Recensie: The Pointless Book 2

Lieve lezers,

Zijn jullie ook dol op boekjes die je helemaal in mag vullen naar je eigen wensen en die vol staan met leuke opdrachten? Dan heb ik vandaag weer een ideaal boek voor jullie.

Titel: The Pointless Book 2
Auteur: Alfie Deyes
Verschenen:  Oktober 2015
Pagina’s: 192
Uitgever: Van Goor/ Best of YA

  Koop bij bol.com

Alfie Deyes is een ongekend populaire videoblogger. Met zijn YouTube-video’s bereikt hij meer dan 3 miljoen subscribers over de hele wereld. Zijn eerste boek, The Pointless Book, is een internationale bestseller en zijn populariteit en bereik groeien enorm snel.
Dit tweede deel is weer rijk gevuld met een scala aan spelletjes, activiteiten en streken. Alfie Deyes nodigt je in The Pointless Book 2 uit om net als zijn online volgers dit dagboek van zinloosheid te voltooien en vrijwel niets met trots te doen.

The Pointless Book 2 is het vervolg op het ongekend succesvolle The Pointless boek. Deze boeken zijn eigenlijk een soort van vervolg van de boeken die je vroeger op vakantie altijd mee mocht nemen. Maar dan met opdrachten voor de Jong Volwassene (Young Adult).

Dit boek ziet er weer heerlijk uit. Een leuke aansprekende cover. Het papier heeft een goede kwaliteit en het formaat van het boek is ideaal om mee te nemen overal naartoe. Maar toch groot genoeg om er lekker in bezig te kunnen zijn.

Persoonlijk ben ik iemand die heel erg lang over deze boeken kan doen. Ik blader er doorheen en vul de opdrachten in waar ik op dat moment zin in heb. Maar dat is ook het voordeel van dit boek. Er zit geen verplichte volgorde in, en als je iets niet wil doen dan doe je het gewoon niet.

Het boek staat vol met verschillende opdrachten. Zo kan je leuke lijstjes invullen moet je maffe dingen doen met vriendinnen of online. Maar ook staan er leuke puzzels in teken opdrachten. Sommige kan je serieus nemen en andere is het de bedoeling dat het zo fout en grappig mogelijk gaat.
Dit alles maakt het boek uniek. Het is niet serieus maar toch zet het je soms wel aan het denken.
Ook is het geweldig dat je sommige opdrachten samen met iemand kan doen. Dit verdubbeld nog eens het plezier van het invullen van dit boek. En zo heb je later nog iets om naar terug te kijken.

Dit boek staat garant voor uren plezier en is een heerlijk vermaak voor elke dag.

Natuurlijk is dit boek ook geweldig om cadeau te geven.

SterSterSterSter halfSter leeg

Wat vinden jullie van dit soort boeken? 

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Van Goor

3 thoughts on “Recensie: The Pointless Book 2

  1. Wat een heerlijk boek lijkt me dit <3 Vooral tijdens de vakantie, voor in het vliegtuig of op het strand ofzo… Of gewoon met dit trieste weer: kopje thee, fleecedekentje, en invullen maar 😀

  2. Ik houd ook echt enorm van dit soort boekjes! Vooral op het begin durf ik m nooit in te vullen, want straks denk ik er anders over, maar als ik eenmaal bezig ben, vind ik het wel fantastisch. 🙂

  3. Zo’n soort boekje vind ik echt leuk, maar meer om aan iemand te geven als cadeau. Zelf zou ik er weinig mee doen.
    Ik word overigens wel een klein beetje moe van al die videobloggers (Alfie, Zoella, Tanya Burr) die ineens een boek uitbrengen… Maar dat ligt waarschijnlijk aan mij 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *