreemde hobby schermen. Calypso vraagt zich dan ook af waarom ze door haar ouders in vredesnaam naar Sint Augustinus is gestuurd, een kostschool waar rijke en adellijke meisjes hun intrek hebben genomen.
Maar dan gebeurt het: tijdens een schermwedstrijd moet ze het opnemen tegen de Engelse kroonprins. En dat blijft niet zonder gevolgen: sinds die dag stuurt hij haar voortdurend sms’jes.
Opeens willen alle meiden haar vriendin zijn. Maar nu ze bereikt heeft waar ze al die tijd alleen maar van kon dromen, beginnen de problemen pas echt… zeker nu er een prins in het spel is.

Ik weet nog dat ik toen er tijd dit boek ik de Girlz zag staan die ik toen heel trouw las. Ik moest het boek lezen zodra ik het zag staan. Ik heb enorm van dit boek genoten. Helaas heb ik deel 1 zelf niet in mijn bezit maar alle vervolg delen staan in mijn kast!

13 enveloppen 1 rugzak + De laatste envelop 


Afgelopen zomer reisde de zeventien-jarige Ginny met haar rugzak door Europa. Gewapend met dertien enveloppen met opdrachten en geld van haar onlangs overleden tante, volgde Ginny het pad dat tante Peg voor haar had uitgestippeld. Maar wanneer Ginny’s rugzak, met daarin de laatste envelop, in Griekenland wordt gestolen, eindigt haar reis abrupt. Ginny zal nooit weten wat haar tante aan het einde van de reis voor haar in petto had. Maanden later, als Ginny weer thuis is in Amerika, neemt een mysterieuze jongen uit Londen contact met haar op. Hij beweert dat hij haar rugzak heeft gevonden met daarin de dertiende brief. Ginny besluit het spoor weer op te pakken en vertrekt naar Londen, waar ze aan een nieuw avontuur begint vol oude bekenden, nieuwe liefdes en ervaringen die je maar eens in je leven meemaakt. Deze keer zijn er geen instructies van haar tante. Ginny moet haar eigen weg zoeken in Londen, Parijs en Amsterdam, en boven alles haar hart volgen.

Ik heb enorm genoten van deze twee boeken. Vooral het feit dat het laatste boek geschreven is om vooral de Nederlandse fans tegemoet te komen vind ik echt geweldig.

Gossip Girl

Wie, wat en waar is Gossip Girl?
Wie: Gossip Girl is anoniem, maar zij kent iedereen en houdt alles in de gaten. Ze publiceert haar roddels via internet en e-mail en duidt haar ‘slachtoffers’ slechts aan met initialen. Iedereen leest over zichzelf… en blijft vragen om meer!
Wat: Gossip Girl is Cecily von Ziegesars debuutroman, een gewaagd verhaal over een groep stadse tieners met veel geld. De 25-jarige auteur weet waar ze over schrijft: ‘She walks the walk and talks the talk’. 
Waar: Gossip Girl haalt haar roddels van een elitaire privé-school in New York City, bevolkt door tieners die alles hebben wat hun hartje begeert: rijkdom, status en het uiterlijk van hun dromen. Ze zijn sophisticated, werelds en kosmopolitisch. En ze hebben dezelfde sores als andere tieners: problemen met vrienden, ouders, seks, drugs, school en eten.

De boeken serie bij de gelijknamige TV-Serie Gossip Girl (nu voor een wel heel leuke prijs)

 

Welke boeken verslonden jullie vroeger? 

Liefs, Marjolein

5 thoughts on “Throwback Thursday – Boeken van vroeger

  1. Volgens mij heb ik deze boeken allemaal niet gelezen: ik las onder ander Hoe overleef ik, boeken van Lizzy Mcguire en Zoop en boeken van Carry Slee uiteraard. 🙂

  2. hihi, die cover van ‘hoe versier ik een prins’, cool! Heel erg vroeger-vroeger las ik vooral Pietje Bell en Kippenvel. Daarna was ‘Blauwe plekken’ van Carry Slee een favoriet, en nog een paar jaar daarna was ik fan van Kate Cann.

  3. Oh de meesten komen me heel bekend voor 🙂 Vooral de Gebroeders Leeuwenhart, wat een geweldig boek vond ik dat, zeker met dat einde…
    Daarnaast een groot fan van de boeken van Thea Beckman en de Heartland serie heb ik ook verslonden 🙂

  4. Met dolfijnen heb ik ook een paar van gelezen, Gebroeders leeuwenhart ook een paar keer, een klassieker! En van de enveloppen, dat 2 boek wist ik niet eens, hmm misschien ook opduikelen en dan weer eens herlezen?

  5. Hoe versier ik een prins? was echt één van mijn favoriete series vroeger. Toevallig stond ik gisteren nog met deze boeken in mijn hand, mezelf over te halen om ze nog eens te herlezen 😛 Van Op zoek naar dolfijnen had ik ook een aantal boeken, maar op een gegeven moment was ik er stiekem toch een beetje zat van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *