Al meer dan een half jaar elke dag een blog

Lieve lezers,

Vandaag zat ik eens na te denken. Het is al meer dan 7 maanden geleden dat ik besloot om elke  dag te gaan bloggen. En gelukkig hou ik het nog altijd vol. Vandaag een blog over hoe me dat nu eigenlijk bevalt aan de hand van welke vragen ik het meeste krijg.

Waarom elke dag?
Ik merkte dat de blog steeds groter was en dat er steeds meer vraag naar elke dag een artikel was. In stilte besloot ik te gaan beginnen met elke dag. Ik wilde het namelijk niet aan de grote klok hangen dat er elke dag een blogpost zou komen. Want wat als ik het niet vol zou houden? Inmiddels ben ik wel trots op mezelf dat ik het al langer dan een half jaar doe.

Is het niet lastig?
Jazeker, soms is het echt heel moeilijk en zit ik echt achter mijn laptop voor me uit te staren omdat ik even geen ideeën heb. Nu moet je niet denken dat ik er daardoor geen plezier meer in heb. Maar soms moet ik gewoon even wachten op inspiratie. Ik ben nogal kieskeurig dus 80% van mijn ideeën gaan de prullenbak in. Maar als ik eenmaal op gang ben kan komt de ene na de andere blogpost er uit.

Schrijf je elke dag een blog?
Eigenlijk wel, soms zijn er uitzonderingen. Als ik een hele drukke dag heb en geen tijd heb om te bloggen of een weekendje weg ga dan heb ik geen tijd om te bloggen. De laptop gaat dan ook niet mee. Maar elke normale dag ga ik wel even achter de laptop zitten om te bloggen. Dit wil niet zeggen dat jij die blogpost dan ook gelijk die dag online ziet. Meestal heb ik een planning van een week vooruit (soms zelfs van een maand of langer)

Maar hoe plan je dat dan in?
Bloggen doe ik vooral tussendoor. Als ik even wat vrije tijd zie en ik heb meer zin in bloggen dan lezen dan kruip ik achter de laptop zet een lekker muziekje aan en ga schrijven. Soms komt er troep uit die ik gelijk weer weg gooi en soms heb ik ineens 6 posts op papier staan. Deze posts plan ik in aan de hand van wat voor soort items het zijn. Ik wil namelijk wel een beetje variatie er in houden.

Hoe lang ga je het volhouden?
Ik heb werkelijk waar geen idee. Ik had eigenlijk nooit verwacht dat ik het langer dan een half jaar zou volhouden. Maar ik vind het zo super leuk om elke dag te bloggen en alle reacties elke dag te lezen dat ik niet zomaar zal gaan stoppen met elke dag bloggen.

Vind je het echt nooit moeilijk?
Oh jawel. Soms denk ik echt waar ben ik aan begonnen en zal ik terug gaan naar 3 blogposts per week. Maar dat kan ik eigenlijk ook niet want dan moet ik zo lang wachten om mijn artikelen met jullie te delen. En daar heb ik het geduld dan weer niet voor.

 

Dit zijn de meest gestelde vragen waarin ik duidelijk mijn mening kan geven over het elke dag bloggen.

Hoe vinden jullie het om elke dag een blogpost te lezen? 

Liefs, Marjolein

4 thoughts on “Al meer dan een half jaar elke dag een blog

  1. Ik ben echt pas begonnen met bloggen, juist omdat ik dacht dat ik niet tijd genoeg zou hebben en dat als ik niet iedere dag een artikel online kon zetten, ik het beter niet kon doen. Toch besloten te beginnen nu, en probeer er minstens 1 per week online te hebben. Dat vind ik voor nu wel even voldoende: het moet wel leuk blijven 🙂 wel kijk ik iedere dag even op andere blogs: om bij te blijven, inspiratie op te doen en gezellig mee te doen met de rest 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *